Viola Zobor kérdése:
Kérhetek segítséget, tanácsot, javaslatot egyre kilátástalanabb (család? ) jogi ügyemben? . Járom a hivatalokat, szinte eredménytelenül .
Figyelt kérdés
Családi házamhoz építkezett egyik lányom az engedélyemmel 2006-ban. Így bővűlt építményükkel az ingatlan ami ezáltal osztatlan is lett , a család is bővült plusz 3 unokával . Mára mindent ők használnak azon két helyiségen kívül amiben élek . 26 éve elvált férjem a közelmúltban egyre gyakrabban Náluk alszik -eszik- Lányom sajnos egyre agresszívabban hozza a tudomásomra ha nem akarom , akkor is az apját magához veszi ,és télre bizony gondoskodjak róla ...próbáltam vele átbeszélni , kilökdösött mivel én magánlaksértem őt ,apját mindenképp hozzám rakja mert a nevem , a régi asszonynevem ( sajnos) ha meg nagyon ellenkezem elvitet gyogyóba. Most a napokban visszavettem a lánynevem ,az adatváltozások során a földhivatalba is betekintettem ....a lányomék építménye nincs a tulajdoni lapon ...vajon joga van az apját ide venni ? aki egy idegen ember Nekem , sőt eddíg lányomék se tudtak sokat hollétéről . Elnézést a sok szövegért ( pedig ez csak egy töredék )2017. jún. 17. 18:26
1/6 anonim válasza:
Tehát az ingatlan 100%-ban a te tulajdonod? Mert akkor te döntesz, a lányodat is kirakhatod.
Ha közös tulajdon lenne, akkor sem kötelezhet arra, hogy gondoskodj róla. Névnek ehhez nincs köve.
"Gyogyóba" csak úgy nem lehet elvitetni valakit.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a figyelmet . Igen , az ingatlan az enyém . Amikor az ide épített lakásukra a használatbavételi engedélyt a város jegyzője ezzel az aláhúzott sorral zárta " Határozatom feltétele : az építtetőnek kötelessége az ingatlan nyilvántartási térkép tartalmában beköv.változást épületfeltüntetéssel kérni az....Földhivatalnál 15 napon belül ....stb " Nos ezt 2006 -ban én tudomásul vettem , ők azóta sem , de többször próbálkoztam megértetni velük , ennek a halogatásnak súlyos anyagi vonzata lehet ..Sikertelen volt minden ez irányú beszéd ,ami inkább ordítozás lett ,na meg egyre jobban megutáltattam magam . Nekik nem sürgős , ne akarjak az ő zsebükből pénzt kivenni . Hanem van egy másik lányom is ,egy mások városban él , azért szeretném , ha tisztában lennének ezek a hivatalos dolgok , halálom után inkább ne öljék meg egymást .
2017. jún. 17. 21:47
4/6 A kérdező kommentje:
Írtad :" El kell adni a tulajdonrészed " No , ott csapnának agyon rögtön engem . Azt azért tudatom , papírforma szerint vagyok tulajdonos ,amúgy egy tehetetlen , reményvesztett 63 éves nyugdíjas , a házbővítésük óta itt dübörgött már 5 ló , röfögött kb 50 disznó plusz sok egyéb az évek során , mert a szagok , egyéb miatt még kiteregetni sem igen lehet , vagy egy családi bográcsozás elég kellemetlen , akkor tulajdonos vagyok ha a kellemetlenségekért valakit kell cseszegetni .
2017. jún. 17. 22:15
5/6 A kérdező kommentje:
Tisztelt fórumozók , jólesett a figyelmetek . Bátorító , megnyugtató szavaitokat ,mondataitokat örömmel vettem , köszönöm . Feltétlenül jelentkezek majd , mire jutottam ....hanem a jajok és bajok csak sokasodnak körülöttem ,a pc-m megadta magát ,eltoltam kerékpárommal szerelőhöz ,továbbá meghalt a hűtőszekrényem ,ami így júniusban jó ha van . V
2017. jún. 19. 21:15
6/6 A kérdező kommentje:
.....Bocsánat a hibákért, szóval majdnem vettem is egy új hűtőt, de okmányaim a névváltozás miatt elég cifrák , nincs hitel , majd kell új nyugdíjas igazolványt igényelnem , holnap irány B.Pest NYUFI .Ha a gépem elkészül , feltétlen jelentkezek még itt .
2017. jún. 19. 21:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!