Lusta vagyok, nem akarok menni különörára csak szüleim miatt, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Nagyon fáradt vagyok és anyám minden hétfőre beszervezett informatika és matek különórákat. Kitűnő vagyok belőlük de mivel nemsoká érettségizem ezért kötelez, hogy menjek 2 órát tanulni. 1-kor végeznéj suliban, így pedig este 7-re érnék haza, ha most elmennék a különórára (1 óra múlva indulnom kell). Viszont fáradt és lusta vagyok, nem érzem szükségesnek a különórát de nem akarok emiatt szüleimmel összekapni, hogy mi az hogy nem ugrok úgy ahogy ők mondják. Mit tegyek?2017. dec. 11. 13:45
11/13 anonim válasza:
Matekot könnyen el lehet intézni: mond azt hogy te teljesen máshogy gondolkodsz mint a különórát tartó tanár (más logikai útvonalon jutsz el ugyanahhoz a megoldáshoz), így csak hátrány lenne. Vagy ezt elfogadják, vagy idióták (vagy összefognak ellened a tanárral, de erre remélhetőleg kicsi az esély).
Amúgy nyomtass ki egy pár régebbi érettségi feladatsort, old meg úgy hogy ők is lássák és javíttassad ki velük. Ha látják, hogy tényleg megy, akkor úgy is hagyni fogják az egészet.
Egyébként hova szeretnél majd jelentkezni? Mert ha egy olyan helyre, ahova nem kell túl sok pont a bekerüléshez, akkor ez is lehet indok a különórák elhagyására.
12/13 anonim válasza:
Az különösen kedves a szemnek amikor olyan kommenteket lehet olvasni amelyek a tudásrol akarnak lebeszélni. Ahhoz, hogy kialakuljon valakiben igény a tudásra el kell érni egy bizonyos szintet, ha leállsz, ha megrekedsz, ha ugy érzed nem kell több, mert pl. Julcsiborcsamariska is leállt vagy hogy az érettségi ugyis ötös lesz, akkor jo uton haladsz...lefelé. A szülö, legalábbis az értelmesebbje, ezt ugy kezeli, hogy rászorit a tanulásra annak ellenére, hogy az rengeteg pénzt emészt fel és sok konfliktust generál, természetesen bizva abban, hogy idövel magadtol is lesz igényed a tanulásra, a tudásra. Végig jeles voltam matekbol, de jártam különorákra. Az érettségi tudásanyaga mennyiségben különben elég kevéske...a szülök valoszinüleg nem csak addig terveznek veled.
13/13 anonim válasza:
Na megerte? :D amugy utso valaszolonak: nem mindenki gondolkozik ugyanugy mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!