Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyenkor mit lehet tenni?...

DuplaKV kérdése:

Ilyenkor mit lehet tenni? Hogyan értessem meg velük, hogy amit főztek azt egyék is meg?

Figyelt kérdés

Előre is elnézést a hosszú leírásért!

Egy korábbi kérdésben már említett dolog miatt összevesztem a szüleimmel, így ők közölték velem, hogy vagy el viszem tőlük a cuccaimat (nem mondhatnám, hogy sok minden lett volna ott, javarészt csak könyvek, meg pár fényképalbum), vagy kidobálnak mindent. Átkocsikáztam egy ismerőssel az ország másik felébe, hogy az előre megbeszéltek napon elhozhassam a dolgaim. A szüleim mégsem voltak otthon, mert inkább átléptek a nővéremhez (120km-re lakik tőlük) mindenféle különösebb ok nélkül. Volt saját kulcsom, ezért be tudtam menni a házba. Mindent ingóságom összeszedtem, utána munkatársammal megvártuk, amíg este hazaértek (22 körül értek csak haza). Meglepődtek, hogy még ott voltunk. Mondtam, hogy másnap korán reggel jövünk a bedobozolt holmikért, amin kiakadtak, mert mi az, hogy bementünk a házba. Másnap bepakoltunk a kocsiba, közben végighallgathattuk a "szemét-hálátlan-gyerek-aki-csak-rosszat-akar-a-családjának" című előadást anyám jóvoltából. Azzal köszöntek el, hogy nem akarnak többé látni. (Ez volt húsvét előtt.)

Az eset után nem is hallottam róluk egy darabig. Aztán múlthéten felhívtak, hogy akkor mikor megyek haza, hogy segítsek nekik a földeken, meg anyának a boltban. Mikor mondtam, hogy semmikor, mert nyáron melózok, felháborodottan nekiállt velem üvöltözni anyám, hogy akkor most ki segít majd nekik, aztán rám csapta a telefont. Azóta napi szinten hívogatnak, de már fel sem veszem nekik, mivel hiába próbáltam elmagyarázni, hogy ez nem így megy, nem érdekli őket, csak kántálnak tovább.

A végtelenségig nem játszhatom el, hogy nem veszem fel a telefont, viszont számot sem szeretnék cserélni. Az észérvekre nem hallgatnak. Hogyan tudnám leállítani őket? Egyáltalán van erre jó megoldás?

2016. jún. 16. 16:43
 1/9 anonim ***** válasza:
1%

Néha hálás vagyok,hogy nem kell ilyen dolgokat megélnem.

Hát figyelj kérdező.Ők a szüleid,ha embert ölnek vagy robbantgatnak,akkor is a szüleid lesznek.Próbálj velük beszélni,értesd meg velük hogy te már felnőtt vagy,nem irányíthatják úgy az életed ahogy akarják.Próbálj velük kibékülni.Mondd meg hogy te leszel az az ember,aki öregkorukra gondoskodni fog róluk.

2016. jún. 16. 16:48
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Szépen tiltólistára rakod az ő telefonszámát és ennyi
2016. jún. 16. 16:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tiltólista... Gondolom van a telefonodban is ilyen opció, de szolgáltató is megteszi.
2016. jún. 16. 18:48
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem akarok kötekedni, de valami lemaradt a történet elejéről. Valami történt amitől idáig fajult a helyzet, de azt nem fejtetted ki, így csak a te szemszögedből nem lehet ítélkezni, véleményt alkotni. Még jó hogy nem cserélsz számot a szüleid miatt.
2016. jún. 16. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Már nem azért utolsó, de ha elküldik otthonról akkor utána miért várják el, hogy ingyen dolgozzon nekik?
2016. jún. 16. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Háát tudod, ha már ingyen jól jössz akkor miért ne mehetnél vissza a holmijaidért? én a pakolás után egyből visszaadtam volna a kulcsot és leszögeztem volna a hívásnál is "miért? azt mondtátok többet ne is jöjjek, most akkor mi van?" és szépen elküldeném őket a fenébe mondván ha te többet nem kellesz akkor ott a nővéred segítsen ő ha annyira szeretik egymást. Család ide vagy oda de mindkét félnek tisztelnie kéne egymást és ha az egyik semmibe vesz akkor te sem vagy köteles figyelni rá. Ne vedd fel hanem küldj egy hosszú e-mailt amiben leírod mi a probléma velük és hogy többet te sem akarod látni őket, oldják meg a dolgaikat maguk. Így legalább megszabadulsz egy nagy tehertől mert ha most ilyen hülyék mi lesz később amikor már meghülyülnek vénségükre? Ja és a végén még neked kéne gondoskodni róluk:s
2016. jún. 17. 08:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet! Nem is tudtam, hogy van ilyen funkciója a telefonomnak, de a lakótársam megmutatta, hogy hol lehet beállítani.

4-es válaszoló, itt elolvashatod az előzményeket, ha érdekel: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

6-os válaszoló, a kulcsot már visszaadtam akkor, mikor elköltöztem. Amúgy én is attól félek, ha bármi történik velük, akkor a nyakamba szakadnak nem csak ők, de nővérem is.

2016. jún. 17. 22:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Elolvastam. Nehéz elhinni, hogy vannak ilyen szülők. :-(
2016. jún. 18. 08:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Huuuu... ez az egész sztori nagyon durva.. sajnallak kerdezo, szám letiltása és éld az életed! Sok sikert mindenben! :)
2016. jún. 18. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!