Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyukám...

Queen_hungary01 kérdése:

Mit tegyek, hogy anyukám visszajöjjön, illetve segítsen? Többi lent.

Figyelt kérdés
Na szóval, az a lényeg, hogy most vagyok 8.-os és ugye jövőre szeptemberben egy gimnáziumba megyek (ha felvesznek) és kollégiumos lennék. De az van, hogy apukámmal élek, mert anyukám 5 éve már nem segít, de néha találkoztam vele, meg jött karácsonyra, ilyesmi. De apukám egyedül nem fogja tudni kifizetni a kollégiumot, vagyis kitudja, de akkor az egész pénzét csak rámköltené, mert a kollégium mellett kell ruha, meg költőpénz, iskolai dolgokat befizetni, stb. Nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, de "vissza kellene hoznom", ugyanis nem itt lakik, ahol én, hanem sokkal messzebb. De muszáj megtennem, és nem csak a pénz miatt, hanem amiatt is, hogy velem legyen, hiszen úgy gondolom, hogy egy 14 éves lánynak szüksége van az anyukájára, főleg úgy, hogy továbbtanulás előtt áll. Kérlek szépen segítsetek! Nagyon megköszönném!
2016. nov. 20. 10:02
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Semmit nem tehetsz, és nem is lenne értelme. Ha anyukád eddig sem törődött veled, akkor most sem fog. Ebbe bele kell törődnöd.
2016. nov. 20. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Sajnos semmit. De apukád annyit tehet, hogy gyerektartást kér anyádtól. Esetleg még annyit, hogy megbeszéled, ha bevállaljátok mindannyian, hogy pl minden 3. vagy 4. hétvégét nála töltenél.
2016. nov. 20. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád sajnos nem fog visszajönni csak azért, mert neked szükséged lenne rá. Ő téged eldobott magától, ami egy végtelenül szomorú és felháborító dolog, de ebbe neked bele kell törődnöd. Ahogy az előző is írja, apukád kérje tőle a gyerektartást, amit anyukádnak törvényileg kötelező fizetnie.
2016. nov. 20. 10:31
 4/6 anonim ***** válasza:
20%
"Ő téged eldobott magától," nem tudhatjuk miért ilyen a kérdező anyukája. nem kellene látatlanban elítélni. A kérdező sem azzal kezdte hogy az anyjára van szüksége, hanem a pénzére. Akkor most őt pénzsóvárnak kellne címezni? Én nem ítélem el sem a kérdezőt, sem az anyját. A kérdezőt azért nem mert igenis jár neki a gyerektartás. Az anyát meg azért nem, mert nem tudhatjuk mi vetett véget a házasságnak.
2016. nov. 20. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4: Nem csak a pénzét akarja az anyukának.... "és nem csak a pénz miatt, hanem amiatt is, hogy velem legyen, hiszen úgy gondolom, hogy egy 14 éves lánynak szüksége van az anyukájára, főleg úgy, hogy továbbtanulás előtt áll." Ez a rész pont arról szól, hogy hiányzik neki, hogy anyukája része legyen az életének, és lelki támogatásra is szüksége lenne tőle. Ami jogos elvárása egy 14 éves gyereknek.

Bármi is vetett amúgy véget a házasságnak, nyilván nem a kérdést kiíró lány hibája volt... Akkor miért is fordult el tőle az anyja? Én erre semmilyen mentséget nem látok.

2016. nov. 20. 10:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ő nem az anyukád. Az ilyen nőt nem lehet annak nevezni.
2016. nov. 20. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!