Milyen a kapcsolata a gyereknek az apjával?
Szia! Én elvált szülők gyerekeként tudom leírni a benyomásom.
Anyukámmal és öcsémmel élek. Kéthetente, hétvégén utazok apukámhoz, aki a feleségével él. Amikor váltak, nem sírtam, beletörődtem, igazából a bibi még előtte volt, amikor apukám bejelentette hogy egy albérletet fog bérelni a városban. Na akkor bőgtem :D (de ez sokkal jobb volt, mint anyukámat sírni látni)
A gyerektartásról csak annyit tudok írni, hogy azért elég a megélhetésre úgy hogy az alap dolgokban nem igazán nélkülözünk. De ezt majd többiek megírják, nem az én ügyem :)
Ebben a szituban a legrosszabb amit tehettek, ha a gyereket kérdezitek meg hogy melyik szülőnél szeretne élni. Meg ha időről időre veszekedtek és gyűlölködtök.
Amúgy mindkét szülővel nagyon jó a kapcsolatom, és hálás vagyok azért hogy nem vitáznak, hanem ha nézeteltérés van, higgadtan megbeszélik :)
15/l
"Milyen a kapcsolata a gyereknek az apjával?"
Leginkább semmilyen.
Elvalt szulok gyereke vagyok. Hugommal anyuval maradtunk szerencsere. Apam sok disznosagot csinalt, nem eltem volna tul, ha vele kellett volna elem valas utan.
Gyerektartast nem.fizet, nem latogat, nem megyunk hozzajuk mi se. Hugomhoz eleinte jott, de hozzam sose. Ez mar ugy megy 11 eve.
Leginkabb semmilyen a kapcsolatom vele, gyulolom.
20/L
Ilyen laza haveri kapcsolat, meg muszáj.
4 éve váltunk, két gyerek van, 14 éves fiú és 10 éves lány. A gyerektartás a fizetése 40%-a.
Mi nem igazán beszélünk. Viberen megírja, mikor szeretné elvinni őket, aztán ennyi. Telefonon talán évente egyszer beszélünk, néha látjuk egymást messziről.
Lassan 3 éve kulon vagyunk.
gyt-t nem fizet (meg nincs itelet).
Velem nem hajlando kommunikalni(mert nem tudja megemeszteni hogy ott mertem hagyni a megcsalasa utan :-D)
A gyerekeivel "kirakatkapcsolata" van, ha van vmi csaladi esemeny akkor viszi oket.A gyerekek max 2-3 hetente 1 du-t hajlandoak vele tolteni, hiaba unszlom oket...
"hogy viszonyul a gyerekhez az apuka?"
Minden gyerek más. Minden apa más. Minden apa máshogy viselkedik. Minden gyerek máshogy viselkedik. Ha tini gyereke van, akkor az egy nehezebb eset, de nem lehet általánosítani az apa-gyerek kapcsolatot. Valaki "apa-gyereke" (az apához ragaszkodik jobban) és van az "anya-gyereke". Vannak apák, akik bántalmazzák a gyereket/feleséget, és vannak akik gondoskodóak. Ez határozza meg a gyerekek viszonyát leginkább az apjukkal. Maga ismeri a férjét... És a gyerekeit is... Ez a maga feladata, hogy megállapítsa. Mindenesetre tudnia kell, hogy egy válás nagyon megviseli a gyerekek 92%-át. Beszéljék meg együtt a férjével és a gyerekével/gyerekeivel, hogy hogy is legyenek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!