Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti megengednétek a gyereketeknek?

Ti megengednétek a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves lány vagyok. Kijöttem Angliába cserediáknak egy tanévre. Na most ez igazából mint általában minden nem úgy sült el amilyennek elképzeltem. A nyelvvel küszködök, nagyon egyedül érzem magam, folyamatosan van rajtam egy ilyen nyomás, hogy nem otthon vagyok. Semmilyen szociális életet nem élek itt kint csak amikor az iskolában vagyok. A sírást már kiadtam magamból szeptemberben és októberben de még most is vannak (elég sokszor) gyenge pillanataim. Most karácsonyra hazamegyek viszont utána utazom is vissza még 5 hónapra. Már most félek a visszajöveteltől, ha belegondolok mindig sírhatnékom van. Fel akartam adni egy két hete de a szüleim azt mondták nem lehet mindig mindent az életben. Én akartam ezt akkor most már csináljam is végig. Mindent megtesznek otthonról amit csak tudnak annak érdekében, hogy itt még jobbá tegyék a kedvemet. És én sem szeretném feladni és hazamenni végleg decemberben mert tényleg eddig soha semmiben nem tartottam kint. Viszont érzem hogyha újabb 5 hónapra nem látom őket abba lelkileg belepusztulok. Arra gondoltam, hogy minden hónapban hazautaznék egy hétvégére, és akkor nem lenne folyamatos nyomás bennem és nem lennék ennyire rosszul. (most itt a pénz annyira nem játszik, mármint hogy mennyibe kerül ilyeneket ne írjatok légyszi..) Ti megengednétek a gyereketeknek hogy hazalátogasson minden hónapban egy hétvégére ha látnátok hogy tényleg rosszul van? Előre is köszi a válaszokat:)

2017. nov. 22. 15:37
1 2 3 4
 11/39 anonim válasza:
87%
Ha a pénz nem probléma megengedném, vagy én is meglátogatnám.
2017. nov. 22. 16:20
 12/39 anonim ***** válasza:
55%
ez mindenképp egy jó lehetőség, szerintem se kéne egykönnyen feladni, viszont ez a havi 1-szer hazalátogatás kicsit necces, én nem engedném mivel pazarlás. (szubjektív) azzal is jobb lehet a közérzeted ha szert teszel néhány barátra ott, csak rajta legyél nyílt, kommunikálj az emberekkel (pl szólíts le idegeneket kérdezd meg hány óra ilyesmi kis dolgok eleinte..) :D
2017. nov. 22. 16:22
 13/39 anonim ***** válasza:
52%
Ebben azt nem értem hogy napi kapcsolatot lehet tartani, maga a fizikai jelenlétük ennyire hiányzik?
2017. nov. 22. 16:33
 14/39 anonim ***** válasza:
14%
Ki tudod fizetni(nem a szüleid pénzéből) a havonkénti hazautat?
2017. nov. 22. 16:48
 15/39 anonim ***** válasza:
79%
Én valami köztes megoldást keresnék. Pl nem havonta, hanem 2 havonta. Vagy a maradék öt hónap közepén. És lehet én is meglátogatnálak. Nekem is hiányozna a gyerekem. Emlékszem a régebbi kérdésedre, a feladást semmiképp nem engedném.
2017. nov. 22. 17:07
 16/39 anonim ***** válasza:
56%

Persze, gondolom en is hogy a penz nem jatszik kozre, de biztos, hogy nem engednem. Kompromisszumra probalnek jutni, mert olyan nincs hogy valamibe belevagsz es felbehagyod. Munkahoz is igy fogsz hozzaallni?

Senkinek sem tokeletes az elete, van akinek durvabb problemai vannak, mint neked! Meg kell tanulni szenvedni. Kepzeld el, en az egesz nyarat unokanoveremmel vegigdolgoztam most Amerikaban, hogy besegitsek a szuleimnek az egyetemi tandijam fizeteseben, es a pesti lakasomnak a fenntartasaban. Sz*r volt? Igen, 3 idegesito zsido gyerekre vigyaztunk. Kibirtam? Ki! Ahogy hazaertem augusztus 29-en pihenni se volt idom, keszultem a szemeszteremre es meglatogattam a szuleimet. Nem hoztam haza rengeteg penzt, de megtanultam megbecsulni az erteket, es neked is ezt kene tenni, mert nem sok diaknak van lehetosege kijutni Angliaba 1 egesz evre.

Esetleg probaljatok megbeszelni, hogy 2 havonta utazhass le hozzajuk 1 hetre vagy ha a fogadoszulok megengengedik, akkor anyud/apud 1 hetre...

2017. nov. 22. 17:39
 17/39 anonim ***** válasza:
79%
Ha jól emlékszem, válaszoltam már egy korábbi kérdésedre. Én akkor azt javasoltam, hogyha ennyire rossz, akkor ne menj vissza, mert egy életre elveszted a kíváncsiságodat a világ felé. Amit felvázoltál, nekem jó "kompromisszumnak" tűnik, persze, csak ha tényleg nem számít a pénz, bár Angliából jól ki lehet fogni a repjegyet, és ha minden szakad, onnan még a telekocsi is megoldható. Hajrá, ne add fel! :)
2017. nov. 22. 18:55
 18/39 Sveta válasza:
79%
Szerintem inkább gyakorold a nyelvet, és próbálkozz beilleszkedni. Nem vezet sehova, ha minden hónapban visszamész a szüleidhez, mert csak még erősebb lesz a honvágyad, és még nehezebben fogod megszokni a környezetet, amiben vagy. Ergo folyamatosan csak rosszabbul leszel. Próbálj meg nyitni emberek felé, akik neked szimpatikusak, és úgy érzed szívesen megismernéd őket/lógnál velük. Sokkal hamarabb el fog telni az az 5 hónap, ha megpróbálod jól érezni magad, és nem azon gondolkozol állandóan, hogy mennyivel jobb lenne otthon lenni, vagy minden hónapban hazaugrasz. 17 évesen nem árt egy kicsit önállósodni. 19/L
2017. nov. 22. 19:02
 19/39 anonim ***** válasza:
60%
Természetesen megengedném, de aztán lehet, hogy el sem engedném többet ilyenre, ha ez ennyire megviseli lelkileg.
2017. nov. 22. 19:09
 20/39 anonim ***** válasza:
48%
*kivéve persze csak ha ő nagyon akarja, és mindenképpen ragaszkodik hozzá; már ismeri a vele járó rosszat, de ha sokat jelent neki, ha még ezzel együtt is akarja, vállalja, akkor engedném.
2017. nov. 22. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!