Mit tennétek, ha 17 éves fiatokról kiderülne, hogy már idén 60 órát lógott (orvossal leigazoltatta) az iskolából, és 4 tantárgyból bukásra áll?
szerintem itt a tavalyi évhez képest való nagy változás a gond
de miért nem beszélgetsz vele többet?
Vagy a lelkében, vagy a suliban, vagy az osztálytársaival való viszonyban állt be valami gyökeres változás.
A nagy baj nem a lógással van (én is csináltam ilyet, nem kis tételben), hanem az érdektelenséggel, a jövőkép nélküliséggel. És azzal, hogy azt hiszi, külföldön majd nulla képzettséggel megtalálja a számítását. Ha ott koppan, akkor két szék közül a pad alá esett.
Megvárnám míg hazajön akár még dolgozni se mennék be csak hogy tudjak vele beszélni, és normálisan fiatalosan az Ő korához igazodva elkezdeném tőle számon kérni Mi bántja, mit nem szeretne, és mit akarna máshogy
Mivel nagyon fiatal, így gondolhat egyet és terelheti másfelé magát az életben
Segíteném hogy megtalálja önmagát és ne kelljen "muszáj"ból csinálnia azt amit egyébként nem szeret
Ketten összehoznánk a legjobbat számára, és nem engedném hogy szenvedjen
Mivel magamról tudom hogy rettentően nincs miért élnem, talán a "buli az élet" kifejezés illik rám a legjobban, mert semmi pozitív nincs az életemben ami biztonságot adhat nekem
Ha valamikor lesz netalán-tán, gyerekem, igyekeznék neki a legjobbakat megadni mégha nekem lenne rossz akkor is
Nyílvánvaló hogy nem érdekli a jelenlegi tanulmánya, és sz*rik rá a fiú
Bántani viszont nem szabad, engem vertek itthon míg tanultam legyen általános/középiskola és csak amiatt mert félévkor megbuktam
Ezzel azt érték el hogy örökre megutálttaták a tanulás bárminemű formáját velem
15 évesen hullarészegen aludtam 2-3napokig mezőn/erdőbe mert féltem hazamenni év vége felé, és inkább halálra ittam magam mert önmagamtól is féltem
Remélem bele lehet magad gondolni a helyembe, és megközelítőleg így gondolkodni
Mert erőszak nélkül sokkal őszintébb és nyíltabb lesz, mint ha bántanátok otthon
20/F
Szép kis orvos, mondhatom! Egy egészséges gyereknek alibit biztosítani...
Amúgy a szülő felelőssége...
"Azt mondja, van valami ami érdekli, azzal akar foglalkozni kint"
De mi az? Azt kellene megtudnod, hogy rózsaszín álmokat kerget-e, vagy tényleg azt is felmérte, hogy mekkora esélye van odakint az "álláspiacon". A nyelvet egyáltalán jól beszéli?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!