Ti viszitek magatokkal a felnőtt gyerekeiteket (18-22 éves) nyaralni?
Az én szüleim is elváltak (4 éve), bár egy darabig én is és húgom is mehettünk nyaralni anyuval és az új barátjával. (Húgom most 18, én 20 vagyok)
Amióta anyunak és a barátjának közös gyerekük lett, azóta ritkábban visznek minket, idén én és húgom egyáltalán nem voltunk anyáékkal nyaralni. (Apa meg nagyon zárkózott, ő soha sem nyaral.)
Én se gondolom amúgy, hogy ez a felnőttséggel áll összefüggésben. Az viszont úgy durva, hogy 2 éves korod óta van veled nevelőapud, és szinte "kitagad" a családból. Oké, nem kell, hogy sajátjaként szeressen, de az, hogy ennyire ne akarjon veled lenni, az szörnyű.
Olyan jó, hogy egy ilyen kérdésnél még gyerek a 19 éves és jár neki az a nyaralás. De múltkor, mikor arról volt szó egy kérdésben, hogy egy 19 éves egyetemista nem tud nyugodtan tanulni a veszekedő szülei miatt, ő azt kapta meg, hogy már nagykorú és költözzön el meg menjen dolgozni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nálunk egyáltalán nem telik semmiféle nyaralásra, de ha telne, akkor együtt mennénk, már ha mindenki akarna jönni (én és a 2 tesóm vagyunk 18-22 közöttiek).
" 19 évesen te még gyerek vagy (nem sértésként mondom)."
Szóval ha két felnőtt ember már nem akar egy 19 évessel együtt nyaralni akkor az felháborító mert 19 évesen még gyerek. De ha a szülők nem engedik, hogy 16-17 évesen együtt aludjon a barátjával akkor milyen felháborító, hiszen már kész felnőtt... Hogy is van ez?
Felnőttként már ne akarjon a szülőkkel nyaralni, csak akkor ha a szülők eleve családi nyaralást szerveznek. Ha nem akkor sem dől össze a világ, hiszen felnőtt gyerek is eltud menni nyaralni a vele egykorú barátaival, vagy szerelmével.
"Olyan jó, hogy egy ilyen kérdésnél még gyerek a 19 éves és jár neki az a nyaralás. De múltkor, mikor arról volt szó"
Meglepő, de nem ugyan azok az emberek használják csak az oldalt, akik "múltkor" válaszoltak.
"Szóval ha két felnőtt ember már nem akar egy 19 évessel együtt nyaralni akkor az felháborító mert 19 évesen még gyerek. De ha a szülők nem engedik, hogy 16-17 évesen együtt aludjon a barátjával akkor milyen felháborító, hiszen már kész felnőtt... Hogy is van ez? "
1. Nem az a baj, hogy nem akar mindig, hanem hogy egyáltalán nem. Ne haragudj meg, de én például szeretem a családomat, ezért általában szeretek is velük nyaralni vagy bármilyen közös programot csinálni. Ha te nem, akkor az nem a mi bajunk.
2. Szalmabáb érv. Még csak érintőlegesen SEM volt szó semmiféle együttalvásról. Vagy elfelejtettél netán bevenni valami gyógyszert? Imádom ezeket a logikai bakugrásokat.
"Felnőttként már ne akarjon a szülőkkel nyaralni, csak akkor ha a szülők eleve családi nyaralást szerveznek. Ha nem akkor sem dől össze a világ, hiszen felnőtt gyerek is eltud menni nyaralni a vele egykorú barátaival, vagy szerelmével."
Az anyja vinné, a nevelőapja meg nem. Nincs konszenzus. Ha egyikük sem akarná, akkor nem lenne helye a vitának. (Bár én ez esetben erősen elgondolkodnék azon, hogy akkor most szeretnek-e a szüleim, vagy sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!