A férjetek/feleségetek fontosabb vagy a gyereketek?
Egy normális családban első a férj/feleség, utána a gyerek. DE ez nem azt jelenti, hogy a gyerek alacsonyabb rendű, mint a pár, hanem azt, hogy a párral együtt lehet biztosítani a gyerek legjobb fejlődését mind fizikailag, mind lelkileg. Együtt, ketten.
De ez manapság már nagyon ritka. Egy bántalmazó kapcsolatban egyértelműen a gyerek az első. Például.
egy normális szülőnek a gyerek a legfontosabb
ha baj lenne és menteni kell mindkettőt, egyértelmű hogy a gyereket mentem először, de ezt a feleség is így tenné, előbb a gyerek aztán én, el is várnám tőle hogy így tegyen
3-as jól írja.
Meg sem fordult a fejemben, hogy fontossági sorrendet állítsak fel, mondjuk nincs is értelme egy normális családban. Mindenki akkor kerül kicsit előtérbe, ha baj éri, segítségre van szüksége, beteg lesz, de aztán visszaáll, hogy mindenki egyformán fontos.
Hogy érted a fontosabbat? Kinek erősebb a szava, nagyobb a döntéshatalma? Vagy hogy egy elképzelt, elméleti kizárólagos helyzetben kit választanék? Kifejthetnéd, mert így nem sokat ér a kérdés.
A döntéshatalma a szülőknek erősebb, természetesen, számos nyilvánvaló ok miatt.
A szó hagyományos értelmében a gyerekeim fontosabbak, töréshelyzet esetén őket választanám és ezt tartom normálisnak a férjemtől is.
Elmesélek egy esetet: egy ízben előfordult, h a kicsi lányunk (akkor még egyedül volt) megkérdezte apát, hogy kit szeret legjobban a világon. Mire a férjem mondta, h őt és közben engem nézett, hogy megsértődöm-e. Nem sértődtem meg, örültem neki, én magam ugyanígy vagyok, a gyerekeimet szeretem a világon a legjobban.
Ez nem azt jelenti, hogy hagyom őket a "fejünkre nőni", h a páromat emiatt háttérbe szorítanám vagy hogy a gyerek emiatt zsarnokoskodhatna, neki adnék bármiben nagyobb jogot a férjemmel szemben. És visszafelé, az irányomban is így működik. Következetesen nevelünk, erősen, egymás szavait, tetteit a gyerek előtt nem kérdőjelezzük meg, nem bíráljuk felül, de a gyerekeket egy fokkal jobban szeretjük a párunknál.
Szerintem ez a normális.
egyertelmuen a gyerek
ferjed feleseged lehet ezer is, nem a rokonod, nem a vered, egy idegen akivel ugy dontottel osszekotod az eleted
a gyerek egeszen mas, egy darab beloled aki mindig a gyereked marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!