Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim erőltetik a nyelvvizsg...

Szüleim erőltetik a nyelvvizsgát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem tudok velük leülni beszélni róla, csökönyösek és azt akarják hogy most februárban menjek el megcsinálni. Addig különtanárhoz járattatnak, egész nap ezzel idegesítenek, hogy készüljek rá. 12. Osztályos vagyok, van közép érettségim tavalyról, és nagyon elfoglalt vagyok délutánonként, majdnem mindig este 6 és 8 körül végzem (szalagavató táncpróbák), kiveve pénteken és akkor végeznék egyedül normálisan és ezt is elrontják különtanárral, szóval megint este 6-kor végzem... Nagyon leterhelt vagyok és most nem annyira fontos a nyelvvizsga de mivel nem vagyok rossz belőle és még csak gimis vagyok érettségi előtt gyorsan letudnám, de én pénteken a halálomon vagyok, más napon meg nem ér rá a tanár. Semmi sem hat szüleimre, ha nem megyek, megbüntetnek keményen és erőszakkal is elrángatnak. Messze is van és már elegem van az egészből.

2017. okt. 20. 12:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
35%
28as, jó hogy neked több időd volt, humán egyetemen (gondolom nem matek-fizika tanár lettél)nem kell beleszakadni a tanulásba, de vannak olyan egyetemek, ahol bizony beülsz reggel nyolckor és este kilenckor jössz el. Jó, ez csak heti két nap, a többiben szabadulsz háromkor, de ha még tanulni is akarsz akkor bizony pont a nyelvvizsga felkészülésre nem lesz időd. Én ebbe a csapdába estem. Azt hittem majd egyetemen simán leteszem, hát nem.
2017. okt. 20. 15:44
 32/62 anonim ***** válasza:
79%
32 - Ez azért (is) van, mert a nyelvoktatásunk még mindig egy nagy sz@r. Egy nyelvet nem tanulni kell.. nem is lehet. Használni kell! Filmeket nézni, olvasni és beszélgetni (egyetemen mindig vannak cserediákok) a legnagyobb baromság, ha leül az ember és "magolja" a nyelvvizsga kérdéseit / válaszait. Abból csak az lesz, hogy lesz egy nyelvvizsgád, de használni nem fogod tudni az adott nyelvet. Ami azért gáz, mert manapság az angol olyan alap a munkahelyek többségén, mint a magyar. Sőt, lassan már 2 idegennyelv az elvárt.
2017. okt. 20. 15:49
 33/62 anonim ***** válasza:
30%
Ezért kellett volna már tavaly megcsinálni azt a nyelvvizsgát. Az érettségire úgyis készültél belőle, szalagavató sem volt. Csak hát kifogás mindig van. Érettségi előtt gyorsan letudnád? Na persze..
2017. okt. 20. 16:25
 34/62 anonim ***** válasza:
65%

Édes istenem. Ennyi retit, mint amennyi itt van :DD

Na ide figyeljetek. Mérnöki szakra járok, és elmondom hogy rohadtul nem vagyok annyira leterhelve év közben, mint amennyire rosszul éreztem magam érettségi előtt utolsó évben pszichésen!

Készüljek a nyelvvizsgára, az érettségikre, évközi tananyagra, táncoljak és elő is adjak szalagtűzőn. Az egész sz***ág csak egy nagy rohanásból áll, se pihenés, se nyugalom. Csak a stressz, hogy mi lesz veled.

Ezt a szegény csajt meg pénteken este hatkor még nyúzzák hogy tanuljon nyelvvizsgára ami nehezebb mint az érettségi. Eszem megáll. Az a sok stréber zseni palánta, akik itt mind le szólták a kérdezőt elmehetnek a búsba. Mert ugye véletlenül se tudná később letenni azt a vizsgát, ugye? :O

Nagy kamu, hogy egyetemen nem lehet letenni. Felveheted tárgyként, még tanfolyamokat is indítanak. Vagy akár még nyáron, biztos akkor is indít valami nyelviskola vizsgát.

És nem, nem egy sehonnai egyetem sehonnai mérnök szakára járok, mert itt aztán mindent kell tanulni ami csak létezik. :D

Kedves ápolónéni, vagy mi a szösz (korábbi válaszoló). Nem tudom hova jársz hogy 23 vizsgád van, de ne rémisztgesd ezzel szegény csajt, mert ilyenről még a büdös életben nem hallottam. Ami nem azt jelenti hogy hazudsz, de kevés az esélye hogy a diákok mindössze töredékének ilyenben legyen része. Az átlag 10, de ahogy telnek az évek egyre kevesebb, lesz mikor már csak hat. ;)

2017. okt. 20. 16:26
 35/62 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nem kötelező a szalagavató, én sem mentem el.
2017. okt. 20. 16:34
 36/62 anonim ***** válasza:
37%

"Nem jó ilyen szinten leterhelni egy gyereket,"

Egyetemen mégjobban le lesz.

2017. okt. 20. 16:35
 37/62 anonim ***** válasza:
70%
Ja, és táncolni sem kötelező. :)
2017. okt. 20. 16:35
 38/62 anonim ***** válasza:
34%

Sose értettem, hogy létezhet az, hogy az egyetemeken szó szerint halmokban állnak a kiadhatatlan diplomák. Hogy az istenben nem sikerül ennyi embernek megcsinálni egy nevetségesen egyszerű középfokú angol nyelvvizsgát. Na most megkaptam a választ... Ezért tart itt ez az ország. Lenézik aki tanul és az a király aki s_egg hülye és még büszke is rá. Nincs több kérdésem...

Hajrá ti tanulatlan bunkók, majd holnap elmesélitek a gyárban milyen királyul lepontoztatok.

2017. okt. 20. 16:47
 39/62 anonim ***** válasza:
13%
A megoldàs: emelt angol érettségi. Ott senki nem bukik, pénzbe se kerül, megvan vele a nyelvvizsga.
2017. okt. 20. 17:02
 40/62 anonim ***** válasza:
66%

Szia.

Ha tényleg megakarod csinálni, csak nem most mert nem megfelelő a tanulási időpont, akkor tényleg nem értek azokat a szülőket akik csak erőltetik a tanulást. Ezzel nem lesz jobb.

Nekem anyukámék nem erőltették a nyelvvizsgát, hamarabb megcsináltam a jogsit is, a félre tett pénzből xboxot vettem stb

De mikor fősulis voltam, magamat vettem rá, és megcsináltam a nyelvvizsgát :)

Szóval ha TE magad akarod a nyelvvizsgát, majd akkor csináld meg....:)

24 L

2017. okt. 20. 17:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!