Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Najo elegem van! Kerem valakk...

Najo elegem van! Kerem valakk segitsen. szuleim szinte mar lenyomoznak! Mit kene tennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok most betelt nalam a pohar. 15 eves leany vagyok, kozepiskolas. Szuleim mar szinte fogsagba tartanak....... annyira elegem van, elszokok itthonrol. Az tortent ma, hogy apu elkezdte sorolni, hogy merre jartam mikor, hova mentem, percre pontosan, minden nap ellenorzik!! Sehova se mehetek, hazakisernek, meg a suliig is, hozzateszem, kozepiskolas vagyok. Baratnokkel nem mehetek el, baratkozni se engednek, ha a baratnom ugymond nem felel meg az elvarasuknak, szolnak neki, osztalyfonoknek is. Elozo sulimba is ez volt total kivoltam kozositve.

Nem vagyok kihivo oltozekbe, nem sminkelem agyon magam, sot egyatalan, nem vagyok bulizos, semmi eset se volt ami miatt ez kialakult naluk. Altalanos iskolaba 1 tol 8. Osztaly utolso napjaig kaputol kapuig kisertek.

Szamomra ego volt mindig lattak, jottek ertem. Anyu szinte az osztalyfonokot naponta latogatta. Setalni ki se engednek, kertbe se nagyon, sot kulon szobam sem lehet. Telefonlm legalabb van.... ugyan mit tegyek? Nyaron is vegig zarva voltam, nyaralni se voltunk..... semmi magan eletem sincs. Segitsetek kerlek :(

2017. okt. 5. 21:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Hat azert ez eleg durva, ha az egesz nyarat bezarva toltotted, es meg a kertbe sem igen mehetsz ki, akkor igenis tenned kell valamit. Elso koron beszelj az osztalyfonokoddel, es o hivja be a szuleidet, hatha lehet valamifele kompromisszumra jutni. Ha nem, akkor az osztalyfonok szolhat a gyamugynek.
2017. okt. 6. 06:59
 12/23 babyboom567 ***** válasza:
11%

Kedves Kérdező!

Én pont fordítva csinálnám ahogy a többiek mondják.

A szüleid természetellenesen féltenek téged,szembesíteni kellene őket azzal amit csinálnak.

Arra gondolok,hogy mivel nem hagyják hogy önálló legyél,viselkedj is úgy.pl minden reggel köszönd meg neki hogy elkísér és add tudtára hogy ez milyen jó mert félsz,mert hallottad hogy x-y ez+az történt.nem kell túlragozni,csak annyi,hogy "köszi anya hogy elkísértél,rájöttem hogy csak ti tudtok megvédeni(blabla),hallottam hogy a múltkor zitával kötekedtek a fiúk iskolába menet,délután várlak"

És a lényeg hogy ezt rengetegszer,minden alkalommal mikor önállóan kéne viselkedni,azokban a dolgokban amikben eddig önállóan csináltál is,hogy csak ők tudnak segíteni/megvédeni.Idővel (persze nem pár nap,lehet hónapok)gáz lesz nekik,ők fognak akarni levakarni magukról,lehet elvisznek pszihológushoz,aki majd elbeszélget velük.

2017. okt. 6. 08:01
 13/23 anonim ***** válasza:
97%
#12 vagy ezzel jobban bíztatja őket. A végén még megszabják mit egyen.
2017. okt. 6. 08:04
 14/23 anonim ***** válasza:
97%

#5 mi az hogy örülj hogy nem vernek? Te eszedbél vagy?

BETEG, anit a szülök csinálnak, NEM féltés, hanem teljes zsarnokság és korlátozás.

Kérdezö, ideje lázadnod valhogy vagy lelőni koliba, mert ebböl az lesz h 30 évesen SEM mehetsz sehová.

Akár egyik ismerösöm...

2017. okt. 6. 08:10
 15/23 anonim ***** válasza:
18%

A római jog alapja:

"Audiatur et altera pars!"

("Hallgattasék meg a másik fél is!")

Amíg nem tudjuk, szüleidből mi váltja ki a számodra terhes dolgot, addíg minden válasz csak találgatás, bla-bla, uszítás szüleid ellen, vagy pedig rábeszélésed a belenyugvásba.

2017. okt. 6. 08:29
 16/23 anonim ***** válasza:
6%

2 folog.

1; "nyaralni se voltunk..... " meg rajtad kivül több millióan sem. Miért veszitek Ti tinik alanyi jogon járó dolognak a myaralást? Azért én sem vinnélek, meg azért én se mennék, hogy a suliba felvagj vele.... a nyaralason meg az a hiszti lenne, hogy semmihez nincs kedved... stb stb....

2; ha már ennyire fellázadtál, akkor ezt beszéld is meg velük, hogy ez egő... mutasd meg nekik ezt a kerdést, es BESZÉLJÉTEK meg..... mert ha idegeneknek "hisztizel", panaszkpdsz, akkor változás nem lesz....

2017. okt. 6. 08:38
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

mit reagálnának,ha leülteted őket és elmondod az érzéseidet?mondd el hogy neked ez ciki és a társaid kinevetnek. nem adtál rá okot hogy így viselkedjenek veled! azt is mondd hogy muszáj hogy kicsit önállósodj,és hogy bízzanak benned..

Telefonon úgyis bármikor elérnek/elérhetnek.

és nem fogsz visszaélni a bizalmukkal

2017. okt. 6. 09:09
 18/23 anonim ***** válasza:
90%
Jó nyilván, ha egyébkét iskola mellé mennél, drogoznál, szexelnél nyílt utcán, stb., akkor érthető, hogy kísérgetnek, de semmilyen más esetben nem elfogadható.
2017. okt. 6. 09:34
 19/23 anonim ***** válasza:
95%
Szegényem, ez nagyon durva. Én is azt mondom, beszélj iskola pszichológussal, gyermek védelmessel. Sajnos így viszont benne van a pakliba,hogy otthon verést is kapsz megint ha kitálalsz valakinek. Valamit viszont lépned kell, mert ez nagyon nem normális,hogy 15 évesen így kezelnek. Külön szobád sem lehet, se barátaid ez nagyon beteges. Nagyszüleid, nagynénik, nagybácsik, rokonok vannak akiktől segítséget kérhetnél?
2017. okt. 6. 12:30
 20/23 A kérdező kommentje:

#16 os: Nem azert mondtam h majd felvagjak, hanem csaladi programok miatt, nem toltjuk egyutt a csaladdal az idot, nem bizunk meg egymasban idegenek vagyunk egymasnak.

Egyebkent igen, nem merek semmit tenni se a pszichologusnal, felek hogy ugy megvernek, vagy kiraknak a hazbol es otthonba mehetek..

2017. okt. 6. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!