Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 25-30 éves fiatokról kiderülne, hogy egy 14-15 éves barátnője van?
#42, ugye te még nem láttál közelről gyereket? A konnektorba piszkálás a (sacckb) KETTŐ éves kor sajátja, az itteni kérdés meg a 25-30 évesekről szól...
Valóban KETTŐ éves korban még a dolgok egy jelentős részét csak a szülő tudja eldönteni... 25 éves korban a szülőnek meg max véleménye lehet, h a gyereke egyáltalán kíváncsi rá és meghallgatja.
A KETTŐ és mondjuk a 16 éves kor között meg van a folyamat, ami közben egyre több döntési jogot és kompetenciát vesz át a gyerek a szülőtől, egyre több dolgot dönt el a gyerek, és egyre kevésbé van joga a szülőnek rákényszeríteni a saját elképzeléseit és elvárásait...
Gondoltam szólok, ne érjen majd meglepetés:)
#44, a kérdés - tudod, ott fent - ez:
"Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 25-30 éves fiatokról kiderülne, hogy ..."
Tudod, a világon semmit se szólnék... ahogy akkor se, ha 45 éves barátnője lenne... az ő dolga, az ő magánügyük, semmi törvénytelen nincs egyikben se... ergo KUSS a nevem a témában. Ez a rögvalóság:)))
Nézd #47, én - egy válás után - konkrétan 33 évesen jöttem össze az akkor 17 éves párommal... 20 éve vagyunk együtt... de azért bátran megpróbálhatsz meggyőzni, hogy ez biztosan nem jó, biztosan nem működik, sőt maga az eredő bűn:) Ahogy a francia elnöknél is nagy sikered lenne ő ugye 15 éves kora óta van a párjával:)))
Én egyébként azt gondolom a témáról, hogy kicsi meg nagy korkülönbség mellett is lehet egy párkapcsolat jól működő, meg lehet rossz is, nincsenek ebben a témában sem abszolút igazságok. És nem 14 éves kor felett nem szólok bele senki (törvényes) párkapcsolati-szexuális életébe sem, nem gondolom, hogy ez a dolgom lenne. Mindenkinek joga van megszerezi ugyanis a saját rossz meg jó tapasztalatait is, attól fejlődik a személyisége, attól tudja meg, hogy ő valójában ki, és mire vágyik, attól tanulja meg az életét a saját igényeihez, és nem a Náncsi néni elvárásaihoz igazítani.
"Attól, hogy valamihez jogot adsz a gyereknek, nem fog az az épülésére szolgálni." - de, CSAK AZ FOG épülésére szolgálni
Rendben, de a joggal felelősség is jár. És egy gyerekre nagyobb felelősséget ráterhelni, mint amit kezelni tud, ne is mondjam... enyhén szólva felelőtlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!