Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van egyáltalán, akinek jó a...

Van egyáltalán, akinek jó a kapcsolata a nevelőapjával?

Figyelt kérdés
Van két nevelt gyerekem és nem könnyű nevelőapának lenni egyáltalán... van akinek sikerült?

2017. aug. 29. 14:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Nekem 2 fiam van ,nagyon jól kijöttek vele a mai napig így van. Ma már felnőttek. 6 és 11 évesek voltak ,bár a nevelés az én feladatom volt.
2017. aug. 29. 14:19
 2/21 anonim ***** válasza:
96%

Párom elég jól kijön vele - bár a saját gyerekét érezhetően jobban szereti.

Mostohaöcséim is szuperul vannak apával, sajátjaként szereti a két srácot - jobban, mint engem, mint egyszer bevallotta (csak mert én lány vagyok).

2017. aug. 29. 14:31
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Sőt, jobb, mint apukámmal. Mondjuk őt nem nehéz felülmúlni :)

Szerintem azért lett jó a kapcsolatunk, mert ő is elvált, ugyanúgy, mint anyu, és hasonló korú gyereke is volt, mint én. A gyereke egyébként az anyukájával maradt, tehát ő nem velünk élt. De csináltunk vele is mindig közös programokat.

Anyu korábbi próbálkozóinak nem volt gyereke, és látszott is rajtuk, hogy csak tehernek tekintenek rám, utáltuk is egymást. Neki viszont mivel van gyereke, és hasonló korú is, mint én, nem gond a gyerek, és pontosan tudja, hogy hogyan kell bánni egy gyerekkel.

2017. aug. 29. 15:00
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Párom 24 éves, neki jó kapcsolata van a nevelőapjával. 7 éves volt, amikor az édesanyja összeköltözött a férfivel. És bár valódi apa-fia kapcsolat nem volt közöttük, jóban voltak.

Úgyhogy nekik sikerült.

2017. aug. 29. 15:08
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! És mi a titka szerintetek? Meg se próbàljak igazi apa lenni, csak egy jópofa kedvesrokon?
2017. aug. 29. 15:32
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Apa jófej, sokat nevetnek, mindenben benne van (játéktól kezdve a komoly dolgokon keresztül).

Őszinte, és nyugodt, így gyakorlatilag bármit kérdezhetnek tőle a srácok, nem fogja elhajtani őket.

Viszont, ha kell, akkor szigorú - nem engedi a feleselést, a hisztit, a kiabálást-csapkodást.

2017. aug. 29. 15:37
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a titka, hogy legyél nyitott, a gyerek érezze, hogy nem valami felesleges, akadályozó tényezőként tekintesz rá, ne kelljen éreznie, hogy sokkal jobban örülnél, ha nem lennének, és az anyukájuk még gyerektelen lenne. Persze, ha nem így érzed, akkor nehéz nem éreztetni.

Ne akarj az apukájuk lenni. Abból csak egy van. Ha szeretnek veled lenni és számíthatnak rád, akkor úgyis megszeretnek.

Ne legyél szigorú, ne te akard őket elsősorban nevelni. A neveléssel kapcsolatos dolgokat előbb beszéld meg a pároddal.

2017. aug. 29. 15:45
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk így működött,hogy előre megmondtam az embernek nekem te vagy a párom ,de a gyerekeknek nem kell apa. Mivel apjuk meghalt így nem hiszem hogy elfogadták volna. Eddig is én neveltem őket ezután is így lesz. Gyerekeimnek is csak annyit mondtam ,elvárom a tiszteletet szeretetet párommal szemben. Ez 11 éve volt ,ő sosem szólt bele a nevelésbe. Persze nem mindenki ilyen szerencsés .Mikor az anya többre tartja az új f..t ,a gyerek le van tojva.
2017. aug. 29. 15:59
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
A férjemnek jó a kapcsolata a nevelőapjával, de ez nem mindig volt így. Apósom készen kapott egy 11 éves gyereket, ő se nőtt még fel teljesen így a párom egész kamaszkorát végigszenvedték. Aztán 18-19 éves kora óta nagyon jól kijönnek, felnőttek mindketten a helyzethez.
2017. aug. 29. 16:23
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél az apjuk, szerintem ez a titka. Attól még ugyanúgy lehet jó viszonyt ápolni, együtt lenni, ilyesmik. Sok sikert neked.
2017. aug. 29. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!