Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a szülőnek van...

Szerintetek a szülőnek van köze a gyerneke szexuális életéhez? Vagy ahhoz hogy mikor és kivel vesztette el a szüzességét?

Figyelt kérdés
2017. júl. 20. 11:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
34%
Amíg kiskorú, addig Igen. Nem kell részletezni, de elvarhato, hogy a gyerek beszéljen erről a szüleivel, lehetőleg még az esemény előtt és Legyen támogatva, felvilagositva a fogamzásgátlásrol.
2017. júl. 20. 11:05
 2/23 anonim ***** válasza:
88%
Amennyiben nagykorú és még anno fel lett világosítva akkor nem faggatnám ilyen kérdésekkel.
2017. júl. 20. 11:07
 3/23 anonim ***** válasza:
66%

Attól függ. Ha nagyon fiatalon kezd el szexelni, akkor jó, ha tud róla a szülő, egyrészt mert segíthet anyagilag, pl óvszerre pénzt ad, másrészt mert ha bármi gond van, amihez kell a szülő (fertőzés, terhesség, stb.), akkor nem ott kell kezdeni a mesélést és a segítségkérést, hogy kb 2 hónappal ezelőtt, amikor moziban voltatok, Pistike átjött és hát ööö izé...

Én ilyen szempontból mindig is maradi gondolkodású voltam, mindig az lebegett a szemem előtt, hogy egyetlen férfivel szeretném ezt átélni, aki a férjem. Kamaszként több sráccal is szakítottam emiatt, mert ők többet akartak volna. Ezt tudta anyukám is. Szóval bár nem lett kimondva sosem, szerintem tudja, hogy a férjem volt és lesz is az egyetlen férfi az életemben.

2017. júl. 20. 11:14
 4/23 A kérdező kommentje:

Hát akkor felvázolom konkrétan a szitut.

20 éves vagyok, de még nem szexeltem. Szüleimmel élek, mert tanulok még.

Többször esett már szó erről és anyukám mindig elmondja, hogy szeretné tudni majd, ha elveszítem a szüzességem. És hát nem tudom, nem vagyok biztos benne, hogy beszeretném majd avatni. Mert ő egy tipikus aggódalmas anyuka, biztosan rákérdezne a részletekre teház nem elégedne meg annyival hogy "Anya elvesztettem." hanem rákérdezne a részletekre. Kivel, hol, mikor, hogyan védekeztünk stb.

Viszont abban igazatok van, hogy bármi gond adódhat, így nem ártana majd elmondani, ha megtörténik.

2017. júl. 20. 11:29
 5/23 anonim ***** válasza:
81%
Ha tényleg úgy történne meg, hogy felelöségteljes döntés a részedröl, akkor nem sok köze van hozzá, elvárni meg semmi esetre sem várhatja el töled.
2017. júl. 20. 11:35
 6/23 anonim ***** válasza:
94%
Azt hittem 16 éves vagy, de így, hogy 20, csak rá jön magától is, hogy nem leszel örökre szűz.
2017. júl. 20. 11:35
 7/23 A kérdező kommentje:

Hát pedig anyukám elvárja. :/

Valahol érthető szerintem és szeretné ha ilyen dolgokat is elmondanék neki, de nekem a szerelem meg szex téma valahogy mindig tabu volt a család előtt. Nem azért, mert nem bízom bennük, de minek az orrukra kötni.

2017. júl. 20. 11:42
 8/23 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk a családban sosem volt a szerelem/szex tabutéma, ennek ellenére nem vártam el egyetlen gyerekemtöl sem, hogy közölje, mikor, hol, kivel és hogy vesztette el a szüzességét - ez ugyanis a gyerek magánügye.

Az, hogy anyád "elvárja", az ö éretlenségét bizonyítja, de ettöl neked még nem kell belemenni a játékba.

2017. júl. 20. 12:02
 9/23 anonim ***** válasza:
94%
15 évesen vesztettem el, most 22 vagyok. Sosem mondtam el a szüleimnek, csak a tesómnak, mert anyumékkal nem olyan a kapcsolat. Anyu kérdezgetett de én leráztam mert nem vagyunk olyan jóba h ezt megbeszéljem vele, tudom hogy később a képembe vágta volna. Ha úgy érzed meg akarod anyuddal beszélni, tedd azt, ha nem akkor nem. Mit tud csinálni ha nem akarod elmondani a részleteket? Kicsiklandozza belőled?
2017. júl. 20. 12:14
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
Nem igazán értem a helyzetet. Ha 20 éves vagy és még nem szexeltél, akkor nyilván nem vagy egy útszéli lotyó, aki fűvel-fával összefekszik, tehát ha el fogod veszteni a szüzességedet, gondolom, azt a szerelmeddel szeretnéd majd megtenni egy komoly párkapcsolatban. Őt meg gondolom, be fogod mutatni a szüleidnek. Tehát semmi szükség nem lesz rá, hogy anyukád megkérdezze, kivel vesztetted el, meg úgy egyáltalán bármiről kérdezősködjön. Valószínűleg számítani fog rá, ha lesz egy komoly kapcsolatod.
2017. júl. 20. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!