Szerintetek miért erőltetik rám ezt a dolgot? Hogy értessem meg velük. Hogy nem szeretném? (többi lent)
Szóval... 18 éves vagyok,sok betegségem van ( ha nem baj,akkor nem írom le) és kb.14 éve zongorázok. Szeptember 1-től végzős leszek a gimiben és tudom is, hogy mi szeretnék lenni. Az egyik,ami érdekel,az a kántorság. Ezt persze nem szeretném fő munkának,mivel nem fizetnek sokat. Meg még a zenén belül vannak más elképzeléseim.:) Leszögezem,hogy itt nem a szüleimet akarom szidni,én igenis szeretem és tisztelem őket,mert a bajaim miatt rengeteg áldozatot hoztak értem kiskoromban.
A lényeg : A közelünkben van egy református templom,oda szoktunk lejárni vasárnaponként. Én nagyon szeretek oda járni,mindenkit kedvelek ott a gyülekezetben. Egyszer a tiszteletes ( más néven lelkész) megkért,hogy próbáljam ki,hogy milyen kántornak lenni. Az egyik misén egy számot lejátszottam,a gyülekezet többi tagja is énekelte,nagyon élveztem. :) Térjünk a lényegre: anya már azt akarja,hogy minden vasárnap járjak le a templomba,de én nem szeretnék. Ő rászokott erre,hogy "ha nem jársz le a templomba,akkor nem vesznek komolyan" ( a jövőmet illetően). Miért ne vennének komolyan ? Nem kell mindennap lejárni a templomba ! Én nrm vagyok annyira vallásos,de Istenbe, Jézusba stb. attól még hiszek.
Egyébként is, jóba vagyunk a lelkész családjával,tudják a gondjainkat/bajainkat, úgyhogy ők komolyan vennének minket. Nem értem,miért veszik ezt komolyan,mikor nincs törvény róla,hogy templomba kötelező járni. Ja és arról annyit,hogy a sulinkban új szakot hoznak létre (kántor/orgonista) és ott tudom majd gyakorolni.
Ui: És ha valaki azt írja,hogy "mit nyafogsz itt 18 éves korodban" és hasonlók,akkor nem tudom,mi lesz.
Szerintetek mit kéne tennem ? HOgy adjam anyu tudtára,hogy ez nem annyira érdekel ( a templom) ?
Hát tényleg nem sokat járhatsz a templomba, ha misének mevezed a református istentiszteletet. Mise csak a katolikusoknál van
Amúgy meg biztos, hogy ezt akarod? Ha fzetett kántor leszel, minden alkalmon ott kell lenned, hétközben is lehet istentisztelet, szombaton esküvők stb.
6#: Ha az ilyen kérdéseket nem érted,miért írsz akkor ide ? Én csak tanácsot kértem,ennyi. Ha kötözködsz,akkor ne is válaszolj.
8#: Bocs,zenészpalánta vagyok,ezért írtam számot az ének helyett :)
10#: Köszi a normális válaszod :)
11#: Neked is köszi :)
12#: Azért annyira én sem vagyok hülye,meg tudom különböztetni a misét és az istentiszteletet. A mise az a katolikusoknál van,minden nap, míg a reformátusoknál csak vasárnap délelőtt 10-től 11-ig. :) Töriből és hittanból dícséretes 5-ös voltam,úgyhogy ezeket tudom,de kösz a felvilágosítást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!