Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha megtudnátok,...

Mit tennétek, ha megtudnátok, hogy anyától már volt házas?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, már nem otthon élek, van 3 testvérem. Anyám mindig arról papolt, hogy ő apámmal volt először együtt minden értelemben, amíg nem ismerte meg végig otthon lakott. Kb. egy éve a páromnak elszólta magát, hogy "amikor 20 éves korában elköltözött otthonról, akkor jobb volt a megélhetést". Rá is kérdeztem, hogy miért költözött el otthonról, de mintha meg sem hallotta volna, gyorsan témát váltott.

Eszembe jutott ez és a nagynénémnél rákérdeztem (anyu húga), aki miután megesketett, hogy soha senkinek nem mondom el, hogy tudom, elárulta, hogy anyám még a 20-as évei elején hozzáment egy "vén trottyoshoz", 1 évig voltak házasok, a vége felé ismerte meg apámat, emiatt elvált az öregembertől, majd gyorsan titokban hozzáment apámhoz. Azt, hogy "titokban" házasodott apámmal tudtam, de sosem értettem, csak a két tanú és ők voltak. A nagynéném szerint ez, hogy hozzáment egy öregemberhez, volt anyám életének nagy hibája, amiről azóta is mindenki hallgat.

Mikor ezt megtudtam baromira meglepődtem. Oké, hogy a gyerekeknek kiskorukban nem kell ezt az orrukra kötni, de már felnőttek vagyunk, nem illene ilyet elmondani? Vagy csak túlreagálom és el kellene felejtenem, mintha nem is tudnék róla?

2017. aug. 21. 10:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
52%
Még prost@ is lehetett belõle, ha gazdag pasikkal foglalkozott, talán ez is a rejtélyekhez tartozik.
2017. aug. 21. 13:31
 22/35 anonim ***** válasza:
93%

Kerdezo, azert az is erdekes, hogy apad sem emlitte soha anyad multjat.

A nagyneninek nem kellett volna elkezdeni a tobbit, foleg, ha nem hajlando roluk beszelni.

2017. aug. 21. 13:31
 23/35 A kérdező kommentje:

20. Ő is kosztümben volt az esküvőjén + 2 tanú, senkit nem hívtak. Ez furcsa volt nekem régen is, ezért már kérdeztem/kérdeztük a testvéreimmel arról, hogy miért nem akart szép, fehér ruhás esküvőt, hisz a legtöbb nőnek ez az álma. Erre mindig az volt a válasza, hogy ő nem akart nagy felhajtást, na meg már terhes volt - ami egyébként nem látszott még a hasán.

A valóság azonban az, hogy neki már volt egy fehér ruhás esküvője, ami elég nagy felhajtással járt, a nagyszüleim fizették, amiről a képeket ezek szerint megsemmisítette!!??

Nem gondolom egyébként egy utolsónak, csak nem értem az egészet, hogy miért talált ki hazugságokat, ahelyett, hogy elmondta volna: "Azért csak két tanú volt apáddal az esküvőnkön, mert előtte egy évvel már férjhez mentem, akkor volt nagy csinnadratta, de megismertem apádat, rájöttem, hogy ő életem szerelme, másodszorra viszont már nem akartam nagy felhajtást. "

19. Tehát igazi példamutatásnak érzed azt, hogy hazudozik, ahelyett, hogy őszintén elmondta volna: "Nézzétek, hibáztam, az első szembejövőhöz hozzámentem, ti ne kövessétek el ezt a hibát".

Azt sajnos nem tudod felmérni ép ésszel továbbra sem, hogy ŐT HIÁBA KÉRDEZTEM, NEM VÁLASZOLT, így kénytelen voltam akkor a te szavaiddal élve, pletykához folyamodni. Vagy te ha valamit meg akarsz tudni, akkor addig jársz az illető nyakára a kérdéseiddel, míg valahogy rá nem veszed arra, hogy elárulja azt, amire kíváncsi vagy? Esetleg kínzási módszerekhez kellett volna folyamodnom, hogy tőle tudjam meg?

