Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyámat,...

Hogyan vegyem rá anyámat, hogy ne főzzön nekem és ne tukmálja rám?

Figyelt kérdés

Üdv,

Egy harmincas pasi vagyok, sok éve el vagyok költözve otthonról, és csak hétvégén látogatom anyámat. Minden hétvégén kezembe nyom több doboz ételt. Ez egy ideig kényelmes volt meg elfogadtam, de igazából mióta elkezdtem odafigyelni a táplálkozásomra (magas koleszterin meg baromi rondán is nézek ki az évek alatt feljött 20 kiló túlsúly miatt), azóta rájöttem, hogy a kapott kaják nagy része szénhidrát meg némi zsír (tészta krumpli rizs stb), fehérjét és húst ritkán látott és a zöldség is minimális.

Szóval junk-food de annyiban különbözik, hogy random ad-hoc összedobott valamik, még íze is alig van, és kénytelen voltam mindig feldobni némi vöröshagymával meg chili paprikával. Mióta megengedhetem magamnak inkább veszek valami mást aminek íze van, a kapott kaja meg gyakran megromlik. Mikor nem viszem az ételhordót, akkor nyavalyog és követelőzik, mert ott van előre megfőzve a nagy adag kaja amit rám akar sózni. Vasárnapi ebédkor is le kell pihenjek a púposra pakolt tányér leves után hogy még egy tányér másodikat etessen meg velem. Általában elvagyok hétköznapon fele ekkora adag ételekkel is, és még úgy is hízok, heti 4-5 napi 15 km bringás ingázás meg egyéb bringás rohangálás mellett. (meg néha tekerek 100 km feletti túrákat is de attól se fogytam semmit, fél év alatt talán 3-4 kiló jött le, )

Nem akarom kidobálni a kapott ételt ha nem romlik meg, de utálom és kénytelen vagyok megenni és nem tudok megszabadulni ettől az egésztől.

Ja, és kérdezgeti hogy mit veszek enni,majdhogynem féltékeny arra ha veszek magamnak kaját. Meg kérdezgeti hogy elfogyott e, vagy hány doboz maradt meg, ha kevesebb ételhordót viszek.

Hiába mondtam neki hogy orvosi okokból le kell fogynom, csak az a válasz, hogy "dehát ez zsírtalan" (nincs benne disznózsír, de szénhidrát dögivel és túl sok nagy adag az biztos, megfelezem reggelire meg ebédre, akkor is bőven sok)

2017. okt. 21. 22:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
54%

Pedig igaza van az utolsónak, nem minden anya ért a szóból.

Ő már nem fog változni, ezt látta gyerekkorától, ebben szocializálódott. Ne is lepődjünk meg, hisz a legtöbbeknek csak a nélkülözés jutott 50 éve. Most meg tukmálják a gyerekbe a kaját, mert most meg van.Neki ez a szeretet jele, ő így fejezi ki.

Én ebben az esetben elvenném és otthon kidobnám. Tudom, csúnya dolog, de ez van. Nem fogja megérteni, hogy nem kell annyi kaja.

2017. okt. 22. 00:05
 22/36 anonim ***** válasza:
16%
Amikor te vagy ideges, nem hasznos azt mondani másoknak, hogy nyugodjanak le. Nem nekik kell lenyugodni, hanem neked. Ebből csak azt tudják meg, hogy nem tudod megkülönböztetni a saját érzéseidet másokétól, de a problémádon nem tudnak segíteni.
2017. okt. 22. 00:22
 23/36 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem sem vagy normális 18-as!

Miért olyan hihetetlen, hogy egy anya a cukorbeteg kölykének szénhidrátmentesen főz? Vagy tiszteletben tartja, ha az vega és nem főz marhapörköltet a szülinapjára?

Nagyon ócska helyről jöhettél, ha ezek irigylésre méltó, hihetetlen kiváltságok, amik még dicsekvésnek is számítanak, ha valaki elmeséli.

Kérdező, te meg egy hálátlan disznó vagy, a 19-es válaszoló pontosan összefoglalta a lényeget

2017. okt. 22. 00:26
 24/36 anonim ***** válasza:
75%

Ennyire balfék nem lehetsz, hogy 30 évesen ezt ne tudd megoldani.

Előre szólsz, ne fözzön mire mész hozzá, mert nem fogod elhozni. És tényleg hagyd ott. Ha bepakolja a táskádba, te kipakolod. Ha látja hogy ott marad, legközelebb átgondolja. Két ilyen eset után le fog állni.

