Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 25-30 éves fiatokról kiderülne, hogy egy 14-15 éves barátnője van?

Figyelt kérdés
A kérdés csak elméleti!

2017. okt. 2. 23:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
51%
"Attól, hogy valamihez jogot adsz a gyereknek, nem fog az az épülésére szolgálni." - de, CSAK AZ FOG épülésére szolgálni, nem az alávetettség, jogfosztottság és szolgalét... már legalábbis, ha EMBERT akarsz nevelni, és nem csicskát...
2017. okt. 5. 19:26
 42/71 anonim ***** válasza:
14%
Oké, majd mondom is neki, hogy nyugodtan nyúljon a konnektorba, mert az szolgál az épülésére, ha engedem. :)
2017. okt. 5. 19:38
 43/71 anonim ***** válasza:
69%
#39, tudod, én azok egyike vagyok valóban, akikhez ez a kérdés szól... és ilyen módon én tényleg a saját nevemben beszélek, mondom el a véleményem, a tapasztalatom. Szemben az itt egyfajta értékrend, gondolkodás mellett agitálni próbáló huszonévesektől, akiknek - lássuk be - kb semmiféle reális elképzelésük se lehet arról, hogy mennyi élettapasztalattal lesznek gazdagabbak (ha elég nyitottak hozzá, persze) mire a gyerekük lesz majd huszonéves... azért őszintén remélem, hogy mire odajutnak, majd több eszük lesz, és meg se próbálnak beledumálni a huszonéves gyerekük párkapcsolatába - feltéve, ha nem akarnak nagyon egyedül és nagyon magányosan megboldogulni...
2017. okt. 5. 19:40
 44/71 anonim ***** válasza:
100%
A huszonéves gyerekem semmijébe nem akarok beleszólni. Ezt nem is írtam sehol.
2017. okt. 5. 19:47
 45/71 anonim ***** válasza:
75%

#42, ugye te még nem láttál közelről gyereket? A konnektorba piszkálás a (sacckb) KETTŐ éves kor sajátja, az itteni kérdés meg a 25-30 évesekről szól...

Valóban KETTŐ éves korban még a dolgok egy jelentős részét csak a szülő tudja eldönteni... 25 éves korban a szülőnek meg max véleménye lehet, h a gyereke egyáltalán kíváncsi rá és meghallgatja.

A KETTŐ és mondjuk a 16 éves kor között meg van a folyamat, ami közben egyre több döntési jogot és kompetenciát vesz át a gyerek a szülőtől, egyre több dolgot dönt el a gyerek, és egyre kevésbé van joga a szülőnek rákényszeríteni a saját elképzeléseit és elvárásait...

Gondoltam szólok, ne érjen majd meglepetés:)

2017. okt. 5. 19:49
 46/71 anonim ***** válasza:
41%

#44, a kérdés - tudod, ott fent - ez:

"Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 25-30 éves fiatokról kiderülne, hogy ..."

Tudod, a világon semmit se szólnék... ahogy akkor se, ha 45 éves barátnője lenne... az ő dolga, az ő magánügyük, semmi törvénytelen nincs egyikben se... ergo KUSS a nevem a témában. Ez a rögvalóság:)))

2017. okt. 5. 19:52
 47/71 anonim ***** válasza:
83%
Én konkrétan arra a kommentre válaszoltam, aki szerint jó az, hogy 15 éves lányok 10-15 évvel idősebb pasikkal vannak együtt. Nem a kérdésre írtam választ, azt már megtettem pár oldallal ezelőtt. A 25-30 éves gyerekemnek nyilván nem tilthatok meg semmit.
2017. okt. 5. 20:00
 48/71 anonim ***** válasza:
41%

Nézd #47, én - egy válás után - konkrétan 33 évesen jöttem össze az akkor 17 éves párommal... 20 éve vagyunk együtt... de azért bátran megpróbálhatsz meggyőzni, hogy ez biztosan nem jó, biztosan nem működik, sőt maga az eredő bűn:) Ahogy a francia elnöknél is nagy sikered lenne ő ugye 15 éves kora óta van a párjával:)))

Én egyébként azt gondolom a témáról, hogy kicsi meg nagy korkülönbség mellett is lehet egy párkapcsolat jól működő, meg lehet rossz is, nincsenek ebben a témában sem abszolút igazságok. És nem 14 éves kor felett nem szólok bele senki (törvényes) párkapcsolati-szexuális életébe sem, nem gondolom, hogy ez a dolgom lenne. Mindenkinek joga van megszerezi ugyanis a saját rossz meg jó tapasztalatait is, attól fejlődik a személyisége, attól tudja meg, hogy ő valójában ki, és mire vágyik, attól tanulja meg az életét a saját igényeihez, és nem a Náncsi néni elvárásaihoz igazítani.

2017. okt. 5. 20:25
 49/71 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván vannak kivételek, de az esetek 90%-ában egy 25-30 évesnek nem sok komoly dolga akadhat egy GYEREKKEL.
2017. okt. 5. 20:29
 50/71 Mansour ***** válasza:
56%

"Attól, hogy valamihez jogot adsz a gyereknek, nem fog az az épülésére szolgálni." - de, CSAK AZ FOG épülésére szolgálni

Rendben, de a joggal felelősség is jár. És egy gyerekre nagyobb felelősséget ráterhelni, mint amit kezelni tud, ne is mondjam... enyhén szólva felelőtlenség.

2017. okt. 5. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!