A jövőt természetesen senki sem láthatja, az érthető, hogyha valaki hibázik, akkor azt próbálja elfelejteni. Azt azonban nem értem, hogy ezzel kapcsolatban miért hazudott, vagy ha már elszólta magát azzal, hogy "20 évesen elköltözött otthonról", akkor miért nem kamuzott valamit a kérdésemre, pl. ki akarta próbálni milyen külön élni", hisz a kérdésre válaszként adott hallgatással vagy tereléssel lehet a legjobban elcsúszni.

Egyébként igen, elképzelhető, hogy a nagynéném nem a teljes igazságot mondta el, esetleg ferdített a történeten, vagy az általa megélteket mondta el.

Épp ezért örültem volna a legjobban neki, ha ő meséli el az IGAZAT, nem pedig évtizedeken keresztül hazudik. Erről a korszakáról olyanokat is mesélt, hogy ő óvónőnek akart tanulni, fel is vették, de a szülei nem engedték el Szombathelyre továbbtanulni, így arra is tudok gondolni, hogy esetleg bosszúból, menekvésből ment bele egy házasságba. Tehát semmiképp nem elítélendő, hisz nem tudom pontosan mi történt, viszont kíváncsisággal tölt el, szívesen megtudnám az igazságot.

2017. aug. 21. 13:53
 24/35 anonim ***** válasza:
34%

"19. Tehát igazi példamutatásnak érzed azt, hogy hazudozik, ahelyett, hogy őszintén elmondta volna: Nézzétek, hibáztam, az első szembejövőhöz hozzámentem, ti ne kövessétek el ezt a hibát" "

----

Nem érzem jónak anyukád tettét - ezt nem is írtam sehol, azt írtam, itt mindenki hibázik. A legnagyobbat a testvér - ő gonosz is, ezzel a "sejtetéssel" - (neki nincs férje, gyereke? vagy mi a baj ott?) te kutakodsz háta mögött, anyukád, egy elég nagy nevelési hibát követ el... (de nem kellett volna neki elmesélni a múltját, ez nem igaz hanem nevelés közben mindig példamutatóan kell viselkedni- mert nem a múlt sztorijából tanul a gyerek, hanem a szülő példamutatásából JELENLÉTBEN).

Azt írtam, hogy az ő hibájából tanult és a gyerekein ezt a tanulságot szeretné használni - igen, valószínűleg belemenekült az első házasságba - (ami egyébként mindig végzetesen katasztrofális dolog. Nem szeretetből egy ágyban aludni... valószínű ettől akarja megóvni a gyerekeit... )

" Vagy te ha valamit meg akarsz tudni, akkor addig jársz az illető nyakára a kérdéseiddel, míg valahogy rá nem veszed arra, hogy elárulja azt, amire kíváncsi vagy?"

Nem szoktam nagyon kíváncsiskodni (így is gyorsan öregszem sajna:) - amit tudni akarok a világról az emberekről a figyelmemmel keresem - ha nem akar valaki beszélni, ha furcsán beszél, ha kitér - ezeket épp meg lehet figyelni és elég is. Nem biztos hogy egy sebbe bele kell vájkálni nekem - ettől a seb nem gyógyul, az én kezem meg fertőzött lesz.

Különös, de egyszer megérti az ember: a sebeket csak a szeretet tudja gyógyítani. És azt is meg lehet figyelni, egy perc alatt mély sebet lehet ejteni egy emberen - amit azután évtizedekig tart gyógyítani.

Ilyen nehéz embernek lenni. És nehéz embernek maradni.

2017. aug. 21. 14:22
 25/35 A kérdező kommentje:

A nagynénémnek van 3 kisgyereke, és egy férje lassan 20 éve, semmi baj nincs a házasságában. Épp ebből gondolom, hogy ő a történetet a saját szempontjából élte meg, mesélte el, feltehetően ő sem tudja, hogy anyám mit, miért csinált, ő pl. azt nem tudta, hogy anyámat felvették az óvónői szakra - bár elgondolkodtató, hogy ezek után vajon valóban felvették-e.

