Ti is elvárnátok a fiatoktól a segitséget?
Kérdezd meg tôle:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Nekem mondjuk alapvető volt, hogy ott segítek a szüleimnek, ahol tudok. De az is igaz, hogy soha sem erőszakoskodtak, egyszerűen megkérdezték, hogy segítenék-e nekik ebben és ebben. Ha úgy álltak volna hozzá, hogy már most jössz és 3 órán át nekem ezt a könyvet fogod scannelni, akkor azért már nekem sem tetszett volna.
Szerintem elvárható, hogy besegítsen a gyerek, ha szükség van rá, de nem mindegy, hogy milyen módon kérik.
Fatal,
milyen rabszolga munka? ????
Ha nem tetszik a szerencsétlen 18 éves csecsemőnek, akkor nyitva az ajtó, lehet költözni. Ja, hogy amúgy nem dolgozik, nem tudja magát eltartani, 100%bán a szülőktől függ, de budos neki alkalmanként segíteni.? Hát majd mindjárt neki állok megsajnalni
09:05...Na az ilyen embernek se legyen soha gyereke.
"Ha nem tetszik a szerencsétlen 18 éves csecsemőnek, akkor nyitva az ajtó, lehet költözni."
Persze, ez a tökéletes megoldás, csicska leszel vagy takarodsz a házból, minta szülő...
" budos neki alkalmanként segíteni.?"
Itt messze nem alkalmankénti segítségről van szó hanem csicskáztatásról...
Van gyerekem, köszönöm kedves kívánságod. Nyilván tizenéves kis lázadó kamaszka vagy.
A szulo vállalja a gyereket, nyilván. De nem kell hogy az ő rabszolgaja legyen. Nálunk evidens, hogy segítünk egymasnak. Ezt nevezik családnak, tudod? A gyerekem már három évesen is segített és ez azóta se változott.
"milyen rabszolga munka? ????"
Szkenneltél te valaha 1000 oldalt?
"Ha nem tetszik a szerencsétlen 18 éves csecsemőnek, akkor nyitva az ajtó, lehet költözni."
Csak ne csodálkozz, hogy minél távolabb költözik tőled, ha csicskáztatod meg még fenyegeted is. Meg azon se csodálkozz, ha majd 80 évesen inkább bedug egy otthonba, minthogy ápolna téged. Aztán akkor szidhatod, hogy te mindent megtettél érte, mégse látogat téged.
"Ja, hogy amúgy nem dolgozik, nem tudja magát eltartani"
18 éves hogyan dolgozzon rendszeresen a mai világban könyörgöm??
Tudod, ma az a szokás, hogy a gyerek jár 25 éves koráig egyetemre, szerez diplomát, nyelvvizsgát, talál egy párt és majd vele külön költözik.
"100%bán a szülőktől függ, de budos neki alkalmanként segíteni.?"
A kérdező marhára nem alkalmankénti munkáról ír, itt szintén tévedsz.
Az én gyermekem rendben tartja a kertet, a szobáját, néha felporszívózz a nappaliban. Meg még amire megkérem alkalmanként (mosás, mosogatógép kiparkolása stb.) Ez nekem hatalmas segítség, ő pedig szívesen segít.
"Nálunk evidens, hogy segítünk egymasnak."
Persze, hogy evidens, de itt te nem értetted meg a kérdező alapproblémáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!