Mit tennétek, ha 17 éves fiatokról kiderülne, hogy már idén 60 órát lógott (orvossal leigazoltatta) az iskolából, és 4 tantárgyból bukásra áll?
Hát én semmiképp sem zuhannék össze, és fordulnék magamba, hogy "mit ronthattam el" az a legrosszabb, amit tehetsz, az önsajnálgatás meg a bőgicsélés semmit nem segít. Ha eddig jól tanult, és most hirtelen így lerontotta, ráadásul nincs suliban, de akkor ezek szerint abban az időben OTTHON sem, akkor utána járnék, hogy mégis merre császkál.
Esetleg biztogasd arra, hogy csak azért fejezze be a gimit (vagy nem tudom, milyen középiskolába jár) mert legalább addig tanulhatja a nyelvet, és úgy könnyebb lesz kijutni...
Megmondanám neki, hogy Ausztiában sem kolbászból van a kerítés.
Kell a szakma is nem csak a nyelvtudás. Mióta egyre többen vannak az Únióban a jobb országokban (Ausztria, Németo. Anglia, Hollandia) megtehetik, hogy válogassanak a legpitibb munkákra is. A férjem helyett a diplomást vették fel paprikát szedni. Hiába beszéltek mindketten hollandul.
Ha ilyen derülne ki, egy kicsit elbeszélgetnék vele. Ha nem állít magán pokollá teszem ezt az utolsó egy évét. Külföldre meg menjen, de dolgozzon meg érte, és amíg nem tanul, sőt, hamisít, és lóg, gondolom hazudik is, addig semmit nem engednék neki. Azért tudja már hány kiló.
De ahogy egy jóbarátom szokta mondani, csapjuk ki az asztalra a p.csünket, és meglátjuk kinek a nagyobb. És amíg az enyém a nagyobb, addig ne szórakozzon a 17 éves fejével, pláne, hogy nem hiszem, hogy hatalmas elvárásid lennének vele szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!