Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám teljesen kizsákmányol...

Anyám teljesen kizsákmányol anyagilag és még azzal fenyeget, hogy kirak! Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés

Próbálom nem túl szubjektíven leírni a dolgot, de igazából teljesen abszurd.

Szóval anyám 48 éves és egész életében kb. 3 év munkaviszonya volt. Persze apránként.

A csládiból és a nagyszüleim rendkivül nagyvonaló segíttségéből éltünk.

Mielőtt apám elhagyott minket kiskoromban a családi házunk majdnem egészét a nagyszüleim fizették, azt a kicsit amit apám beleadott azt vissza se kérte a válásnál.

Aztán amikor a nagyszüleim meghaltak az örükségét anyám majdnem teljesen elverte, kisebb házba költöztünk és még ma is van 3 milliós hitel tartozása.

Én egyetemista vagyok és raktárban dolgozom diákmelón... 100 X ezret keresek.

Ebből általában leadok a rezsimre 20 000 ezret és a netet is én fizetem.

De aztán mindíg elkunyerálja az egészet kb. s elvárná, hogy a maradék tizen X ezer forintomból (ha egyáltalán marad) álljam magamnak a kajámat meg a ruháimat és a többit.

Ha ellenvetésem van akkor felhozza, hogy Ő szült, nevelt fel és az Ő házában lakok.

És hogy ki fog rakni mert csak a rendetlenséget csinálom. (Maximum nem mosom el magam után a tányért, stb.) De minden nap dolgozok és nem csak nyáron. Egyetem mellett is MINDEN nap!

Napi 4 órát, ha alszok.

Amúgy van neki egy élet társa, de Őt is kizsákmányolja, ráadásul meg is csalja... Bár ez nem biztos, elég fura pasi, az is lehet hogy nyitott kapcsolatban vannak.

De az fix. hogy nen lesz anyámnak nyugdíja és én tarthatom el, valamint vagy lemondok az örökségemről, vagy rám szál a hitele...

És Ő ezt tényleg úgy éli meg, hogy Ő az aki áldozatokat hoz értem.

És hogy az teljesítmény, hogy megszűlt.

Azt hiszi ez a normális.

Ráadásul nekem pszichés problémáim is vannak, de így nincs időm pszichológushoz és csoporterápiára járni.

De ezekkel a problémáimmal is csak lejárat az anyám mások előtt és lenéz miattuk.

2017. aug. 30. 11:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi itt meg a kerdes?!

Koltozz el tarsberletbe az is jobb mint ez nehezen de kifogsz jonni a penzedbol,ha meglesz a diplomad mar kesz jo allasod.

Ne hagyd magad zsarolni egy ilyen naplopo,zsarolo embernek.

Johet azzal,hogy de o aza nyad stb. Ugy is kene viselkedni...

Nem erdemli meg sajnos az ilyen azt,hogy miatta idegeskedj a jovobeni csaladi eletedet is folyamatosan furja feszultsegeket okozzon.

2017. aug. 30. 11:19
 2/13 szántóvető ***** válasza:
100%
húzd ki addig amíg nem lesz állandó munkahelyed,aztán dobbantanod kell.
2017. aug. 30. 11:21
 3/13 anonim ***** válasza:
99%
Miért nem mész koliba?
2017. aug. 30. 11:26
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Hazudj a fizudról. Mondd hogy kevesebbet kapsz, kérd bankszámlára és ha tudsz kezdj el gyűjteni(tudom 100ból nem sokat lehet...). Ha kérdezi, nincs pénzed. Diploma után dobbanthatsz
2017. aug. 30. 11:28
 5/13 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom te láttál-e már kolit belülről(vagy egyetemet) de piszok nehéz bekerülni ám. Én 250 kmre lakom, anyám egyedül nevel, nekem diákmunkám is csak 2 hónapig volt és nem vettek fel koliba...

2017. aug. 30. 11:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy megoldás van, menj el otthonról. Tudom, innen könnyű beszélni, de ha már abszolút nem tudod elviselni, ez az egy megoldás van.

Vagy a másik, ne tarts otthon készpénzt, és akkor nem tudja elvenni a pénzedet.

2017. aug. 30. 11:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha kunyizik, ne adj neki.

Mondd neki, hogy addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Ha kevesli a pénzét, húzzon el dolgozni. Te sem azért dolgozol, hogy mindenre elmenjen a pénz, de a te életedre ne maradjon.

Ismerek én is olyat, aki mindenre azt válaszolja, hogy dehát én szültelek, neveltelek fel. Az ilyen nem anya, nem szülő, nem való neki gyerek. Akinek csak addig jó a gyerek, amíg kapja utána a családit.

2017. aug. 30. 11:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#5ös, jogos, csak a mi kolinkba kb mindenkit felvesznek de hallottam hogy mashol nem így megy
2017. aug. 30. 11:46
 9/13 anonim ***** válasza:
98%

Ha 100 ezret keresel, akkor nem tudnál albérletbe menni? Nem egyedül, hanem úgy, hogy egy szobát bérelsz egy lakásban.

Anyukádnak nem ártana ha rájönne, hogy nem mehet ez így örökké.

Neked is jót tenne a nyugalom és hogy nem használnak ki.

Illetve, ha egyetemista vagy, akkor koliba nem tudnál bekerülni???

2017. aug. 30. 11:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a csoda,hogy tudsz tanulni, lelkileg is meggyógyulnál "lehet"ha már nem kellene ezzel az anyudnak nevezett emberrel élni.
2017. aug. 30. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!