Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél ha a gyerekedet a...

Mit tennél ha a gyerekedet a suliban minden nap az anyagi körülménye miatt csúfolnák?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy van egy 11 éves gyereked.Ő egy nagyon okos gyerek aki már országos versenyen is dobogós lett ezért megadatott neki a lehetőség hogy egy neves iskolába kerülhessen.Viszont ebbe az iskolába rengeteg gazdag gyereke is jár akik kiközösítik és minden nap csúfolják a gyerekedet amiatt mert nincs iphonja, nem márkás ruhákba jár.Mit tennél; átiratnád a gyerekedet egy kevésbé erős suliba ezzel viszont elvennél előle egy lehetőséget hogy később sokra vigye( hozzáteszem ahol a gyerek suliba járt előzöleg ott unatkozott viszont legább nem nézték le) vagy hagynád ebbe a suliba és néznéd ahogy a gyereked minden nap a suliból sírva jön haza mert senki se hajlandó hozzászólni csak a háta mögött röhögnek rajta...
2017. dec. 16. 11:44
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
86%
A helyedben nem tudnám elviselni, hogy minden nap sírva megy haza. Minden napja egy horror így. Még csak 11 éves, egy kisgyerek. Tönkre fog menni lelkileg. És ha már így rászálltak, ez nem fog változni, hiába próbál bármit, nem venni róla tudomást, stb., a lelke sérül. Keressetek más megoldást. Ha mégis marad, akkor figyeld, ha romlik a helyzet, akkor lépni kell!
2017. dec. 16. 13:04
 22/35 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, ha mar ennyire hangsúlyozod, hogy gyermeked milyen okos, es erősen kihangsúlyozva, higy az ország top 10-es sulija... tehát Neked eszed ágában sincs kiiratni a gyermekedet, mert gibdolom akkor nem lehet villogni vele....

Akkor dolgozz kemenyebben, hogy ne lógjon ki a sorból.... Te hibád, higy nem tudod a színvonalat megadni a gyermekednek, es ezért csúfolják....

2017. dec. 16. 13:08
 23/35 anonim válasza:
37%

az iphone egy kalap sz*rt se ér, nyugodtan meg lehet védeni a harapott almás telefont, de mikor pl az áruházába nem lehetett belépni frissíteni/letölteni semmit, vagy nem tudsz küldeni bárkinek bármit, az iphone egy elég zárt rendszer, az android sokkal több lehetőséget kínál, és már jó idelye nem fagy...

sokan hiába tehetik meg nem kell iphone nekik se mert azon kívűl hogy státusz szimbólum többet nem ér semmivel egy samsungnál vagy egy huawei telefontól

a márkás ruhák nem biztos hogy jobbak mint a márkátlanabbak :) jó pár osztálytársam tartozik a tehetősebbek közé akik megtehetnék hogy full márkás cuccokba járkáljanak, de ők is ugy vannak vele már hogy nem a minőséget kell megfizetni hanem csak a márka nevet, egy adidas cipő nem biztos hogy tovább bírja mint egy névtelen, kevésbé ismert márka, meg szerintem egészség ügyi szempontból is teljesen mindegy :)

azok a gyerekek meg semmivel se jobbak mint a tiéd, azért mert apuci meg anyuci mindent alájuk tol még nem lesz jobb az átlagnál :) a gyerekednek próbáld ezeket elmagyarázni, és hogy ne figyeljen rájuk, mert tényleg értelmetlen dolog miatt piszkálják :) és hogy idővel sokkal jobb lehet neki :) több mindent elérhet mint ők valaha is :)

ne sírjon miattuk inkább nevessen rajtuk hogy ilyen kis szánalmasok, hogy annyi boldogság van egész életükbe hogy szivatnak valskit aki egy kicsit is más mint ők, belül meg konganak az ürességtől, gondolom lehet meg van mindenük, már ami az anyagiakat illeti, de otthon meg a kutya nem foglalkozik velük ezért élik ki magukat az iskolában

2017. dec. 16. 13:14
 24/35 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem irtam hogy az én gyerekemről van szó. Valójában egyik barátommal történt ez még anno 20 éve.Ő 11 évesen került ebbe a suliba, igaz nem pont iphone miatt csúfolták( mivel még nem is volt akkoriban) hanem azért mert szegények voltak, nem nagyon kapott új cuccokat és azért mert az anyja takarítónő volt a sulijukba és ezért a többi gyerek lenézte őket...viszont ő nem adta fel, igaz az első éve ott kegyetlen volt, de hozzászokott és csak még keményebben tanult, annak ellenére hogy nekik nem volt pénzük magántanárra.És lám mit ért el ; 3 nyelvvizsga, ösztöndíj egy külgöldi egyetemre, és mérnökként dolgozik külföldön.És mindig mikor hazajön magyarországra mondogatja, hogy megérte kitartani , küzdeni mert így legalább vitte valamire.Ja és a kedves gazdag családból jövő volt osztálytársai közül sokan 31-2 évesen semmire sem vitte a többségük.Sok alkesz vagy a szülők által kitartott.
2017. dec. 16. 13:30
 25/35 anonim ***** válasza:
97%
Én keresnék másik iskolát. Magam is gyenge gimibe jártam, most doktori képzésen vagyok. Ami érdekelt, azt magamtól is tanultam, mélyebben utánanéztem, szerintem aki eleve ennyire jó képességű, mint a kérdésben lévő gyerkőc, elsősorban önmagától tanul, és nem az iskola kedvéért. :)
2017. dec. 16. 13:38
 26/35 anonim ***** válasza:
97%
Én a gyenge gimiből is kijöttem két nyelvvizsgával, egyetemen hozzáraktam a harmadikat, külföldön is voltam ösztöndíjas. Továbbra is tartom, hogy nem ez a kulcs a sikeres élethez.
2017. dec. 16. 13:40
 27/35 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem az hogy lelkileg egészséges legyen mindennél fontosabb. Átíratnám a másik, kevésbé erős suliba. Később, mivel jó képességű bekerülheg egy erősebb gimibe, így a lehetőséget sem veszed el tőle hogy sokra vigye.
2017. dec. 16. 13:43
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Én megpróbálnék beszélni a tanárokkal, mert szerintem az ő dolguk, hogy ne hagyják ezt a viselkedést a gyerekek között. Ha ez nem segít, akkor a gyerekkel együtt körülnéznék, hogy milyen más lehetőségek vannak, és az ő véleményét is meghallgatva döntenék, hogy maradjon vagy másik iskola. Az nem olyan fontos, hogy az egész iskola erős legyen, azt kell nézni inkább, hogy abból a tárgyból, ami a fiam/lányom erőssége, jó legyen a tanár, szükség esetén differenciáltan tartsa az órát stb.
2017. dec. 16. 13:59
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Én első körben az igazgatóval próbálnèk beszélni, ha nála se járok sikerrel, akkor másik iskola.
2017. dec. 16. 14:02
 30/35 anonim ***** válasza:
54%
Akkor mi a fszomnak írod ki a kérdést ha nem is téged érint és 20 éve történt?? Idióta.
2017. dec. 16. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.