Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyámat,...

Hogyan vegyem rá anyámat, hogy ne főzzön nekem és ne tukmálja rám?

Figyelt kérdés

Üdv,

Egy harmincas pasi vagyok, sok éve el vagyok költözve otthonról, és csak hétvégén látogatom anyámat. Minden hétvégén kezembe nyom több doboz ételt. Ez egy ideig kényelmes volt meg elfogadtam, de igazából mióta elkezdtem odafigyelni a táplálkozásomra (magas koleszterin meg baromi rondán is nézek ki az évek alatt feljött 20 kiló túlsúly miatt), azóta rájöttem, hogy a kapott kaják nagy része szénhidrát meg némi zsír (tészta krumpli rizs stb), fehérjét és húst ritkán látott és a zöldség is minimális.

Szóval junk-food de annyiban különbözik, hogy random ad-hoc összedobott valamik, még íze is alig van, és kénytelen voltam mindig feldobni némi vöröshagymával meg chili paprikával. Mióta megengedhetem magamnak inkább veszek valami mást aminek íze van, a kapott kaja meg gyakran megromlik. Mikor nem viszem az ételhordót, akkor nyavalyog és követelőzik, mert ott van előre megfőzve a nagy adag kaja amit rám akar sózni. Vasárnapi ebédkor is le kell pihenjek a púposra pakolt tányér leves után hogy még egy tányér másodikat etessen meg velem. Általában elvagyok hétköznapon fele ekkora adag ételekkel is, és még úgy is hízok, heti 4-5 napi 15 km bringás ingázás meg egyéb bringás rohangálás mellett. (meg néha tekerek 100 km feletti túrákat is de attól se fogytam semmit, fél év alatt talán 3-4 kiló jött le, )

Nem akarom kidobálni a kapott ételt ha nem romlik meg, de utálom és kénytelen vagyok megenni és nem tudok megszabadulni ettől az egésztől.

Ja, és kérdezgeti hogy mit veszek enni,majdhogynem féltékeny arra ha veszek magamnak kaját. Meg kérdezgeti hogy elfogyott e, vagy hány doboz maradt meg, ha kevesebb ételhordót viszek.

Hiába mondtam neki hogy orvosi okokból le kell fogynom, csak az a válasz, hogy "dehát ez zsírtalan" (nincs benne disznózsír, de szénhidrát dögivel és túl sok nagy adag az biztos, megfelezem reggelire meg ebédre, akkor is bőven sok)

2017. okt. 21. 22:03
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
50%

"itt nem a nénivel vannak komoly bajok"

Többek között a szövegértési készségeddel is.

2017. okt. 22. 11:18
 32/36 anonim ***** válasza:
67%

11-es válaszoló vagyok és ezt a privát üzenetet kaptam:

"na ennyit a hulye veganokrol, a szar etrend miatt cukros lettel XD"

Azért válaszolok itt, mert sokak tévhitét szeretném eloszlatni, hogy kizárólag táplálkozással lehet ezt a betegséget megszerezni.

Én speciel idegi alapon kaptam, életem egy nagyon nehéz szakaszában, amit nem kívánok részletezni.

Ha akkor nem olyan stresszes az életem, akkor jó eséllyel soha nem tud fellobbanni bennem az öröklött hajlam (apai nagyapám súlyos cukorbeteg volt)

Nem voltam soha életemben "édesszájú", nem voltam és nem vagyok elhízva. Ismétlem, az étrendemnek ehhez a betegséghez semmi köze nem volt!

[link]

2017. okt. 22. 11:41
 33/36 anonim ***** válasza:
38%
Sokan éheznek. Add oda egyiküknek.
2017. okt. 22. 12:25
 34/36 A kérdező kommentje:
szóval aki ellentmonfást lát: még akkor alakult ez ki mikor még napi 10-12 órákat dolgoztam sokkal kevesebbért, sok éve. az ételhordózás anyám ötlete volt, megvette és a kezembe tukmálta.
2017. okt. 22. 14:45
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

31 éves vagy, olyan igen sok éve nem történhetett.:-)

https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__8..

2017. okt. 22. 16:34
 36/36 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Kérdező!

Azt kellene tudatosítanod végre, hogyha több kalóriát égetsz, mint amit beviszel, akkor fogyni fogsz!

Ezt pedig az édesanyád jelenlegi kosztján nem fogod tudni megvalósítani.

Ő a kis nyugdíjából nem fog tudni neked reformkonyhát vezetni, tehát

- vagy adsz neki egy olyan tisztességes összeget, amiből tud neked egészségesen főzni,

- vagy nem hordod tőle a kaját.

- a borozgatást meg sürgősen fejezd be, mert részben baromira hizlal, részben hozzászoksz és alkoholista leszel. Még nem késő!

Én nem vagyok kövér, soha nem is voltam, de a cukorbetegségem miatt tartózkodom a szénhidrát beviteltől.

Te is meg tudnád tenni, hogy este eszel egy fél grillcsirkét egy marék savanyú káposztával, ettől tökéletesen jóllaksz, és a szénhidrátbeviteled nulla, a zsír meg olyan minimális, hogy szóra sem érdemes, ha a csirke bőrét lehúzod.

Ez csak egy példa volt, vannak oldalak, ahol nagyon jó és egyszerű receptek vannak, az esti zabálóknak.

Kinyomtatsz egy párat és a pénzzel együtt anyukád kezébe nyomod, hogy ezt kéred.

Ha van miből, akkor biztos, hogy boldogan elkészíti neked, elvégre nem az a célja, hogy időnap előtt szívrohamot kapj!

2017. okt. 22. 18:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!