Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért álmodhat egy 4 éves...

Miért álmodhat egy 4 éves szexuális molesztációról?

Figyelt kérdés

Nem sok emlékem van 4-5 éves koromból, de egy visszatérő álmom megmaradt.

Álmomban egy rácsos szobában voltam (kb amilyennek elképzeltem a börtönt akkoriban), és egy akkor kb 30 éves férfi családtag megvert, és fogdosott. Ott is.

Nagyon nagyon szégyeltem magam (olyan kimondhatatlan undor érzet, akkor éreztem hasonlót, amikor a valóságban már felnőttként viszont láttam valakit, aki megerőszakolt), tudatában voltam, hogy velem most valami rossz történik, és bűntudatom volt.

Viszont nem emlékszem, hogy valaha is történt volna ilyesmi a valóságban. Sose volt közeli viszonyom az adott családtaggal, sőt, most kifejezetten rossz véleménnyel van rólam, amit másoknak is hangoztat, holott már vagy 5 éve nem láttam.

Miért álmodhattam ilyet, és miért maradt meg ennyire?

23l

2017. szept. 17. 18:49
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
82%
Sajnos lehet, hogy megtörtént.
2017. szept. 17. 18:52
 2/27 anonim ***** válasza:
81%
Valóban lehet, hogy megtörtént és az agyad álomnak próbálja beállítani, hogy védjen. Majd' húsz évvel ezelőtt ilyet még tv-ben sem láthattál.
2017. szept. 17. 18:58
 3/27 anonim ***** válasza:
86%
Lehet hogy megtörtént, de azért ez nem biztos. Valamikor kisiskolás koromban, amikor még nem tudtam mi az a szex, nekem is volt egy hasonló álmom,amiben egy férfi rokon kb 10 évvel idösebb nàlam kergetett és le akart vetköztetni, anyukám meg azt mondta hagyjam rà mert ö az erösebb mi nem tudunk mit tenni. Màrmint az àlmomban mondta ezt. Bàntalmazàs nem történhetett mivel annyi idösen màr megmaradt volna bennem,koràbban pedig még ö is fiatal volt hogy ilyesmit csinàljon, màsrészt pedig több generàciós hàzban éltünk(ö is), mindig volt ott valaki màs is aki biztosan észre vette volna.
2017. szept. 17. 19:07
 4/27 anonim ***** válasza:
90%
Az u.n. álommunka során a tudatalattiba elraktározódott, különböző élethelyzetből származó apró emlékképek spontán módon vagy valamilyen külső inger , újabb élmény hatására képesek egymáshoz kapcsolódni olyan módon (szinte szabálytalan permutációban), hogy felébredés után is emlékszünk rá és az egész egy valós történetként rajzolódik ki. Sokszor valóban nem lehet utólag reprodukálni a ténylegesen megtörtént eseményeket, mert a valós és valótlan (máshonnan származó képek keverednek).
2017. szept. 17. 19:52
 5/27 anonim ***** válasza:
70%

Biztos megtörtént sajnos. A trauma folyton feltör álomképek által.

Az h ilyen negativan áll hozzád a kérdéses rokon egy plusz bizonyiték hiszen van egy mondás " azt utáljuk a legjobban, akit megbántottunk"

2017. szept. 17. 20:21
 6/27 anonim ***** válasza:
88%
Az a rácsos szoba amit láttál , lehetett a kiságy rácsa, csak neked akkor óriásinak látszott
2017. szept. 17. 20:23
 7/27 anonim ***** válasza:
88%

Biztosra nem mondanám, higy megtörtént. Lehetett valamilyen film utóhatása is. Vagy különböző dolgok összekapcsolása.

Esetleg egy terapeuta hipnozisban előhozhat valós emlékeket

2017. szept. 17. 20:26
 8/27 anonim ***** válasza:
48%
Igy film nem jön vissza, évekig ilyen nyomot nem hagy . Kizárt . Ez valóság
2017. szept. 17. 20:28
 9/27 anonim ***** válasza:
76%

nem tudom, hogy egy 4 éves mennyire fogja fel a molesztálás tényét, kb csak emiatt bűzlik a dolog.

De, persze, lehet akkor se volt szimpatikus a rokon és emiatt maradt róla meg valami, ha kettesben szembesítenéd, akkor a reakciójából megtudhatnád a választ.

2017. szept. 17. 20:44
 10/27 anonim ***** válasza:
80%
* meg négy évesen rácsos ágy?
2017. szept. 17. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!