Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Annak milyen oka lehet, hogy...

Annak milyen oka lehet, hogy egy pasi közel 35 évesen még otthon lakik?

Figyelt kérdés

2017. aug. 31. 21:25
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
36%
Az lenne gaz, ha nem otthon lakna, hanem masnal, pl. baratoknal, vagy az anyjanal.
2017. szept. 1. 01:48
 22/48 anonim ***** válasza:
16%
Eletkeptelen erzelmileg nyomorek aki nem tud levalni a szuleirol
2017. szept. 1. 07:47
 23/48 anonim ***** válasza:
84%

Valahol elgondolkodtató azért a mai társadalmi nyomás, hogy "felnőtt vagy húzzál élni egyedül".

Régen természetes volt, hogy GENERÁCIÓK éltek együtt. Most meg csak azért lakj egyedül, mert azt mondja a társadalom. Holott a szüleid jelentik a családot, miért dobnád el őket?

2017. szept. 1. 07:51
 24/48 anonim ***** válasza:
21%
Miért csak az az elítélendő aki 8általanossal dolgozik minimálbérért és ezért lakik még otthon? Mint írtam korábban van egy 40 feletti exem aki még mindig a szüleivel él és nagyon jól keres. Simán megtehetné hogy elköltözzön. Vehetne saját lakást is. Mégis otthon él a szüleivel. Szerintem ez se normális.
2017. szept. 1. 09:06
 25/48 anonim ***** válasza:
83%
Mi azért, mert még nincs pénzünk elköltözni. Dolgozunk, lakás kinézve, nemsokára költözünk (1 éven belül). Eddig azért nem mentünk, mert feleslegesnek tartotta párom albérletre költeni a pénzt.
2017. szept. 1. 09:24
 26/48 anonim ***** válasza:
31%

- lusta különmenni

- életképtelen

- nem akar önállósodni, jó neki, hogy kiszolgálják

- munkanélküli

- szülője gondozásra szorul

...

2017. szept. 1. 09:46
 27/48 anonim ***** válasza:
72%
Ha szereti a szüleit, és nincs kiért elköltöznie, akkor ez normális. Én a nagymamámat szerettem így, bár nem laktunk együtt, de minden nap nála ebédeltem még igazgatóként is.
2017. szept. 1. 10:17
 28/48 anonim ***** válasza:
95%

Ott van unokahúgom 28 éves és az anyjával él, mondhatni kényszerből. Van egy párja is 7 éve, de még nem költöztek össze. Minimál bért keres szalag mellett, az anyja rokkant nyugdíjas. Hiába költözne el, egyedül nagyon szűkösen tudna megélni, az anyja sehogy. Most se élnek olyan fényesen. A srác nem költözik oda, mert az anya nehéz természet. Viszont unokahúgom se tud mozdulni, mert az anyja érzelmileg zsarolja, meg tőle függ anyagilag. Szóval patthelyzet.

Párom nővére is sokáig volt otthon, viszont neki jó fizetése volt, valamennyit beadott de a nagyját félretette. Párja nem volt. Aztán jött egy lehetőség és volt miből élménnyé Pestre.

2017. szept. 1. 11:16
 29/48 anonim ***** válasza:
91%
Annyiféle élet és élethelyzet van, annyiféle okkal, okozattal. A legtöbbször anyagi az ok, a szülők sem keresnek jól vagy csak egy szülő van, és nagy volt a megkönnyebbülés, amikor a gyerek is keresővé vált. Ha elmegy, akkor a keresete is kiesik. Ha nincs családalapitáshoz szándék vagy társ, akkor nem túl nagy az ösztönzőerő a különváláshoz, a "gyereknek" is csak pluszkiadás. Mindenesetre sem ambiciózusnak, sem kalandvágyónak nem nevezném azt a pasit, aki 35 éves koráig meg sem próbálta az önálló életvitelt... azért a legtöbb fiú addigra ha meg nem is nősül, de kipróbálja a külföldi munkát, távoli egyetemet, akármit.
2017. szept. 1. 12:26
 30/48 anonim ***** válasza:
94%

"Jo volt neki, hogy a szulok mindent elinteznek. Apuka csinalta a hazkoruli munkat, anyuka a haztartast, fozott, mosott a fiara.

A sajat szobajat kitakaritotta meg gitarozott, netezett egesz nap.

Minden munkahelyet otthagyott, mert osszeveszett a fonokkel. Termeszetesen a fonok volt mindenhol a hulye es o tudott mindent jol (-szerinte) " Nem tesómmal jártál? :DDD

Az én tesóm ezért lakik otthon, amit az idézett válaszoló leírt. Ha dolgozott, akkor sem vett se kaját, se semmit, tőlem kunyerált cigit, pénzt, ha otthon voltam. Párszor elküldtem a pcsába, hogy mégis hogyan képzeli ezt, lassan nyugdíjas szüleinket használja ki (érzelmileg is zsarolta őket), de neki állt feljebb.

Természetesen ő is lökte ezt a gyékás "nincsnőm" szöveget, hogy minden nő szemét, k..., a nőknek csak a pénz kell, miközben anyámtól és tőlem kunyerált. :D

Legutóbb mondtam is neki, hogy nem tudok pénzt adni, mert nem adnak eleget a kuncsaftok. Csak nézett.

A mamahotelesek jelentős része ilyen, más tészta az, aki erre kényszerül, vagy takarékoskodik, vagy elvált, kisemmizte a felesége, stb. Az utóbbiakat sajnálom, de az olyan mamahotelest, aki semmiben sem képes segíteni a szüleinek cserébe, féregnek nézem.

2017. szept. 1. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!