Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is szemétség a...

Szerintetek is szemétség a szüleimmel szemben, ha megváltoztatom a nevem?

Figyelt kérdés

Mindig is gyűlöltem a keresztnevemet, csúfoltak is miatta az iskolában, meg nem valami gyakori név, ezért amikor bemutatkoztam valakinek, mindig vagy 8-szor visszakérdeztek, hogy "Miiiii???"..Főleg idősebb tanárok csinálták ezt, aztán átkereszteltek mindenféle hülye névre és hiába szóltam, hogy nem úgy hívnak, vagy hiába írtam a dolgozataimra is rá kani betűkkel az igazi nevemet, nem érdekelte őket és a többiek emiatt is kiröhögtek..Mindig nagyon kellemetlenül éreztem emiatt magam, tudom, hogy gyerekesen hangzik, de ez az egyik oka pl. annak, hogy nem szeretek ismerkedni, ugyanis már előre gyomoridegem van amiatt, hogy mit fognak a nevemhez szólni, már szégyellem elmondani is..Amikor neten ismerkedek emberekkel, nem az igazi keresztnevemet mondom el nekik, egyrészt mert félek, hogy kiröhögnének, másrészt mert annyira ritka, hogy ha mondjuk facebookon rákeresnének csak a keresztnevemre meg a városra, ahol élnek, egyből megtalálnának és ettől kicsit kényelmetlenül érezném magam, hogy bármelyik vadidegen 5 perc ismerkedés után tudja a teljes nevemet meg megtalálhat rólam más dolgokat is a neten, hogy hová járok iskolába, stb..

Már évek óta terveztem, hogy megváltoztatom, ha 18 leszek, de apám lebeszélt róla, mert neki meg anyámnak sértő, hogy meg akarom változtatni a nevemet, amit ők adtak.

De továbbra is zavar, azt hittem, idővel beletörődök, de rájöttem, minél idősebb leszek, annál jobban gyűlölöm ezt a nevet és annál jobban meg akarok tőle szabadulni. Csak legjobban attól félek, a szüleim mit szólnának ehhez..Szerintetek?

19/L

2017. aug. 26. 22:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem szemétség, inkább tőlük az, hogy valami mexikói sorozat vagy nagyképűsködés miatt így kicsesztek veled, te meg égsz miatta mint a rongy.

Én elkövettem azt a hibát, hogy 18 éves koromtól évekig nem változtattam meg, mert tekintettel voltam a szüleimre. Hát életem legrosszabb döntése volt éveket pazarolni, és azóta, hogy megtettem, sokkal boldogabb vagyok. Aki nem volt ilyen helyzetben, nem tudja, hogy mennyi stresszt és szenvedést okoz egy sz@r név. Eleinte morogtak érte meg volt is sértődés, de mára beletörődtek.

Ne engedd, hogy lebeszéljenek. Mellesleg elég önzők, hogy csak magukkal törődnek, és nekik sértő, hogy meg akarsz szabadulni valamitől, amit gyűlölsz.

2017. aug. 27. 09:08
 22/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a mostani nevedet hagyd meg második névnek, akkor talán anyukádék nem bántódnak meg annyira, és elsőnek meg válaszd azt, amit te szeretnél (a második nevet úgyis csak hivatalos iratokon szokták használni).
2017. aug. 27. 10:57
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon megértelek, ugyan ebben a helyzetben voltam. Az én egész gyerekkoromat tönkretették azzal hogy nagyon különleges nevet akartak nekem adni. Hát sikerült, olyannyira, hogy egy idő után elkezdtem dadogni, és szégyelltem bemutatkozni, mert tudtam hogy úgyis kiröhögnek, vagy ha nem is a szemembe a hátam mögött biztosan. Én is megváltoztattam a nevem amint betöltöttem a 18at. A szüleim először haragudtak, de megbékéltek vele mikor látták hogy jobban érzem magam az új nevemtől. Jó, sokszor még mindig a régin hívnak, de ez már nem zavar, hiszen nem a többi ember előtt teszik.
2017. aug. 27. 13:40
 24/26 anonim ***** válasza:
16%

Nem.

Honnan tudod, hogy ritka?

Mert nekem is ritka nevem van, legalábbis nagyon-nagyon sokáig azt hittem. :D

Aztán okmányirodában kezdtem dolgozni 19 évesen, és brahiból beírtam a BM nyilvántartás keresőjébe a teljes nevem. Legnagyobb megdöbbenésemre 10 találatot adott ki, és a durva, hogy többük idősebb volt tőlem!!!

És az enyémet is marha ritkán értik meg elsőre, a legváltozatosabb variációk szoktak előkerülni.

Én már megszoktam, elvagyok vele, hidegen hagy.

Különben nézted már a névadási statisztikák között? Meglepődnél...

2017. aug. 27. 15:44
 25/26 anonim ***** válasza:
52%
Kíváncsiságból próbáltam rákeresni a születési nevemre, de nem dobott ki statisztikát vele kapcsolatban:-D
2017. aug. 27. 16:05
 26/26 anonim ***** válasza:

Én is kíváncsi vagyok, de ha nem akarja elmondani, akkor nem akarja elmondani, felesleges 50x könyörögni érte.

Egyébként nem, nem szemétség megváltoztatni. A szüleid a szemetek, hogy érzelmileg zsarolnak emiatt.

2017. aug. 27. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!