Lusta vagyok, nem akarok menni különörára csak szüleim miatt, mit tegyek?
Mondd azt, hogy így este 7-kor érsz haza, és nincs időd másra tanulni, mert már este van.
Ha suli után hazamehetnél, akkor jobban be tudnád osztani az idődet, és lenne délután normálisan időd a tanulásra.
Mivel jól megy a suli, ezért nem érzed, hogy különórára kéne járnod. De ha valami nem megy, akkor természetesen fogsz segítséget kérni, és veszel egy-két órát. De nem szükséges minden héten, hiszen alapjában véve megy az anyag. Tanulni meg otthon is tudsz, nem kell hozzá tanár.
Ennyi idősen én már szerencsére eldönthettem, kell-e különóra vagy nem. Mondd nekik, hogy nem mész, nincs szükséged rá, de köszönöd szépen. Csak nem rángatnak el a hajadnál fogva...
21N
Legalább bevallja, hogy lusta és nincs kedve suli után estig elmaradni. Ez ritka dolog, a többség elsunnyogná.
Kedves kérdező, két lehetőséged van. Vagy erőt veszel magadon és a szüleid kedvéért kibírod azt a heti 1 napot, vagy pedig leülsz velük és őszintén elmondod nekik, hogy szerinted erre nincs szükség, enélkül is menni fog, ráadásul kedved sincs hozzá és energiád sincs. Higgadtan, kedvesen, de határozottan mondd meg, hogy köszönöd a lehetőséget, de semmiképpen nem szeretnéd bevállalni.
Mondjuk nem szerencsés, hogy ma már menned kéne, és 1 órával indulás előtt jutott eszedbe, hogy mit tegyél... :D Legalább akkor a különtanáraidat hívd fel, hogy nem leszel ott, aztán a szüleiddel megbeszéled később, gondolom még nincsenek otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!