De nyilván amíg azt látja hogy te ellenkezel, de mégis rád tudja tukmálni és elhozod, addig ezt figja csinálni. Rajtad áll.

2017. okt. 22. 06:25
 25/36 anonim ***** válasza:
56%
Hajléktalanok örülnének a kajának, hidd el.
2017. okt. 22. 07:00
 26/36 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ajándék címen fizess elő neki valami menzán, ahol egészségesen főznek. Körettnek tálald mellé, olyan sokat fáradozott már érted, ezzel szeretnéd meghálálni a gondoskodását. Főzés helyett pihenjen, kajára szánt összeget költse magára. Ha szerencséd van, (ha!?) nem főz, és még meg sem sérted (bár fene tudja, mindenen megsértődnek.) Piros pontot is kapsz, milyen rendes "gyereke" van. Ismerem az ilyen anyákat. Mentségükre: jót akarnak. De szinte meggyőzhetetlenek....:(
2017. okt. 22. 07:35
 27/36 anonim ***** válasza:
67%

Mondjuk 30 évesen ideje felnönöd, nem gondolod?

A kaját NEM VOSZED EL, pont. Megsértödik, igy járt. Meg nem eszel nagy tányér levest, otthagyod, stb.

Én hasonlóan etetös tuknálos mostoha miatt lettem elobb elhizott, aztán anorexiás - csak akkor én 16 voltam, majdnem gyerek, te pedig egy felnött férfi.

2017. okt. 22. 07:35
 28/36 anonim ***** válasza:
73%
Nyilván meg lehet vele beszélni, ha máshogy nem, akkor megmondod neki, hogy ne hozzon több kaját, 30 évesen szerintem ezt azért, már le kell tudni rendezni, nála sem vagy köteles enni, én is voltam komoly diétán és bizony nem ettem az otthoni kosztból, senkit nem érdekelt amúgy.
2017. okt. 22. 09:30
 29/36 babyboom567 ***** válasza:
100%

Én anyám is ilyen.Most is megvolt beszélve,hogy 1 ADAG RÁNTOTT HÚST küld,SEMMI MÁST.

Na az előbb hívott,hogy a csomagba a következők vannak

-több kiló krumpli

-több kiló alma

-tejfölös hús tésztával

-rántott hús krumplival

-paprikás máj krumplival

-zöldségek

-fagyasztott húsok

Jah és most részletezte a telefonba ,hogy holnap mit főzzek abból amiket küldött.Én meg mondtam,hogy még szerdán sem fogok főzni,mert annyi mindent küldött főtten.

Az ilyen "etetőkkel" igazából semmit nem lehet csinálni.

Én is volt ,hogy vittem neki,delikát helyett szárított fűszert,liszt helyet zablisztet,cukor helyett xilitet.

Nem főzött vele,mert hogy azok nem jók,nem szereti.

Egyetlen egyszer tudtam megcsinálni,hogy nem hoztam el kaját,mikor 1 táskával+gyerekkel mentem,és határozottan kiálltam amellett,hogy semmit nem hozok el.Így is volt sértődés.

2017. okt. 22. 10:20
 30/36 anonim ***** válasza:
35%

Tehát. Adott egy kisnyugdíjas nénike, aki még most is elveszi magától a pénzt, csak hogy segítse a fiát. Adott egy fiú, akinek tök kényelmes volt hogy eteti az anyja, pedig tudta hogy annak mennyire nincs pénze . Elfogadta azt amit az anyuka főzött, vagyis elvette az anyjától azt a kicsit is, annak ellenére hogy állítása szerint ő maga jól él.

Most nem meg nem ott tart hogy segíti a nénit, hanem panaszkodik hogy nem fogára valókat főz az anyja. Igaz, megbeszélhetné vele hogy ne rá költse azt a kis pénzt, de ez valamiért nem opció- Akárcsak az hogy nem eszi meg a kaját - könnyebb szapulni a nénit.

A néni ízig vérig anyuka aki a maga kárára segíti a gyerekét- a gyerek meg közben toronymagasan lenézi őt. Na szerintem itt nem a nénivel vannak komoly bajok, Nem a néni tartja gyereksorban a kérdezőt. A kérdezőnek tök kényelmes a helyzet, csak kevesli a kiszolgálást, én ennyit látok.

Ha harminc éves létére felnőttként viselkedne, meg lehetne oldania kérdést úgy hogy nem gyalogol bele az anyukája lelkébe. (és nem, nem kénytelen megenni a kaját, nem hinném bárki puskát tart a fejéhez hogy kényszerítse. )

2017. okt. 22. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!