Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyámat,...

Hogyan vegyem rá anyámat, hogy ne főzzön nekem és ne tukmálja rám?

Figyelt kérdés

Üdv,

Egy harmincas pasi vagyok, sok éve el vagyok költözve otthonról, és csak hétvégén látogatom anyámat. Minden hétvégén kezembe nyom több doboz ételt. Ez egy ideig kényelmes volt meg elfogadtam, de igazából mióta elkezdtem odafigyelni a táplálkozásomra (magas koleszterin meg baromi rondán is nézek ki az évek alatt feljött 20 kiló túlsúly miatt), azóta rájöttem, hogy a kapott kaják nagy része szénhidrát meg némi zsír (tészta krumpli rizs stb), fehérjét és húst ritkán látott és a zöldség is minimális.

Szóval junk-food de annyiban különbözik, hogy random ad-hoc összedobott valamik, még íze is alig van, és kénytelen voltam mindig feldobni némi vöröshagymával meg chili paprikával. Mióta megengedhetem magamnak inkább veszek valami mást aminek íze van, a kapott kaja meg gyakran megromlik. Mikor nem viszem az ételhordót, akkor nyavalyog és követelőzik, mert ott van előre megfőzve a nagy adag kaja amit rám akar sózni. Vasárnapi ebédkor is le kell pihenjek a púposra pakolt tányér leves után hogy még egy tányér másodikat etessen meg velem. Általában elvagyok hétköznapon fele ekkora adag ételekkel is, és még úgy is hízok, heti 4-5 napi 15 km bringás ingázás meg egyéb bringás rohangálás mellett. (meg néha tekerek 100 km feletti túrákat is de attól se fogytam semmit, fél év alatt talán 3-4 kiló jött le, )

Nem akarom kidobálni a kapott ételt ha nem romlik meg, de utálom és kénytelen vagyok megenni és nem tudok megszabadulni ettől az egésztől.

Ja, és kérdezgeti hogy mit veszek enni,majdhogynem féltékeny arra ha veszek magamnak kaját. Meg kérdezgeti hogy elfogyott e, vagy hány doboz maradt meg, ha kevesebb ételhordót viszek.

Hiába mondtam neki hogy orvosi okokból le kell fogynom, csak az a válasz, hogy "dehát ez zsírtalan" (nincs benne disznózsír, de szénhidrát dögivel és túl sok nagy adag az biztos, megfelezem reggelire meg ebédre, akkor is bőven sok)

2017. okt. 21. 22:03
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
96%

Nem feltétlenül értek veled egyet.

Az én anyám, amikor 5 évig nem ettem húst, akkor kitanulta a vega ételeket és azt főzte és ette, velem együtt.

Sajnos a vegának lőttek, mert cukros lettem, gyakorlatilag a hús az egyetlen, amit büntetlenül ehetek.

Ugyan ma már nem az anyám főz rám napi szinten, de ha elmegyek ő is felpakol nekem, most már paleo kajákkal és sütikkel, mert azt tanulta meg, hogy nekem jó legyen.

Pedig 65 éves.:)

2017. okt. 21. 23:17
 12/36 anonim ***** válasza:
29%
Igen, a te anyád. Egészen biztos vagyok benne, hogy ő eleve nem is próbált erőnek erejével gyerekszerepben tartani. Úgy könnyű.
2017. okt. 21. 23:20
 13/36 anonim ***** válasza:
80%

Dehogynem, ... csak nem hagytam!:)

Szépen és kedvesen elmagyaráztam neki, hogy mit és hogyan szeretnék - tőle és vele, egyidejűleg az élettől - egy-két nagy beszélgetés keretén belül, igyekezve, hogy ne bántódjon meg és megértette, elfogadta, mára megszokta.

