Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim rám...

Mit tegyek ha a szüleim rám erőltetik a szakács szakmát?

Figyelt kérdés

Azt akarják hogy szakács legyek, vagy ha nem akkor szakképzőbe mennyek.

Én tudom magamról hogy a gimnáziummal jobban járnék, utána meg a főiskolával.

Megvannak hozzá a képességeim, osztály első vagyok, többre tudnám vinni.

Jelenleg konyhai kisegítőnek tanulok. De sokkal többre vagyok képes, a szüleim nem tudják megérteni. Mit csináljak?

2016. nov. 20. 19:47
1 2
 1/13 anonim válasza:
95%
MeNNYél, ahová menned kell.
2016. nov. 20. 19:51
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
ILYEN helyesírással kizárt, hogy osztályelső lehetnél! A gimnáziumról meg ne is álmodj!
2016. nov. 20. 20:07
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
túl sokat képzelsz magadrol kerdezö
2016. nov. 20. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szakácsnő, de látom a melóhelyen, hogy mi folyik a szakácsoknál, és senkinek nem ajánlom :/

Mondd, hogy más érdekel.

2016. nov. 20. 20:19
 5/13 anonim ***** válasza:
72%
Azért a főzéstől ne ódzkodj. Engem az anyám megtanított főzni, mondván, hasznát veszed, majd ha elválsz. Szegénykém nem sejtette, hogy már a nősülés után hasznát vettem.
2016. nov. 20. 20:20
 6/13 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek, lehet hogy sok volt a helyesírási hibám, de jó lenne ha nem ítélkeznétek ennyiből!

Miért ne mehetnék gimnáziumba?

Tudjátok, ha jobban odafigyelek tudok írni helyesen összetetten, és pontosan is.

Mivel nagyon sok versenyen vettem részt, ahol nem is egyszer nyertem a novelláimmal, verseimmel.

Ne haragudj, elfeledkeztem róla hogy itt, gyakorin mennyi irritáló, szánalmas ember van, akik minden kis helyesírási hibát kiszúrva nyomulnak, ahelyett hogy a kérdésre adnának értelmes, elfogadható választ.

Másrészt, bevallom valóban nem vagyok a legjobb nyelvtanilag, de szoktam tanulni, felkészülni felmérőkre, felelésekre, ennek köszönhetően meg is kapom az ötöst, anélkül hogy sokat képzelnék magamról.

Nem azt mondom, hogy nagyon okos vagyok, mert egyáltalán nem tudok mindent, sőt, semmit! De nem hiszem, hogy egy egyszerű gimnázium ennyire fiktív, lehetetlen cél lenne számomra.

Semmi bajom a főzéssel mellesleg, csak egyszerűen nem ezt szeretném csinálni.

2016. nov. 20. 20:35
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
#5: Anyád tudta, hogy főzés nem a feleség alapkötelessége.
2016. nov. 20. 20:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Ennyire fennakadtatok azon, hogy "mennyek"? Titeket még sosem javított át a telefonotok írás közben? :)
2016. nov. 20. 20:37
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

Az egy dolog, hogy jobban járnál vele, de ki is tudod fizetni? Egy érettségivel kitörölheted, kb. olyan, mintha nem is lenne. Mehetsz vele közmunkásnak egy gyárba droidnak, az a helyzet.

A főiskola és az egyetem pedig akkor is rettentően drága, ha bekerülsz államira. Elképzelhető, hogy a szüleid azért akarják, hogy tanulj szakmát, mert nem fogják tudni fizetni a taníttatásodat.

Egyébként egy jó szakmával többre viheted, mint egy rossz diplomával.

De a szakácsot én sem tudom ajánlani! Napi 12-16 óra fizikai munka, hétvégén és ünnepnapon is, a fizetés se jó, legfeljebb csak akkor, ha külföldre mégy. De fizikailag is legyilkol idő előtt, és családokat tesz tönkre a vendéglátás.

Keress olyan szakmát, ami érdekel, el lehet vele helyezkedni!!!, és lehet vele rendesen keresni. Kérdezz rá, beszélgess emberekkel, akik abban dolgoznak, hogy pontos képet kapj róla. Aztán tanuld azt!

Azt a szüleid is beláthatják, hogy jobb sorsot érdemelsz, mint hogy hajnali 5-től délután 3-ig mosogass meg 50 literes lábasokat emelgess minimálbérért.

2016. nov. 20. 20:43
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy végre egy értelmes választ kaptam!

Az az igazság, hogy olyat akarok csinálni, ami érdekel is.

Azért erőltetik ennyire a szakács szakmát, mert állítólag nagyon jól tudok főzni. (Szerintem teljesen átlagosan) Az iskolában a tanárok meg a művészettel jönnek, hogy azt tanuljak,mert állítólag abban is oly nagy tehetségem van... (Talán rajzolni tényleg tudok, de azzal semmire nem megyek, ahogy a zenei tudásommal se.)

Megtudnánk fizetni az iskilát, szerintem ha jobban belehúzok akkor sikerülne még egy jobb diploma is.

A nővéremnek megvan a szakács érettségije.

Mire ment vele? Takarító.

Keresztanyámnak a vendéglátói van meg, gyári munkás.

Egyedül anyunak és apunak van normális munkája, de ők többet is tanultak.

Ezért nem akarok ebbe az irányba haladni továbbtanulás céljából.

2016. nov. 20. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!