Szerintetek a szülőnek van köze a gyerneke szexuális életéhez? Vagy ahhoz hogy mikor és kivel vesztette el a szüzességét?
Attól függ. Ha nagyon fiatalon kezd el szexelni, akkor jó, ha tud róla a szülő, egyrészt mert segíthet anyagilag, pl óvszerre pénzt ad, másrészt mert ha bármi gond van, amihez kell a szülő (fertőzés, terhesség, stb.), akkor nem ott kell kezdeni a mesélést és a segítségkérést, hogy kb 2 hónappal ezelőtt, amikor moziban voltatok, Pistike átjött és hát ööö izé...
Én ilyen szempontból mindig is maradi gondolkodású voltam, mindig az lebegett a szemem előtt, hogy egyetlen férfivel szeretném ezt átélni, aki a férjem. Kamaszként több sráccal is szakítottam emiatt, mert ők többet akartak volna. Ezt tudta anyukám is. Szóval bár nem lett kimondva sosem, szerintem tudja, hogy a férjem volt és lesz is az egyetlen férfi az életemben.
Hát akkor felvázolom konkrétan a szitut.
20 éves vagyok, de még nem szexeltem. Szüleimmel élek, mert tanulok még.
Többször esett már szó erről és anyukám mindig elmondja, hogy szeretné tudni majd, ha elveszítem a szüzességem. És hát nem tudom, nem vagyok biztos benne, hogy beszeretném majd avatni. Mert ő egy tipikus aggódalmas anyuka, biztosan rákérdezne a részletekre teház nem elégedne meg annyival hogy "Anya elvesztettem." hanem rákérdezne a részletekre. Kivel, hol, mikor, hogyan védekeztünk stb.
Viszont abban igazatok van, hogy bármi gond adódhat, így nem ártana majd elmondani, ha megtörténik.
Hát pedig anyukám elvárja. :/
Valahol érthető szerintem és szeretné ha ilyen dolgokat is elmondanék neki, de nekem a szerelem meg szex téma valahogy mindig tabu volt a család előtt. Nem azért, mert nem bízom bennük, de minek az orrukra kötni.
Nálunk a családban sosem volt a szerelem/szex tabutéma, ennek ellenére nem vártam el egyetlen gyerekemtöl sem, hogy közölje, mikor, hol, kivel és hogy vesztette el a szüzességét - ez ugyanis a gyerek magánügye.
Az, hogy anyád "elvárja", az ö éretlenségét bizonyítja, de ettöl neked még nem kell belemenni a játékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!