Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintettek nagy szemétség...

Szerintettek nagy szemétség lenne?

Figyelt kérdés

Én jelenleg még suliba járok, 1 évem van... Ha befejeztem munkába állok és elakarok költözni a családomtól, és megszakítani velük a kapcsolatot teljesen...

Egyszerűen nem tudok elviselni az élethez való hozzáállásukat, a nyafogásukat. Például mikor havi 30 ezer ösztöndíjat kaptam azt is elvették, mindet, egyszerűen csak apám levette minden hónapban a kártyámról, hogy úgy is ők tartanak el, minek nekem... Ezt most már nem kapom, mert nem szakmát tanulok, hanem érettségizem, bár ez már évekkel ezelőtt volt.. Illetve most sem hagynak békén, mindig ugráltatnak, apámnak a telefonjára mindig fel kell tenni valami szart, másnap meg letörölni, múltkor is egész nap ezt csináltam rohadt idegesítő, vagy mindig hülyeségekkel csesztetnek, semmi értelme... Illetve rohadt idegesítő mindegyik családtagom, rühellem mindegyiket, úgy hogy nem szívesen tartanám a jövőben a kapcsolatot velük, minek ha úgy sem szeretem őket őszintén? Akkor inkább nem pazarolom az energiámat rájuk, hanem olyan emberekre akik valóban értékesek számomra.

20/F

2015. jan. 17. 16:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Hiába vagy 20 éves, a gondolkodásad kb egy 15 évesé.

Ha elköltözöl (mármint ha sikerül, mert ahhoz azért több kell annál, hogy nem szeretsz otthon), akkor hamar rájössz, hogy máshol még többet kell fizetni és semmivel sem jobb ott sem.

2015. jan. 17. 16:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Nembaj
2015. jan. 17. 16:49
 3/12 anonim ***** válasza:
52%
Tedd! Aztán meglátod, jó-e neked. Önzésből jeles!
2015. jan. 17. 16:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok önző
2015. jan. 17. 16:53
 5/12 anonim ***** válasza:

Hello!

Nem lenne szemétség ha saját életet kezdenél.

Az hogy elvették az ösztöndíjadat elég durva, nem azt mondom ha van valami jövedelmed nem kell hazaadni valamennyit, de hogy mindet elvegyék az durva.

De rá fogsz jönni hogy nem olyan könnyű egyedül megélni, egy albérletet fenntartani , stb...

2015. jan. 17. 16:54
 6/12 anonim válasza:

Az együttélés mindig nehéz, olyanokkal is akiket szeretünk. Olyanokkal meg pláne, akik úgy gondolják, hogy tartozol nekik vagy egyenesen a tulajdonuk vagy. Világos, hogy - ha meg tudod oldani - el kell költöznöd onnan, amilyen gyorsan csak lehet.

Tartsd viszont szem előtt, hogy érdemes-e felégetni az összes hidat. Nagyon sok probléma és konfliktus azonnal megszűnik, ha nem vagy otthon. Arra kell megtanítani őket, hogy tiszteljenek és tiszteljék azt, ami a tiéd. Ez nehéz. És erre nem megoldás, ha megszakítod velük a kapcsolatot, az csak menekülés.

Lehet, hogy sokat várnak el tőled, és beletolakodnak a személyes életteredbe, de biztos vagyok benne, hogy ők is tesznek/tettek érted. És ki tudja, lehet, hogy tudnának a jövőben is.

Dolgozzatok inkább az egymás iránti tiszteleten. A távolság ezen egyébként valóban sokat segít.

2015. jan. 17. 16:58
 7/12 anonim ***** válasza:
30%
Ilyenkor gondolkodom el , mi értelme van gyermeket vállalni ? Felneveli az ember erején felül , időt fáradtságot nem sajnálva ..és ez a hála ? O.o Nem gondolom , hogy a szüleid lennének a hibásak azért amilyen lettél .. Igen ez nagy szemetség ! De ha te tényleg nem szereted őket , akkor a nyakukon maradni és kihasználni őket , az meg nagyobb szemetség ! !! El akarsz menni tőlük ? Hajrà ! Tessék .. Boldogulj magad ! Minek húznak még ég èvig ? Ja , hogy addig is ruházták , etetnek , fedél van a fejed fölött ?! Suli mellett is lehet dolgozni . Ha annyira nem tetszik az életed változtass .... De kiváncsi lennék rad pár év múlva -.- ...
2015. jan. 17. 17:41
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Na de mégis barátom, ha ösztöndíjat kapsz a SAJÁT bankkártyádra, azt nem tudja bárki csak úgy levenni... ezt csak úgy mondom. Le lehet pontozni, de ki nem állhatom az olyan embereket, akik csak a családjukat képesek szidni... édesanyád szült meg, a szüleid neveltek fel, miattuk vagy az, aki, ők fizették a taníttatásodat, hogy aztán ösztöndíjat tudj kapni... mindennek ellenére természetesen szíved joga elköltözni, amint elmúlsz 18, de valami minimális tiszteletet jó lenne, ha összekaparnád a szüleid felé. Lehet őket utálni, de akkor is a családod maradnak, és nem akkor kell majd sajnálni, ha már nem lesznek többé... 24L
2015. jan. 17. 17:47
 9/12 anonim válasza:
27%
Igen nagyon nagy szemétség!!! 30.000 forint ösztöndíjat elvette apukád? Én magamtól az Édesapámnak adnám! Ők a családod ha nem tisztelnek mond meg nekik! Tudom hogy nem egyszerű... Először is mutasd meg nekik hogy önálló vagy. Tudnád mennyi pénzt fektettek Beléd a szüleid... Lehet, hogy azt várod, hogy tiszteljenek, de ha Te nem tiszteled őket, akkor Ők se fognak téged. Ne add fel az első akadálynál az életedet! Mondjuk 10 év múlva nem tudják hogy van unokájuk? 20 év múlva nem tudtad hogy meghaltak? Nem ez a helyes út, hidd el kérlek!
2015. jan. 17. 17:55
 10/12 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék mire írtad, hogy mindig ugráltatnak, meg csesztetnek hülyeségekkel aminek semmi értelme. Mert ha csak annyi, hogy apád telefonjára fel kell tenni vmit, akkor irigylem a problémáidat. Gondolom ha leérettségiztél, egyből olyan jó munkahelyed lesz, amiből el tudod tartani magad, és abba is belegondoltál, hogy neked kell majd főzni, mosni, vasalni, mosogatni, ablakot pucolni és hasonlók...
2015. jan. 17. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!