Ti megengednétek a gyereketeknek?
Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves lány vagyok. Kijöttem Angliába cserediáknak egy tanévre. Na most ez igazából mint általában minden nem úgy sült el amilyennek elképzeltem. A nyelvvel küszködök, nagyon egyedül érzem magam, folyamatosan van rajtam egy ilyen nyomás, hogy nem otthon vagyok. Semmilyen szociális életet nem élek itt kint csak amikor az iskolában vagyok. A sírást már kiadtam magamból szeptemberben és októberben de még most is vannak (elég sokszor) gyenge pillanataim. Most karácsonyra hazamegyek viszont utána utazom is vissza még 5 hónapra. Már most félek a visszajöveteltől, ha belegondolok mindig sírhatnékom van. Fel akartam adni egy két hete de a szüleim azt mondták nem lehet mindig mindent az életben. Én akartam ezt akkor most már csináljam is végig. Mindent megtesznek otthonról amit csak tudnak annak érdekében, hogy itt még jobbá tegyék a kedvemet. És én sem szeretném feladni és hazamenni végleg decemberben mert tényleg eddig soha semmiben nem tartottam kint. Viszont érzem hogyha újabb 5 hónapra nem látom őket abba lelkileg belepusztulok. Arra gondoltam, hogy minden hónapban hazautaznék egy hétvégére, és akkor nem lenne folyamatos nyomás bennem és nem lennék ennyire rosszul. (most itt a pénz annyira nem játszik, mármint hogy mennyibe kerül ilyeneket ne írjatok légyszi..) Ti megengednétek a gyereketeknek hogy hazalátogasson minden hónapban egy hétvégére ha látnátok hogy tényleg rosszul van? Előre is köszi a válaszokat:)2017. nov. 22. 15:37
31/39 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem hogy az Miert ne lenne kitartás hogyha hazamegy neha hétvégére?
2017. nov. 23. 08:29
32/39 A kérdező kommentje:
* szóval azt nem értem Miert ne lenne kitartás hogy néhai hazamegyek? Marmint nem fejezem be a dolgot viszont sokkal jobban éreznem magam:D es egyszeruen nemtudom az hol feladás hogy hazamegyek 1 hétvégére havonta ha tehetem...de komolyan.itt nem arról van szo hogy abbahagyom es feladom itt arról hogy ezerszer jobban éreznem magam ettől. ...főleg hogy mostmár átgondoltam es a maradék 5honapban 2x szeretnek hazamenni..
2017. nov. 23. 08:32
33/39 anonim válasza:
Kedves kérdező itt sok a rosszindulatú irígy ember ez már a 8 és.9 válaszból kiderült. A többit már végig olvasni sem bírtam mert felfordult a gyomrom. Szerintem teljesen jó amit kitaláltál, hogy végig csinálod de javonta hazajössz. Remélem belemennek a szüleid. Fontos, hogy próbálj kitartani és nem feladni amit vállaltál de kikészülni felesleges miatta ha van megoldás ami könnyítene a dolgon. Ebből ne csinálj ügyet. Ha a pénz miatt nem akarnák még mindig felajánlhatod, hogy az első keresetedből visszafizeted nekik. Mindenre van megoldás. ☺
34/39 anonim válasza:
24-es,27-es, meg még valamelyik vagyok.
De ha úgy gondolja, hogy végigviszi, végigcsinálja, támogatom;ha úgy gondolja, hogy hazajön, szintén támogatom. Ez az ő felelős döntése.
35/39 anonim válasza:
Aki 17 éves az még gyerek. Jogag is. Amerilábam csak 21 éves kortól gelnőtt valaki. Nem véletlenül. Felnőttként is annyi rossz döntést hozunk, miért kell megkövezni egy gyereket mert rosszul döntött, másra számított. Ehhez képest végig akarja csinálni nem adja fel. Ez kifejezetten dicséretes. Miért kellene megtanulnia szenvedni? Mert másnak rossz volt a kommentelők közül hát szenvedjen ő is. Mert attól nektek jobb lesz? Ettől lesztek boldogok? Egyszerűen nem értem. Az élet mindenkinek nehéz. Kinek így kinek úgy. Ha másnak jobb mint nekünk annak örülni kéne szerintem ez lenne a normális. Ha mindenki a saját életét építené nem a másikét leépítené talán többre jutna. Miért ne jöjetne haza egy kislány akinek hiányoznak a.szülei ha megteheti? Miért nem? Mert ha nem teszi akkor kap tőletek valami kitüntetést? Micsoda marhaság ez. Ha ne muszáj nem kell szenvedni ennek semmi köze a kitartáshoz. Jó, hogy neki hiányoznak a szülei és szerető családja van. Maradjon is így.
36/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!:) ez most jól esett, én is valahogy így látom!
2017. nov. 23. 11:10
37/39 anonim válasza:
Én komolyan nem értelek. Arra fordítod az összes energiád, hogy szomorkodsz és filózol, hogy jajj de rosszul érzed magad, miért nem kezdesz vmit a környezeteddel? Suliba jársz, tanulnod kell, godnolom. Ha rendesen belevetnéd magad, időd se maradna ilyeneken gondolkodni és hipp-hopp elmenne ez az idő, amit kint kell töltened. Eljárhatnál programokra, közösségbe mehetnél, gyakorolhatnád a nyelvet. De nem, te ehelyett teljesen befordulsz, kiutat, "megoldást" keresel, gyakorira írogatsz, tehát menekülsz. Ennyi energiabefektetéssel már a felsőfokút is leraktad volna. Kicsit gondolkozz már el, hogy mire pazarlod az energiád.
38/39 anonim válasza:
Én megengedném a gyerekemnek, hogy hazajöjjön havonta. Még akkor is, ha amúgy jól érzi magát kint de szeretne kicsit látni minket. Ahogy utóbb írtad, hogy a maradék 5 hónapban 2x jönnél úgy meg pláne. Nekem nagyon hiányozna a lányom, ha ilyen hosszú időre elmenne és örülnék neki, hogy láthatom. Sőt ki is mennék hozzá.
A programot magát viszont tényleg csináld végig, a nyelv sokkal jobban fog menni a végére és szerzel egy kis tapasztalatot is. Még az is lehet, hogy a végére jól fogod érezni kint magadat. :)
39/39 anonim válasza:
És hogy gondoltad a finanszírozást? vagy kihisztized anyuciéktól mert te nem bírod ki amit vállaltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!