Mindenképpen olyan szakmát válassz,a mit szeretsz csinálni. Sok-sok órát fogsz erre szánni az életedből, szóval nem mindegy. A te bőrödre megy a játék, szóval ebbe a kérdésbe anyukádnak nem sok beleszólása van szerintem. Elmondhatja a véleményét, de a végén úgyis te döntesz!
Ha külföldre akarsz menni, akkor ott sokkal könnyebben találsz állást ápolóként, mint óvónőként mert az ápoló majdnem mindenhol hiányszakma. És pont ezért a fizetés is jó.
Itthon viszont se ápolóként, se óvónőként nem lehet sokat keresni.
2017. aug. 31. 18:22
12/21 A kérdező kommentje:
Meg arra gondoltam hogy ha mo. N elnek es ausztriaban dolgoznek. Az ugy is nagyon keves penz? Mondjuk engem a penz kevesbe izgat.
2017. aug. 31. 18:33
13/21 anonim válasza:
Azt tanuld amihez neked van kedved .
Ha külföldre mész ápolónőivel többre mész.
Gondold végig a jövőd szempontjából melyik a jobb.
Az,hogy a pénz nem érdekel butaság. Abból élünk :) És nem árt ha van :)
2017. aug. 31. 19:25
14/21 anonim válasza:
Annyiban van igaza, hogy itthon eléggé alulfizetettek és túlterheltek az ápolónők. Lehet, hogy most még kevéssé érdekel a pénz, de amikor abból kell önállóan megélned, fog érdekelni.
Viszont. Az óvónők sem keresnek jobban, sőt.
Azt tanulj és dolgozz, amit szeretnél. Külföldön vagy magánkórházban, esetleg házi ápolással mint ápolónő is lehet szépen keresni. Ha ehhez érzel elhivatottságot, ne hagyd magad lebeszélni róla. A te életed.
2017. aug. 31. 19:49
15/21 anonim válasza:
Ez a 2 munkát csak akkor csináld ha vagy olyan elhivatot és szereted az embereket gyerekeket, óvonőnek akkor menj ha nagyon szereted gyerekeket ,kedves vagy és nyugodt.
Rossz óvonőre nincs szükség aki nem birja gyerekzsivajt nem mosolyog és nem barátságos.
Hasonlo az ápolonői munka kedvess ,barátságos nyugodt embert kiván .nem olyat aki kész idegbaj és nula kedveség van bene.
2017. szept. 1. 05:15
16/21 anonim válasza:
Folyamatosan emelik a fizetéseket, ápolónőknek is, orvosoknak is, óvónőknek is (kezdőként bruttó 250et kap most-és vannak szintlépések). Én mérnökként kapom 200 bruttót...azt csináld amit szeretnél, de persze a fizetés se utolsó. Én ebből nem tudok megélni, pedig azt hittem szeretni fogom a munkám..már nem szeretem annyira
2017. szept. 1. 09:33
17/21 anonim válasza:
Többen csinálják azt, hogy a nyugati határról átjárnak dolgozni Ausztriába. Egész jó életszínvonalon lehet így élni, mert a lakhatás és egyebek itthon olcsóbb, viszont a fizetés osztrák szintű.
2017. szept. 1. 12:54
18/21 anonim válasza:
Szerintem próbáld ki, aztán ha nem tetszik, még mindig válthatsz. Én szeretem csinálni, az igaz, hogy nem keresem halálra magam, de annyira nem is rossz. Ha külföldre mennél, ott ez a probléma is megoldódna, mert ott rendesen megfizetnek.
2017. szept. 4. 21:43
19/21 anonim válasza:
Azt irod, hogy külföldre mégy a testvéredhez. Tenuld meg az ottani nyelvet és légy ápolónő. Pár éven belül akkora hiány lesz belőle, hogy még itthon is a triplájára emelik a fizetésüket. Külföldön szerintem ez az egyik legbiztosabb és legjobban fizető állás lesz.
2017. szept. 11. 11:41
20/21 _Girl_ válasza:
Kedves 16os válaszoló! Honnan veszed aht, hogy egy kezdő óvónő bruttó 250et kap? Inkább bruttó 170et amiből 117et kap kézbe. Nem tudom miért kell ilyen butaságot írni! Ha nem tudod , akkor nézz utána de ne írj olyat ami nem igaz. Egy kezdő óvónő :@
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!