Igen, a háta mögött kutakodtam, hisz mégis csak az anyám, szülőből csak kettő van és szerintem nem ártana a gyerekkel őszintének lenni, főleg, ha az rákérdez a dolgokra. Igazad van, a gyerek nem a múlt sztorijaiból tanul, hanem a nevelésből, tehát azt állítod, a szülő akármivel ámíthatja a gyereket a múltjával kapcsolatban, ha a múltját megbánta?

Jelen példamutatásból amit látok: HAZUGSÁG. Ez is egyfajta példamutatás, hisz ami történt vele, azt nem volt hajlandó megosztani azokkal, akik a legközelebb állnak hozzá: a gyerekeivel.

Kíváncsiskodni én sem szoktam, de kérlek..mégis csak az anyám múltjáról van szó. :)

2017. aug. 21. 14:39
 26/35 anonim ***** válasza:
89%

Rendben van, igazad van kérdező.

A kérdésre visszatérek egy szó erejéig: 6-ban leírtam, mi az elképzelésem, hogy mit tennék -mivel gyerekkoromban halt meg, csak elképzelni tudom, ráadásul nem az akkori, hanem a mai tudásommal, és valószínű valahogy segíteném a titkolt sebét begyógyítani, a fájdalmát enyhíteni, hisz olyan rövid az élet és olyan gyorsan elveszítjük egymást és szeretteinket:(

2017. aug. 21. 14:48
 27/35 anonim ***** válasza:
30%
Csak a kérdést olvastam, de én pont leszarnám :D
2017. aug. 21. 15:57
 28/35 anonim ***** válasza:
40%

8-as vagyok

Pont erről beszéltem, hogy megrendült a bizalom és ez borzalmas mindenki esetében, de a szülővel szemben tragikus.

Nem akarom mélyíteni a sebedet, de az óvónő eset is biztos kitaláció.

Már 30-40 éve is alá kellett írnia a szülőnek a gyerek jelentkezési lapját, ez így volt mindig.

Ha aláírták a jelentkezését, akkor miért nem engedték?

Ez nem logikus!

Arról nem beszélve, hogy akkoriban a húga még javában otthon volt, erről tudnia kellett volna, mert az ilyesmi nem két perces, suttogó beszélgetéssel dől el egy családban.

2017. aug. 21. 16:12
 29/35 A kérdező kommentje:

Ez így van, ha meg már elmúlt 18 éves és nem kellett a szülők beleegyezése a felvételihez, akkor a szüleinek nem sok beleszólása lett volna abba, hogy mit csinál, főleg, hogy elmondása alapján előtte 2 évet dolgozott dajkaként, tehát pénze lett volna önálló talpra álláshoz.

28. Az enyém még él! A halott szüleivel kapcsolatban sokan sokkal elnézőbbek, mint az élőkkel, ezt ne feledd. Egy volt osztálytársam anyja alkoholista volt, a gyerekeivel nem törődött, szakadt ruhában, éheztetve járatta őket, majd 10 éves korában belehalt az anyja az alkoholizmusba. Ezzel szemben a volt osztálytársam dicsőíti az anyját, hisz nyilván jobb élve, bármilyen is, mint holtan.

Azonban az enyém él, és akárhogy is nézzük, ezek szerint megannyi dologban nem mondott igazat! Illetve az élőt még kérdőre lehet vonni, a halottról viszont - szokták mondani - vagy jót vagy semmit.

2017. aug. 21. 18:51
 30/35 anonim ***** válasza:
31%
Engem pont nem érdekelnek a szüleim fiatalkori botlásai. Mindenkinek vannak. Neked is. Gondolom majd te sem kötöd a gyermekeid orrára. Vagy pl. nekem el kéne mondanom a gyerekeimnek hogy fiatalon rendszeresen hugyosra ittam magam? Hagyjuk már.
2017. aug. 21. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!