Szüleim erőltetik a nyelvvizsgát, mit tegyek?
Uram isten... Mi ez a proli gyülekezet itt? Miért kell a nyelvvizsga? Ez komolyan kérdés? Egyrészt azért mert ebben a szutyok országban semmire nem mész, ha nincsenek megfelelő papírjaid. Másrészt meg úgy egyébként a világban nem mész semmire, ha nincs nyelvtudásod. Ja meg diplomát sem nagyon fogsz kapni enélkül. Neked még most szerencséd is lehet, de 2020-tól már nagyon helyesen fel sem veszik(!) majd egyetemre azt akinek nincs egy középfokú nyelvvizsgája.
De egyébként semmi különös. Közmunkához meg a gyárakba a szalag mellé nem feltétel. Csak ha esetleg vinnéd valamire az életben.
jobban megszívatnak érte mint egy nyelvvizsgáért
Gimnáziumi tanárként teljesen más a tapasztalatom...
Nem olvastam végig az összes kommentet, csak az első két oldalt, de nem értem miért van mindenki így kibukva.
Ha nyelvvizsga nélkül is elég pont lesz az egyetemre, akkor meg teljesen felesleges most erőltetni, amikor alig van ideje az embernek.
A mostani középiskolások sokkal jobban le vannak terhelve szerintem mint sokan egyetemen. A középiskolások többet vannak az iskolában, mint én egyetemistaként (mérnökinfót tanulok). Középiskolában szinte mindennap 3-kor végeztem azelőtt, hogy bejött volna a kötelező 5 tesióra. Amikor bevezették az 5 tesiórát, akkor szinte minden osztálynak heti három 0. órája lett, ez baromi fárasztó így. Főleg ha sportol vagy valami más délutáni elfoglaltsága is van az embernek.
Én azt tanácsolnám, ha nem muszáj a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez, akkor valahogy győzd meg szüleid, hogy majd később megcsinálod. Egyetemen úgyis indítanak ingyenes nyelvi kurzusokat és nyelvvizsga felkészítőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!