Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért erőltetik...

Szerintetek miért erőltetik rám ezt a dolgot? Hogy értessem meg velük. Hogy nem szeretném? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval... 18 éves vagyok,sok betegségem van ( ha nem baj,akkor nem írom le) és kb.14 éve zongorázok. Szeptember 1-től végzős leszek a gimiben és tudom is, hogy mi szeretnék lenni. Az egyik,ami érdekel,az a kántorság. Ezt persze nem szeretném fő munkának,mivel nem fizetnek sokat. Meg még a zenén belül vannak más elképzeléseim.:) Leszögezem,hogy itt nem a szüleimet akarom szidni,én igenis szeretem és tisztelem őket,mert a bajaim miatt rengeteg áldozatot hoztak értem kiskoromban.

A lényeg : A közelünkben van egy református templom,oda szoktunk lejárni vasárnaponként. Én nagyon szeretek oda járni,mindenkit kedvelek ott a gyülekezetben. Egyszer a tiszteletes ( más néven lelkész) megkért,hogy próbáljam ki,hogy milyen kántornak lenni. Az egyik misén egy számot lejátszottam,a gyülekezet többi tagja is énekelte,nagyon élveztem. :) Térjünk a lényegre: anya már azt akarja,hogy minden vasárnap járjak le a templomba,de én nem szeretnék. Ő rászokott erre,hogy "ha nem jársz le a templomba,akkor nem vesznek komolyan" ( a jövőmet illetően). Miért ne vennének komolyan ? Nem kell mindennap lejárni a templomba ! Én nrm vagyok annyira vallásos,de Istenbe, Jézusba stb. attól még hiszek.

Egyébként is, jóba vagyunk a lelkész családjával,tudják a gondjainkat/bajainkat, úgyhogy ők komolyan vennének minket. Nem értem,miért veszik ezt komolyan,mikor nincs törvény róla,hogy templomba kötelező járni. Ja és arról annyit,hogy a sulinkban új szakot hoznak létre (kántor/orgonista) és ott tudom majd gyakorolni.

Ui: És ha valaki azt írja,hogy "mit nyafogsz itt 18 éves korodban" és hasonlók,akkor nem tudom,mi lesz.

Szerintetek mit kéne tennem ? HOgy adjam anyu tudtára,hogy ez nem annyira érdekel ( a templom) ?

2016. aug. 21. 01:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%
Erre van egy törvény, hogy a szülő nem szólhat bele hogy a gyerek, vallásos lesz e, melyik vallást válassza stb.. Ráadásul 18 vagy, joguk sincs beleszólni a dolgaidba viszont egyet kell értenem egy korábbi hozzászólóval hiszen ők sem kötelesek eltartani. Ezért mond meg nekik hogy a vallásosság az az ember saját döntése és mindenki annyira hisz amennyire szeretne az ilyenbe senkinek sincs beleszólása. Legyél határozott és kicsit add elő magad mint ha te jót röhögnél rajtuk, ezen az egészen hogy ők mit szólnak bele (persze ne túlozz!) és hidd el komolyan fognak venni.
2016. aug. 21. 11:50
 12/15 anonim ***** válasza:
97%

Hát tényleg nem sokat járhatsz a templomba, ha misének mevezed a református istentiszteletet. Mise csak a katolikusoknál van

Amúgy meg biztos, hogy ezt akarod? Ha fzetett kántor leszel, minden alkalmon ott kell lenned, hétközben is lehet istentisztelet, szombaton esküvők stb.

2016. aug. 21. 13:11
 13/15 A kérdező kommentje:

6#: Ha az ilyen kérdéseket nem érted,miért írsz akkor ide ? Én csak tanácsot kértem,ennyi. Ha kötözködsz,akkor ne is válaszolj.

8#: Bocs,zenészpalánta vagyok,ezért írtam számot az ének helyett :)

10#: Köszi a normális válaszod :)

11#: Neked is köszi :)

12#: Azért annyira én sem vagyok hülye,meg tudom különböztetni a misét és az istentiszteletet. A mise az a katolikusoknál van,minden nap, míg a reformátusoknál csak vasárnap délelőtt 10-től 11-ig. :) Töriből és hittanból dícséretes 5-ös voltam,úgyhogy ezeket tudom,de kösz a felvilágosítást. :)

2016. aug. 21. 13:51
 14/15 anonim ***** válasza:
77%
A reformátusoknál NINCS mise. Se 10-kor, se máskor.
2016. aug. 21. 22:07
 15/15 A kérdező kommentje:
JÓL VAN MÁR NEM KELL LEÜVÖLTENI A FEJEM ! Véletlen misét mondtam,ne okoskodjál már , nem vagyok tudatlan !
2016. aug. 21. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!