Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak hogy ne legyen...

Mit csináljak hogy ne legyen ilyen bűntudatom?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, a barátommal most költöztünk össze ( ő 25). De ebből nagy vita volt a családomban mert a szüleim/rokonaim nagyon szigorúan vallásosak. A házasság előtti szexet is elítélik. Amikor bejelentettem hogy szeretnénk összeköltözni akkor elhordtak minden féle ri*bancnak meg hogy én nem segítek nekik semmit itthon így se... Már egy hete nem lakom otthon és éjszakánként alig bírok aludni, mert bűntudatom van hogy nem segítek otthon, semmitekellőnek érzem magam és úgy érzem cserben hagytam a családom.. Ők neveltek engem 20 évig és segítettek én meg nem viszonzom ezt
2017. szept. 4. 12:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

A szexuális életed nem a családod cserben hagyása.

A magánéleted sem.

Ezekhez nekik SEMMI közük.

Ha a vallásosságuk kizárólag addig terjed, hogy addig szeretnek, amíg úgy éled a felnőtt (!!!) életed, ami nekik tetszik, és utána nem, akkor ők nem vallásosak. Ők álszent farizeusok, semmi egyéb.

Olvasd el ezt a könyvet: Mérgező szülők.

És sajnálom, amiért ilyen ártó, káros, rossz család jutott neked.

2017. szept. 4. 12:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van. Arról nem beszélve, hogy előbb utóbb minden gyermek kirepül a családi fészekből, és attól, hogy ők vallásosak, neked nem kötelező úgy élned. Isten a Biblia szerint ugyebár szabad akaratot is adott. ;)
2017. szept. 4. 12:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ők neveltek téged 20 évig, te is fogod 20 évig a te gyerekeidet, ők meg majd az unokáidat. A civilizált világban ez az élet rendje.
2017. szept. 4. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

A te életed , éld úgy ahogy neked tetszik. ! És neked jó.

Ez az élet rendje , a gyerekek felnőnek kirepülnek.

Nem tettél semmi rosszat!!

Ne hagyd,hogy meg mérgezzék az életed .Tönkre tegyék a kapcsolatod .

Nem háztartási alkalmazott vagy . Míg otthon voltál segítettél. Szokják meg.

Ne hagyd,hogy manipuláljanak.

Anya vagyok , tudom miről beszélek :)

Sok Sikert és Boldogságot Nektek Pároddal.

Látogatóba haza lehet járni :) És akkor is tudsz segíteni :)

2017. szept. 4. 12:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod, semmi rosszat nem tettél! Attól, hogy ők vallásosak, te meg nem, el kéne fogadniuk ezt, és beletörődni! Nem a te hibád, hogy ők ilyenek!
2017. szept. 4. 14:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A családod szellemileg nem ép és manipulálni próbálnak. Ne hagyd. Semmit sem fogsz később jobban bánni, mint azt, amit nem tettél meg és szeretted volna. Ez nem a Közel - Kelet, nem fogsz normális kapcsolatra lelni így. Esetleg egy hasonlóan agymosott családban, elnyomva, tehetetlenül. Akkor meg már késő lesz lépni.
2017. szept. 4. 14:30
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Ezért utálom bármely vallásból a fanatikusokat, mert ilyeneket (vagy akár durvábbat) csinálnak. Ne érdekeljen a véleményük kérdező. Felnőtt ember vagy saját döntésekkel.

25/F

2017. szept. 4. 14:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmi okod rá, hogy bűntudatod legyen.

Ez a természet rendje, hogy a gyereket a szülők felnevelik, aztán a gyerekek elköltöznek, és elkezdik önálló életüket.

Ha segítségre szorulnak, és befejezik a r.bancozást és hasonlókat, természetesen segítesz nekik, de nem a saját életed kárára.

2017. szept. 4. 14:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Semmit, ez nem a te hibád.

Az élet rendje, hogy előbb vagy utóbb kirepül a gyerek a családi fészekből, a vallást pedig nem kellene senkire sem ráerőltetni.

21/L

2017. szept. 4. 14:50
 10/12 kovpet ***** válasza:
100%

"Ők neveltek engem 20 évig és segítettek én meg nem viszonzom ezt"

Dehogynem! Majd a saját gyermekeidnek!

2017. szept. 4. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!