SoS! Mit tegyek? Tobbi lent!
a doki kiirt tegnapra meg mara. Anya azt mondta h ma menjek. En meg nem vagyok jol, de azt mondta h ha ma nem megyek akkor hazakuld apamhoz mert sokat hianyzok(lelki problemak miatt vagyok beteg). Uj suliban vagyok, nincs masik ebben a varosban. Nincs LELKILEG annyi erom h el tudjak menni.. Szoval:
Anyam megert engem, de megsem annyira. En nem szeretnek apahoz hazamenni, de valoszinuleg az lesz..mit tegyek? Tudom ez a kerdes igy nagyon zavaros de valaki segitsen...
13/L

Iskolába menni kell. Ne haragudj, de engem is cseszegettek annak idején, minden napi szinten terrorizáltak, de neked az iskola kötelesség, nekem is az volt. Nem te döntesz, hogy mész, vagy nem mész..
Ha nem vagy "beteg", akkor menned kell.

Tudom le leszek pontozva és nem leszek népszerű.
A doki bárkit kiír ha azt mondja, hogy egy kicsit meg vagy fázva,vaGy fáj a hasad. Hogy lelkileg nincs erőd suliba menni nem tudom megérteni. 13 évesen kicsit korai ezt eljátszanod. Mi lesz veled majd ha munkahelyed lesz. Ott sem lesz majd lelki erőd bemenni dolgozni? Mivel iskolaköteles vagy ezért járj suliba ha nem vagy beteg!
A leìrásodból nekem az jött le, hogy otthon minden rendben van. Csak a szokásos tinihiszti. Nincs kedved suliba menni lelki problémákra hívatkozva.
Ha téged megnyugtat akkor menj el a pszichiátriára egy kivizsgálásra.
Nekem nem szokott lenni tinihiszti..:)
Minek hisztizzek? Nincs ertelme..
Amugy szerintem ti is ilyen allapotba lennetek ha a hajatokba kennek a ragojujat meg a pulcsitokkal tesi utan megtorolkoznenek..a hatad mogott rohognek ki szo szerint..amikor hozzad szolnak akkor is leneznek es egy csicskat latnak benned h hozzal nekik vizet a sajat penzedbol..ha nemet mondasz nekik akkor meg eltepik a fuzeted..
Amugy rendesen beteg vagyok ugymond..megy a hasam faj a torkom lazas vagyok..

Ez szerintem is a szokásos tinihiszti. Nincs lelkierőd bejárni suliba, rengeteget hiányzol, nem pótolod a tananyagot, egyre jobban lemaradsz. Ördögi kör.
Most fejlessz ki magadban valami kötelességtudatot, mert ez később csak rosszabb lesz. Ha már az általános iskolát se bírod végigcsinálni (ne röhögtess!), mi lesz veled középsuliban? Munkahelyről nem is beszélve.
A tanév úgy néz ki, hogy 180 napon van tanítás, a többi 180 nap szünet vagy hétvége, és ki vagytok purcanva.
Még csak egy hónapja jártok suliba! De te már sokat hiányoztál és be se tudsz járni, mert csak.
Szánalmas.
Még 2-3 év, betöltöd a 16 éves kort és nem kell többé bemenned! Soha többé!
Mik a terveid a nyolcáltalános végzettséggel? Mész gyárba? Három szájba? Havonta 28 napot?
Biztos sokkal jobban fogod bírni.

Rám is rám szálltak, 2 évig az általánosban (még a tanár is adta alájuk a lovat), 2 évig a gimiben (az ofő egy senki volt). Néha odáig "fajult" a dolog, hogy már az osztálytársaim közül páran "védtek meg".
Igaz, engem "csak" gúnyoltak - meg az első két évben néha megütöttek.
Ennek ellenére természetes volt, hogy be kell járni (mondjuk örültem, hogy elmentem hatosztályos gimibe, igaz, amúgy is elmentem volna), tanulni kell stb.
Nem futamodhatsz meg állandóan, ha problémád van, sem most, sem felnőttként. Tudom, a gyerekek különösen kegyetlenek tudnak lenni...
Ha tényleg annyira rossz, javasolnám, hogy menj egy távolabbi suliba, akár kolisként, de ahogy látom, neked nem való a koli, nem vagy elég érett, elég erős hozzá.

A többi válaszoló nem nagyon tudja, hogy milyen érzés, ha bántanak az iskolában. Engem is bántottak, tudom milyen érzés minden reggel gyomorgörcsel felkelni és remegő lábakkal bemenni oda. Az ilyen idős gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni. Nem értem a többiek miért nézik így le a gyerekek problémáit. Ki mondta, hogy nem akar tanulni, fejlődni stb? Nekem pl a munkahelyemen nincsen semmi problémám, általánosban meg pont úgy voltam mint ő és nem direkt csináltam, csak annyira szorongtam meg féltem, hogy ettől rosszul voltam és nem bírtam menni. A munkahelyem meg tök jó... A kettő nem függ össze.
Sztm járj át a legközelebbi városba suliba, de az tuti, hogy ott maradnod nem kéne, mert ez így tényleg nem mehet tovább.

5-ös vagyok: akik azt hiszik, hogy meg van oldva a probléma azzal, hogy szól anyunak meg az ofőnek, azokat biztos sosem bántották, mert ez nem így működik.
1. Sok tanár lesz*rja
2. Nem tudnak ott állni mellette 0-24-ben
3. A szülő aztán tényleg semmit nem tud azon kívül, hogy meghallgatja és esetleg átviszi másik suliba, ha annyira rossz a helyzet.
Első év, lehet, hogy ráunnak, de valószínűleg inkább csak egyik évről a másikra. Ha nincs más suli a környéken, akkor az iskolaváltás felejtős (osztályt váltani lehet ugyan, de nem biztos, hogy megoldás) Az egész középsulit így végigcsinálni baromi nehéz, de egyelőre nem látok más megoldást:(
Persze, aztán jön a "jótanács", hogy ne foglalkozz vele, de egyrészt ez baromi nehéz, másrészt ez sem mindig hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!