2017. okt. 21. 23:30
 14/36 anonim ***** válasza:
48%
Mindig elkápráztat, a normális szülőkkel megáldottak milyen vak pofátlansággal vitatják el a kevésbé szerencsésektől még a nehézségeiket is.
2017. okt. 21. 23:32
 15/36 A kérdező kommentje:

Igen, a gyerek szerepben tartás valóban erőnek erejével történik, mindig is az volt, és sajnos elég későn kezdtem észre venni hogy mi is van valójában és hogyan kellene lennie stb. Annak aki 15 éves gimisnek gondolna: örüljön akinek olyan szülei vannak akik felnőttnek nézik amikor már olyan korba lép stb. Nekem 15 éves (meg úgy 0-20 éves) koromban arról szólt az otthoni élet hogy ordítanak apámmal egymásra egész éjjel meg törés zúzás van. Mai napig rám tör a PTSD és flashback-jeim vannak ha családi veszekedést hallok vagy látok, bevillan ami otthon volt...

Felnőtt ember vagyok, sok éve kb középosztálybeli vagy talán annál jobb élettel, felelősséggel és sok pörgéssel meg haladással a nyakamon, önállósodtam anyagilag és helyileg aztán még mindig "gyerek" vagyok a szemében. De ha 10x ennyire felnőtt lennék (ha volna ilyen skála...) akkor is a "kisfia" lennék, tökmindegy. Nulla tisztelet irántam, legszívesebben belebeszélne mindenbe ami velem kapcsolatos, szerencsére nem ismeri az én ismerőseimet és nem tud szart kavarni a hátam mögött.

2017. okt. 21. 23:37
 16/36 anonim ***** válasza:
67%
Vigyél neki normális alapanyagot, és főzzetek együtt hétvégén. Neki se árt, ha nemcsak tésztát és csirkefarhátat eszik. 30-as éveidben, ha sportolsz is, nem fogsz elhízni pl. sütőzacskóban, zsiradék nélkül készített csirkecombtól és nyers/párolt zöldség + barnarizs körettől, vagy marhahúslevestől.
2017. okt. 21. 23:39
 17/36 anonim ***** válasza:
84%

Ha ezt nekem írtad, akkor nem értlek!

Hol vitattam el én te vagy bárki nehézségeit?

Igyekeztem tanácsot adni, amit jónak gondolok értelmes emberek esetében.

De ha nem, akkor nem, nekem aztán mindegy.

Tudott dolog, hogy vannak emberek, akiknek minden megoldásra akad egy problémájuk.

Nekik valóban nehéz!

2017. okt. 21. 23:40
 18/36 anonim ***** válasza:
65%
#18-as, állj le. Itt egy állítólag sikeres, 30-as éveiben járó emberről beszélünk, aki éthordóval jár a kisnyugdíjas anyjához, mert így kényelmes, mellesleg elmondja mindenféle sz..rkeverőnek az öreglányt. Dagadtan is megzabálja a tésztát, süteményt, mert sajnálja kidobni, de állítólag jobban él, mint a középosztály.:-) Nagyon nem áll össze az egész, de ha igaz, egy másodpercig nem tudom sajnálni a kérdezőt.
2017. okt. 22. 00:01
 19/36 anonim ***** válasza:
79%
Én vagyok, aki 15 éves gimis-koleszosnak gondol(na). Akkor már értem, miért éreztem eleve rosszul magam, amikor leírtam azokat a sorokat. Utolsó írásod alapján még világosabbá vált. Totál őszintén írom.
2017. okt. 22. 00:03
 20/36 anonim ***** válasza:
79%

Te vagy nem vagy komplett, vagy halálosan irigykedsz mindenkire, akinek normális a kapcsolata az anyjával.

Nos

- elmondtam, hogy állítson össze egészséges heti menüt és kérje meg az anyját, hogy azokat főzze. Erre azt válaszolta, hogy az anyja kis nyugdíjas nincs rá pénze.

- megoldásként javasoltam, hogy adjon az anyjának pénzt, akkor nem kell azokat főzni, amikre a nyugdíjából futja.

Erre jöttél te, hogy de akkor is szarokat fog főzni.

- ekkor mondtam, hogy nem feltétlenül és felhoztam a példámat, amire te megint csak olyat válaszoltál, hogy könnyű nekem.

- ekkor elmeséltem, hogy nekem sem volt könnyű, kellett hozzá egy pár tisztességes hangú beszélgetés.

Azóta hányod ide az értelmetlen vagdalkozásaidat.

Nyugodj le!

Jó éjszakát, én mentem!

-

2017. okt. 22. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!