Kérhetek segítséget, tanácsot, javaslatot egyre kilátástalanabb (család? ) jogi ügyemben? . Járom a hivatalokat, nem sok sikerrel .
Amit tehetsz (nagyon sajnálom, ami veled történik): ha csak te szerepelsz a tulajdoni lapon, akkor te vagy a tulajdonos egyedül, senki más. Így a te szavad a döntő és a lányod meg hálátlan egy kis dög (bocs, de ez kibukott belőlem), hogy apja kettőt nyavalyog és máris ellened fordul. Tudod, ő is megérdemelné, hogy egyedül maradjon a három gyerekével, hogy megtudja te min mentél keresztül.
Bíróság mindenképpen, bár most nyári szünet van. És nem vagy köteles besegíteni az öreg ellátásába, de ha ragaszkodnak hozzá, akkor mondd meg, hogy előbb fizesse ki a gyerektartást, amivel lóg évtizedek óta és utána majd te is támogatod.
Ezt írtad az előző kérdésedben:
Köszönöm a figyelmet . Igen , az ingatlan az enyém . Amikor az ide épített lakásukra a használatbavételi engedélyt a város jegyzője ezzel az aláhúzott sorral zárta " Határozatom feltétele : az építtetőnek kötelessége az ingatlan nyilvántartási térkép tartalmában beköv.változást épületfeltüntetéssel kérni az....Földhivatalnál 15 napon belül ....stb " Nos ezt 2006 -ban én tudomásul vettem , ők azóta sem , de többször próbálkoztam megértetni velük , ennek a halogatásnak súlyos anyagi vonzata lehet ..Sikertelen volt minden ez irányú beszéd ,ami inkább ordítozás lett ,na meg egyre jobban megutáltattam magam . Nekik nem sürgős , ne akarjak az ő zsebükből pénzt kivenni . Hanem van egy másik lányom is ,egy mások városban él , azért szeretném , ha tisztában lennének ezek a hivatalos dolgok , halálom után inkább ne öljék meg egymást .
Ezek szerint a tiéd a ház,szóval a lányodnak nincs joga az apját odavinni a te engedélyed nélkül !
Ja, hogy így áll a helyzet...A használatbavételi engedély kinek a nevére szól? Vagy van-e bármi olyan papír, amin a lányod tulajdonosként szerepel?
A helyedben én is fognám és meghirdetném a házat. Ha eladtad, ki kell belőle fizetni a lányodnak az értéknövelő beruházás árát, ami marad, abból vegyél magadnak egy kisebb házat és csá. Ők meg oda mennek a 3 gyerekkel és a volt férjeddel, ahova akarnak, szerintem akkor már kissé lelohad a családi érzelem, ha nekik kell kerülgetni és gondoskodni róla.
Csak ezért felesleges volt visszavenned a lánykori neved. Az ügy szempontjából semmi jelentősége nincs.
A volt férjedet dobd ki. Ha nem megy, hívj rendőrt.
Egy gyvédet is felkereshetsz.
Legjobb lenne, ha eladnád a házat, kifizetnéd a lányodnak az értéknövelést. Ezt is ügyvéddel beszéld meg. Utána veszel magadnak egy saját kis házat vagy lakást, ahol nyugodtan élhetsz.
A többiek leírtak már mindent.
Nincs joga odavenni. Egyedüli tulajdonosként te rendelkezel arról kit engedsz oda.
Ha megengedheted magadnak, biztonság kedvéért keress fel egy ingatlanokkal foglalkozó ügyvédet.
Amíg te vagy az egyetlen tulajdonos, te ott senkit nem magánlaksértesz.
Nyugodtan hívj rendőrt és vitesd el.
És végül.MI AZ, HOGY ELVITET A GYOGYÓBA? EZZEL ZSAROL? Magyarországon nagyon rég óta nincs olyan, hogy valakit akarata ellenére gyogyóba vitetünk. Minden hülyeségnek ne dőljél már be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!