Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is szemétség a...

Szerintetek is szemétség a szüleimmel szemben, ha megváltoztatom a nevem?

Figyelt kérdés

Mindig is gyűlöltem a keresztnevemet, csúfoltak is miatta az iskolában, meg nem valami gyakori név, ezért amikor bemutatkoztam valakinek, mindig vagy 8-szor visszakérdeztek, hogy "Miiiii???"..Főleg idősebb tanárok csinálták ezt, aztán átkereszteltek mindenféle hülye névre és hiába szóltam, hogy nem úgy hívnak, vagy hiába írtam a dolgozataimra is rá kani betűkkel az igazi nevemet, nem érdekelte őket és a többiek emiatt is kiröhögtek..Mindig nagyon kellemetlenül éreztem emiatt magam, tudom, hogy gyerekesen hangzik, de ez az egyik oka pl. annak, hogy nem szeretek ismerkedni, ugyanis már előre gyomoridegem van amiatt, hogy mit fognak a nevemhez szólni, már szégyellem elmondani is..Amikor neten ismerkedek emberekkel, nem az igazi keresztnevemet mondom el nekik, egyrészt mert félek, hogy kiröhögnének, másrészt mert annyira ritka, hogy ha mondjuk facebookon rákeresnének csak a keresztnevemre meg a városra, ahol élnek, egyből megtalálnának és ettől kicsit kényelmetlenül érezném magam, hogy bármelyik vadidegen 5 perc ismerkedés után tudja a teljes nevemet meg megtalálhat rólam más dolgokat is a neten, hogy hová járok iskolába, stb..

Már évek óta terveztem, hogy megváltoztatom, ha 18 leszek, de apám lebeszélt róla, mert neki meg anyámnak sértő, hogy meg akarom változtatni a nevemet, amit ők adtak.

De továbbra is zavar, azt hittem, idővel beletörődök, de rájöttem, minél idősebb leszek, annál jobban gyűlölöm ezt a nevet és annál jobban meg akarok tőle szabadulni. Csak legjobban attól félek, a szüleim mit szólnának ehhez..Szerintetek?

19/L

2017. aug. 26. 22:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
81%
Engem is kíváncsivá tettél. Mi lenne ha a mostanit meghagynád,és választanál mellé egy másikat? Így nem gáz se a szüleidnek,hogy másoknak úgy mutatkozol be ahogy akarsz,és ők is hívhatnak ahogy eddig,és mégsincs az,hogy sértő.
2017. aug. 26. 23:32
 12/26 anonim ***** válasza:
20%
Afrodité?
2017. aug. 26. 23:41
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Változtasd meg. Nehogy már a szüleid legyenek megsértve, hogy megváltoztatod. Ha valakinek rosszul kéne érezni magát sztoriban, akkor nekik kéne, hogy évenek át csúfoltak téged a hülye ötletük miatt.
2017. aug. 26. 23:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ilyen esetben a szülők úgy gondolják, hogy mivel a nevet a szülő adja a gyereknek alap esetben, így felnőttként se dönthetsz másképp. De nincs igazuk, mert a neved nem az ő tulajdonuk, hanem a tiéd.

Te viseled, téged jellemez, te érzed, hogy rólad szól-e, vagy sem.

Ha az anyukád gyerek korodban copfba fonta a hajadat, mert szépnek találta, felnőtt nőként is úgy kell hordanod? Nem. Na, hát a nevedet ugyanígy viseled!

2017. aug. 27. 00:37
 15/26 anonim ***** válasza:
66%
19 éves érett, felnőtt nő vagy. Ha nem tetszik a neved, változtasd meg. Talán sérti a szüleidet, hogy meg akarod változtatni? Téged nem sért, hogy milyet adtak? Ez van, nyeljék le.
2017. aug. 27. 00:53
 16/26 anonim ***** válasza:
81%
Nem szemétség. Nagykorú vagy, ha zavar változtasd meg.
2017. aug. 27. 02:19
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Cigányok a neved? 🤔 Csak nem Kalányos Britnijszpírsz vagy? :0
2017. aug. 27. 02:38
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
Engem is érdekel a neved mi lehet az a név ami 19 éve még ritka volt ,vagy nagyon extrém .
2017. aug. 27. 05:15
 19/26 anonim ***** válasza:
28%
Biztos Dzsenifer.
2017. aug. 27. 09:02
 20/26 anonim válasza:
56%
A te neved… a te életed… viszont én próbálnék kompromisszumra törekedni, hogy még se legyen harag belőle. Például mi lenne, ha felvennél egy második keresztnevet? Tehát ha mondjuk jelenleg Kovács Dzsesszika a neved, akkor kiválasztanál egy neked tetsző nevet pl. Anita és megváltoztatnád Kovács Anita Dzsesszikára, majd ezentúl mindenhol Kovács Anitaként mutatkoznál be. Így a szüleid sem haragudhatnának meg, viszont neked is meglenne az új név amit ezentúl használsz. A „Dzsesszikát” viszont csak hivatalos helyeken, illetve eseményekkor kéne használnod és persze aki eddig annak hívott, ezután sem fog elkezdeni „Anitának” szólítani.
2017. aug. 27. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!