Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell összehasonlítani a...

Miért kell összehasonlítani a tesómmal?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok a tesóm 21 mindketten lányok vagyunk nagyon sok dologban úgy érzem összehasonlítanak vele. Pl a tanulásban ő mindig jó tanuló volt mindig 5-ös mindenből én nehezen tanulok próbálkozom a maximumot kihozni magamból de csak egy erős hármasra tudom felhozni magam illetve néha tudok 4-est is kiprodukálni magamból.Ennyi telik tőlem hiába próbálkozok mindent megtenni nincsenek olyan képességeim mint neki.Mindig azzal jönnek,hogy nézd meg ő milyen jegyeket hozz haza.Én most vagyok végzős gimis ő jövőre végez egyetemen.A másik az,hogy bármikor ha szerelmes vagyok biztos,hogy beleszólnak a kapcsolataimba neked még nem való a kapcsolat,szakíts vele,hogy ez a pasi milyen ne hívd el hozzánk mert nem jöhet csak félórát lehetsz vele.Tesómnak már ennyi idősen két éve volt párja és neki pedig 16 évesen megengedték,hogy ott aludjon nála én meg a párommal csak fél órát lehetek kettesbe mert hívnak,hogy mennem kell.Ha pedig megmondom nekik,hogy de hát nem tettem semmi rosszat azzal,hogy bele szeretem egy fiúba akkor mindig csak azt mondják,hogy ne feleseljek vissza.Tudok magamra vigyázni nem esik bajom nem értem miért kell ennyire gyereknek tartani.Elegem van már abból,hogy a tesóm a minden én meg csak egy gyerek vagyok mellette pedig úgy érzem jogom lenne a saját életemről ennyi idősen egyedül dönteni.Jogos a kiakadásom?Mit tegyek,hogy elfogadják,hogy nem vagyok olyan mint ő?

2017. okt. 5. 18:23
 1/3 anonim ***** válasza:
83%
Azért, hogy szarul érezd magad. Hogy legyen okuk, hogy megalázzanak, lenézzenek téged, és a sok lelki bántalmazással, valamint egy számodra irreális cél kijelölésével tönkretegyék az önbizalmadat, hogy egy boldogtalan, kudarcélményekkel teli, lelkileg összetört és bezárkózott személy legyél. És ezt akkor csinálják igazán jól, ha sajátodnak érzed a gondolatot, hogy egy kalap szar vagy, semmit sem érsz és mindennek a tetejében még életképtelennek is tartsd magad. A végső cél pedig az, hogy az emlék csíráját is kiirtsák belőled, hogy valójában önmagadnak kellene megfelelned, nem nekik.
2017. okt. 5. 18:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Jajj dehogy, ennyi gonoszság egy horrorfilmbe elég lenne.

Szerintem, lehet attól félnek, hogy te is kirepülsz. Van valami régimódi felfogás, hogy a legkisebb gyereknek otthon kell maradni, akár az egyedüllétet (nem házasodik) is vállalni, hogy a szüleiről gondoskodhasson. Ez egy ilyen pár száz éves felfogás, de akár ez is lehet.

2017. okt. 5. 19:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló szépen leírta,hogy milyen érzéseket keltenek az emberben az iyen szülők, egyetértek vele. De azt tudnod kell,hogy a szüeid ezzel nincsenek tisztában. Nem tudatosan bántanak,nem tudják,hogy most egy annyira érzékeny korban vagy,hogy akár néhány szóval is összetörhetnek. Sok ember hülye ehhez vagy megfeledkezik arról,hogy kárt tehet a másikban vagy a gyerekében a hozzáállásával. Próbáld szerintem többszöri,nyugodt hangvételű beszélgetéssel megértetni velük a lényeget. A nővéred is segíthetne. De tisztelettel,hogy vissza is kapd a tiszteletet. Ha hisztizel,egy dekát sem fognak komolyan venni. Viselkedj felelősen,felnőttként,és egy idő után úgy is fognak kezelni...najó,max 40%-ban.
2017. okt. 6. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!