Sziasztok, 17 éves lány vagyok. Kijöttem Angliába cserediáknak egy tanévre. Na most ez igazából mint általában minden nem úgy sült el amilyennek elképzeltem. A nyelvvel küszködök, nagyon egyedül érzem magam, folyamatosan van rajtam egy ilyen nyomás, hogy nem otthon vagyok. Semmilyen szociális életet nem élek itt kint csak amikor az iskolában vagyok. A sírást már kiadtam magamból szeptemberben és októberben de még most is vannak (elég sokszor) gyenge pillanataim. Most karácsonyra hazamegyek viszont utána utazom is vissza még 5 hónapra. Már most félek a visszajöveteltől, ha belegondolok mindig sírhatnékom van. Fel akartam adni egy két hete de a szüleim azt mondták nem lehet mindig mindent az életben. Én akartam ezt akkor most már csináljam is végig. Mindent megtesznek otthonról amit csak tudnak annak érdekében, hogy itt még jobbá tegyék a kedvemet. És én sem szeretném feladni és hazamenni végleg decemberben mert tényleg eddig soha semmiben nem tartottam kint. Viszont érzem hogyha újabb 5 hónapra nem látom őket abba lelkileg belepusztulok. Arra gondoltam, hogy minden hónapban hazautaznék egy hétvégére, és akkor nem lenne folyamatos nyomás bennem és nem lennék ennyire rosszul. (most itt a pénz annyira nem játszik, mármint hogy mennyibe kerül ilyeneket ne írjatok légyszi..) Ti megengednétek a gyereketeknek hogy hazalátogasson minden hónapban egy hétvégére ha látnátok hogy tényleg rosszul van? Előre is köszi a válaszokat:)
Ha tudtad hogy ilyen gyenge vagy, akkor miért mentél el egyáltalán? A szüleid beléd öltek egy csomó pénzt, erre te most is megfutamodsz? 5 hónap nem a világvége, fél lábon is kibírhatnád.
2017. nov. 22. 19:19
22/39 anonim válasza:
Nem. Kivéve, ha milliomos lennék és ennyire nem számítana havi szinten az a pénz, amit a haza és visszautazásod jelenten. De talán még akkor sem.
Ennyi idősen úgy gondolom, remek lehetőség volt ez a program számodra. Lehet nem így látod most, de ebből még rengeteget profitálsz a későbbiekben. Nem bántásból, de ha már ott vagy kint és írtad ugye, hogy nyelvi akadályaid vannak, ahelyett, hogy folyamatosan azon siránkozol mennyire rossz neked, inkább kicsit próbálkozni kellene, hogy jobban beilleszkedj és fejleszd a nyelvtudásodat. Azt a pénzt amit meg a haza és visszautazásra költenél, inkább költsd el ott, ismerd meg a várost, járj emberek közé stb.
Azért az a maradék 5 hónap egyébként sem a világvége. Szerintem erőltesd meg magad és légy hálás a szüleidnek, amiért biztosították neked ezt.
26/N
2017. nov. 22. 19:21
23/39 anonim válasza:
Természetesen megengedném, de aztán lehet, hogy el sem engedném többet ilyenre, ha ez ennyire megviseli lelkileg.
*kivéve persze csak ha ő nagyon akarja, és mindenképpen ragaszkodik hozzá; már ismeri a vele járó rosszat, de ha sokat jelent neki, ha még ezzel együtt is akarja, vállalja, akkor engedném.
Akkor engedném vissza Angliába, ha mindenképpen ragaszkodik hozzá, hogy ő ezt akarja, ez kell neki mindenképp! Ez a két komment egybe tartozik
Csak mer' látom, hogy le lettem pontozva.
2017. nov. 22. 20:44
24/39 anonim válasza:
Vótmá'
2017. nov. 22. 20:54
25/39 anonim válasza:
24, ugye nincs gyereked? Ilyen következetlen "neveléssel" a dackorszakon se jutnál túl, már a fejedre nőne.
2017. nov. 22. 21:06
26/39 anonim válasza:
# 26, óvónőnek tanulok:) De azt amúgy nem akarom, hogy túl anyásak legyenek majd a gyerekeim, nincs még sajátom
2017. nov. 22. 21:16
27/39 anonim válasza:
*jaa, fejemre nőne úgy értve, hogy mintha picit "azon ugrálna"? Nemhiszem, ilyen nem lesz:)
2017. nov. 22. 21:18
28/39 anonim válasza:
Unalmas vagy már.
Október 30.án is megkérdezted már oda is érkezett elég válasz. Most 2 hetente megfogod kérdezni?!
De hogy ismét válaszoljak:
Eleve el se engedtelek volna hiába vergődsz mert 0 kitartásod van.
Egy nagy senki leszel majd az életben is.
2017. nov. 23. 06:06
29/39 anonim válasza:
27es, remélem nem az én gyerekem óvónője leszel ilyen hozzáállással. Én nem megfutamodásra akarom tanítani, és nem szeretném ha egy pedagógus ezt tenné. Tanulja meg hogy a tetteinek és döntéseinek vannak következményei. Gondolom nem a szülők szorítottak pisztolyt a fejéhez hogy igenis kimegy egy évre. A kérdező bevallotta hogy eddig semmit se csinált végig, megfutamodott, 17 évesen már kellene annyira ismernie magát hogy tudja hogy gyenge, és ezért ne pazarolja a szülei pénzét. Mert gondolom nem a sajátjából ment ki.
2017. nov. 23. 06:28
30/39 anonim válasza:
Csatlakozom a 30-ashoz. Remélem, sose futunk össze, mert az ilyen pedagógus semmit se ér. Már a bölcsis korosztálynál is fontos, hogy elkezdjék megtanulni, hogy a döntéseknek következménye van, amit viselni kell.
"elengedlek, de abbahagyhatod bármikor és utána újra bármikor elengedlek... semmiért nem kell felelősséget vállalnod"- nem nevelés és semmi jóra nem vezet.
Aki így vélekedik, annak gyerek se való, nemhogy másokét tanítsa, nevelje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!