Tényleg ciki elfogadni a szülők pénzét 21 évesen?
Nyilván nem Neked kell finanszirozni az eletet, es ezt Te is tudod.... nem is ertem a kerdesed....
Nem ciki elfogadni a szuloi segitseget
Ugyan mondd már meg neki, hogy amit tőled elvár, az is az eltartás egy formája.
Ha nem tér észhez, ne igazán tervezz vele hosszú távra.
Az a ciki, hogy most téged húz le, de ezt nem akarja látni.
Világosítsd fel. És ha nem kap a fejéhez, ne tervezz sok mindent vele.
Én csak 1 dolgot nem értek: akkor miből éltek?
Ha neki kedden már elfogy a heti pénz... Akkor ezek szerint a Te szüleid tartanak el Titeket?
És albérletben laktok? Akkor azt ki fizeti?
Az az igazság, hogy a kérdésfeltevésedből nem derül ki tisztán, kinek milyen anyagi viszonyai vannak, ki honnan kapja a támogatást?
"Vagy valóban nekem kéne finanszírozni az életét?"
Ha Te is tanulsz, akkor mégis hogyan finanszíroznád az életét? Nem inkább a szüleid finanszírozzák a Ti életeteket?
"rengeteg tárgyunk volt az elmúlt félévekben, ami mellé nem fért volna bele egy 20 órás munka sem."
Na de kérem, itt volt a nyári szünet: akkor nem szedtétek össze magatokat anyagilag egy kicsit diákmunkával?
"úgyhogy jön a spórolás, soha sehova nem megyünk szórakozni, mert neki nincs pénze,"
Hát igen, ez bizony így működik: ha az embernek nincs pénze, nem megy el szórakozni. És akkor van ideje tanulni is és nem csúszik meg :-) Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni :-)
Egy banki tévedés miatt a szüleimnek 2 millió forintra volt szükségek. De honnan lenne csak így itthon egy átlag magyar embernek? Sokat sírt anyukám is emiatt. Aztán nagyapámék feljánlották a segítségüket. Részletekben fizetjük nekik vissza.
Ebben mi a ciki? A család tagjai segítik egymást, és kész. Nem addig tart a gyereknevelés, meg a szeretet feléd, míg elfújod a tortádon a 18 gyertyát. Amúgymeg más véleményével ne foglalkozz.
Nehogy te tartsd el a srácod! Legalább a saját életetekre valót szedjétek össze, külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!