Szerintetek miért erőltetik rám ezt a dolgot? Hogy értessem meg velük. Hogy nem szeretném? (többi lent)
Szóval... 18 éves vagyok,sok betegségem van ( ha nem baj,akkor nem írom le) és kb.14 éve zongorázok. Szeptember 1-től végzős leszek a gimiben és tudom is, hogy mi szeretnék lenni. Az egyik,ami érdekel,az a kántorság. Ezt persze nem szeretném fő munkának,mivel nem fizetnek sokat. Meg még a zenén belül vannak más elképzeléseim.:) Leszögezem,hogy itt nem a szüleimet akarom szidni,én igenis szeretem és tisztelem őket,mert a bajaim miatt rengeteg áldozatot hoztak értem kiskoromban.
A lényeg : A közelünkben van egy református templom,oda szoktunk lejárni vasárnaponként. Én nagyon szeretek oda járni,mindenkit kedvelek ott a gyülekezetben. Egyszer a tiszteletes ( más néven lelkész) megkért,hogy próbáljam ki,hogy milyen kántornak lenni. Az egyik misén egy számot lejátszottam,a gyülekezet többi tagja is énekelte,nagyon élveztem. :) Térjünk a lényegre: anya már azt akarja,hogy minden vasárnap járjak le a templomba,de én nem szeretnék. Ő rászokott erre,hogy "ha nem jársz le a templomba,akkor nem vesznek komolyan" ( a jövőmet illetően). Miért ne vennének komolyan ? Nem kell mindennap lejárni a templomba ! Én nrm vagyok annyira vallásos,de Istenbe, Jézusba stb. attól még hiszek.
Egyébként is, jóba vagyunk a lelkész családjával,tudják a gondjainkat/bajainkat, úgyhogy ők komolyan vennének minket. Nem értem,miért veszik ezt komolyan,mikor nincs törvény róla,hogy templomba kötelező járni. Ja és arról annyit,hogy a sulinkban új szakot hoznak létre (kántor/orgonista) és ott tudom majd gyakorolni.
Ui: És ha valaki azt írja,hogy "mit nyafogsz itt 18 éves korodban" és hasonlók,akkor nem tudom,mi lesz.
Szerintetek mit kéne tennem ? HOgy adjam anyu tudtára,hogy ez nem annyira érdekel ( a templom) ?
Nekem is sok betegségem van, nem hiszem, hogy ez lenne az alapja az egésznek.
18 vagy, nem kötelezhetnek, állj ki magadért, ne menj el, mondd azt, hogy érettségire tanulsz egész évben, nem érsz rá ilyenekre.
Most azokat a köröket hagyjuk, hogy a szülő sem köteles eltartani a gyerekét.
Pedig reszben igazuk van
Ha a lekesz latja lelkes kitarto vagy akkor ott lesz allas neked.
Bar refo zene eleg unalmas elettelen de ha neked ez tetszik.Gyakorolni templomban egeszen mas mint iskolaban ezt te is tudod
A hit teljesen fuggetlen a kantori munkatol.
Beszelj veluk szerintem csak jot akarnak neked.
Aki nem vallásos, mint a szüleid, az a kántorkodásban csak a karrierlehetőséget látja, azért gondolhatják, hogy ha nem jársz oda rendszeresen, akkor nem fognak komolyan venni - azaz nem fogják úgy érezni, hogy téged valóban, hosszú távon érdekelne ez a munka. (Mondjuk ha lenne egy kis pékséged, és új péket keresnél bele, te se olyat választanál valószínűleg, aki csak hébe-hóba néz be, hogy kipróbálja, milyen a sütögetés, hanem olyat, aki rendszeresen odajár gyakorolni, fejlődni, ha lehetőséget adsz neki rá.)
Te is tudod, hogy nem jól fizetik. Mások is tudják, a tiszteletes is. Éppen ezért olyan embert keresnek, aki nem csak a karrierlehetőséget látja benne, hanem valami sokkal többet, aki meggyőződésből is hajlandó lenne kántorkodni, ad abszurdum akár ingyen is, mert a pénztől függetlenül fontosnak tartja, hogy énekelve, orgonakísérettel is dicsőítse az Istent a gyülekezet - vagyis olyan valakit, aki életének része a templomba járás. Ha se hívő nem vagy, se nem vagy hajlandó (legalább nemhívőként) rendszeresen eljárni a templomba, miből gondolod, hogy hosszabb távon tudnál kántorkodni? Egy kántornak különben sem csak hetente egyszer van dolga, hanem vasárnaponként többször is (ha több istentisztelet is van), plusz hétköznap temetések, stb., stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!