Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti is elvárnátok a fiatoktól...

Ti is elvárnátok a fiatoktól a segitséget?

Figyelt kérdés
Tehát jogosan várja el egy apa a 18 éves fiátol a segitséget a következőben: be kéne scannelni oldalanként marketingkönyveket a gépbe kb 400 oldal körül mozognak, most van belőle 3 összesen ami fontos lenne az apának, és mkvel nincs ideje(vagy csak nincs kedve neki), gyermekére szorul. Egy könyv összesen 3 órát venne igénybe. (Tehát 3x3) és lehetőleg 1-2 nap alatt. Ha a gyerek ellenzeik akkor pedig nagyon felkapja az apuka a vizet és elhordja mondennek a gyereket, megvonja mindentől és megbünteti súlyosan. A gyerek azért ellenkezik, mert nyáron is folyamatosan scanneltette az apa a gyereket, napi 1-2 ugyanekkora könyvekkel egész nyáron át és ha megghalja hogy segíteni kéne akkor pedig összerándul már a gyerek gyomra és sírógörcsöt kap. Jogos az elvárás és a büntetés?

2017. nov. 4. 19:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem meg pofátlanság ekkora munkát a gyerekre terhelni. Egyszerűen lesülne a kép rólam, ha nekem kéne egy könyv, tudom hogyan kell beszkennelni (más ha az apa nem tudja), lenne rá időm és mégis a gyerekemet dolgoztatnám. A szkennelés rabszolgamunka.
2017. nov. 4. 20:38
 22/31 anonim ***** válasza:
80%
Egy bizonyos szintű segítség szerintem nem para. De az, hogy gyakorlatilag egy könyvtárat akar beszkenneltetni a gyerekével.. Főleg, hogy egész nyáron is ez volt a program?.. Ahelyett, hogy élvezte volna a nyarat. 1-2 max 3-4 könyv még oké. De ha több kell, akkor tanuljon meg szépen az apuka szkennelni. Nem gond, ha idősebb létére az ember megtanulja használni a mai "modern kütyüket". Mellesleg egyszerűbb lenne őket letölteni. De az egész sztori ki van facsarva. Ennyi könyvet úgysem fog elolvasni.. Ha meg igen, akkor hol? A gépen? 10 perc és kiég a retinája.. Vagy majd utána az lesz, ha kell neki egy könyv akkor kinyomtatja? Miután be lett szkennelve a helyi Széchenyi könyvtár utána még el is fog használni egy Amazonas mennyiségű papírt? Minek adja el egyáltalán a könyveket, ha kell még neki.. ?
2017. nov. 4. 20:42
 23/31 anonim ***** válasza:
25%
Ez a kérdés már volt....
2017. nov. 4. 20:56
 24/31 anonim ***** válasza:
2017. nov. 4. 20:59
 25/31 anonim ***** válasza:
88%

Nekem mondjuk alapvető volt, hogy ott segítek a szüleimnek, ahol tudok. De az is igaz, hogy soha sem erőszakoskodtak, egyszerűen megkérdezték, hogy segítenék-e nekik ebben és ebben. Ha úgy álltak volna hozzá, hogy már most jössz és 3 órán át nekem ezt a könyvet fogod scannelni, akkor azért már nekem sem tetszett volna.

Szerintem elvárható, hogy besegítsen a gyerek, ha szükség van rá, de nem mindegy, hogy milyen módon kérik.

26/31 anonim ***** válasza:
23%
Roppant kíváncsi vagyok, hány problémás család él még a Kocka utca 2/b-ben.:D Mindegyiket ki fogjuk itt tárgyalni, Palkó?
 27/31 anonim ***** válasza:
24%

Fatal,

milyen rabszolga munka? ????

Ha nem tetszik a szerencsétlen 18 éves csecsemőnek, akkor nyitva az ajtó, lehet költözni. Ja, hogy amúgy nem dolgozik, nem tudja magát eltartani, 100%bán a szülőktől függ, de budos neki alkalmanként segíteni.? Hát majd mindjárt neki állok megsajnalni

2017. nov. 5. 09:05
 28/31 anonim ***** válasza:
91%

09:05...Na az ilyen embernek se legyen soha gyereke.

"Ha nem tetszik a szerencsétlen 18 éves csecsemőnek, akkor nyitva az ajtó, lehet költözni."

Persze, ez a tökéletes megoldás, csicska leszel vagy takarodsz a házból, minta szülő...

" budos neki alkalmanként segíteni.?"

Itt messze nem alkalmankénti segítségről van szó hanem csicskáztatásról...

2017. nov. 5. 09:26
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Van gyerekem, köszönöm kedves kívánságod. Nyilván tizenéves kis lázadó kamaszka vagy.

A szulo vállalja a gyereket, nyilván. De nem kell hogy az ő rabszolgaja legyen. Nálunk evidens, hogy segítünk egymasnak. Ezt nevezik családnak, tudod? A gyerekem már három évesen is segített és ez azóta se változott.

2017. nov. 5. 09:41
 30/31 anonim ***** válasza:
83%

"milyen rabszolga munka? ????"

Szkenneltél te valaha 1000 oldalt?

"Ha nem tetszik a szerencsétlen 18 éves csecsemőnek, akkor nyitva az ajtó, lehet költözni."

Csak ne csodálkozz, hogy minél távolabb költözik tőled, ha csicskáztatod meg még fenyegeted is. Meg azon se csodálkozz, ha majd 80 évesen inkább bedug egy otthonba, minthogy ápolna téged. Aztán akkor szidhatod, hogy te mindent megtettél érte, mégse látogat téged.

"Ja, hogy amúgy nem dolgozik, nem tudja magát eltartani"

18 éves hogyan dolgozzon rendszeresen a mai világban könyörgöm??

Tudod, ma az a szokás, hogy a gyerek jár 25 éves koráig egyetemre, szerez diplomát, nyelvvizsgát, talál egy párt és majd vele külön költözik.

"100%bán a szülőktől függ, de budos neki alkalmanként segíteni.?"

A kérdező marhára nem alkalmankénti munkáról ír, itt szintén tévedsz.

Az én gyermekem rendben tartja a kertet, a szobáját, néha felporszívózz a nappaliban. Meg még amire megkérem alkalmanként (mosás, mosogatógép kiparkolása stb.) Ez nekem hatalmas segítség, ő pedig szívesen segít.

"Nálunk evidens, hogy segítünk egymasnak."

Persze, hogy evidens, de itt te nem értetted meg a kérdező alapproblémáját.

2017. nov. 5. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!