Mit tennétek, ha megtudnátok, hogy anyától már volt házas?
24 éves vagyok, már nem otthon élek, van 3 testvérem. Anyám mindig arról papolt, hogy ő apámmal volt először együtt minden értelemben, amíg nem ismerte meg végig otthon lakott. Kb. egy éve a páromnak elszólta magát, hogy "amikor 20 éves korában elköltözött otthonról, akkor jobb volt a megélhetést". Rá is kérdeztem, hogy miért költözött el otthonról, de mintha meg sem hallotta volna, gyorsan témát váltott.
Eszembe jutott ez és a nagynénémnél rákérdeztem (anyu húga), aki miután megesketett, hogy soha senkinek nem mondom el, hogy tudom, elárulta, hogy anyám még a 20-as évei elején hozzáment egy "vén trottyoshoz", 1 évig voltak házasok, a vége felé ismerte meg apámat, emiatt elvált az öregembertől, majd gyorsan titokban hozzáment apámhoz. Azt, hogy "titokban" házasodott apámmal tudtam, de sosem értettem, csak a két tanú és ők voltak. A nagynéném szerint ez, hogy hozzáment egy öregemberhez, volt anyám életének nagy hibája, amiről azóta is mindenki hallgat.
Mikor ezt megtudtam baromira meglepődtem. Oké, hogy a gyerekeknek kiskorukban nem kell ezt az orrukra kötni, de már felnőttek vagyunk, nem illene ilyet elmondani? Vagy csak túlreagálom és el kellene felejtenem, mintha nem is tudnék róla?
Felejtsd el, és ne hozd fel.
Nyilván nem véletlenül nem beszélnek róla. Anyukád talán szégyelli. Meg minek is felhozni ezer éves dolgokat?
Gondolom, azért nem mondták el neked, amikor nagyobb, vagy felnőtt lettél, mert addigra már nem foglalkoztak vele, nem tartották fontosnak, nem akarták újra előhozni a témát. A te életedet meg ez nem befolyásolja. Nem arról van szó, hogy más az apukád, vagy örökbe fogadtak, vagy valami olyat titkoltak el, ami rád lenne hatással.
Egyébként, most hogy így belegondolok, nekem fogalmam sincs róla, hogy anyukámnak apukám volt-e az első, de nem is érdekel. Én sem voltam szűz, amikor megházasodtam :)
szerintem is rohadt furcsa- talán kitalált? na mindegy: sajnos már nem tehetem, mert nincs az élők sorában, de elképzelem a helyzetet: ha édesanyámról kiderülne ilyen, akkor kifejezném, hogy akkor is, és örökre, feltétel nélkül szeretem.
A te anyádat meg vonszold ki a főtérre, mi megyünk megkövezni. Szívesen.
Kedves Kérdező!
Én megértlek, mert ugyanezt éltem meg, csak az én anyám nem csak ebben, de még az iskolai végzettségében is hazudott.
Így utólag visszagondolva megkérdőjeleződik még az is, amiben talán(!) igazat mondott és ez nagyon rossz.
Én sokszor érzem úgy, hogy azt sem tudom ki volt az anyám.
Senki nem fogja fel,- de nem hibáztatok senkit, mert ezt a felismerést át kell élni - hogy nem az a probléma, hogy a szülő volt e házas vagy sem, hanem az, hogy lényeges dolgokban, az élete fontos állomásairól meséket kerítve hazudozott a gyerekének... és ha ebben hazudott, akkor ki tudja még mikben.
Megrendült a bizalom és ez a dolog lényege!
Az érthető, hogy meglepődtél.
Én nem hazugságként tekintenék arra, amit korábban mondott. Szerinted miért mondogatta, hogy apád volt neki az első, amikor hazavitted az első barátodat??? Nyilván így akart rád hatni, hogy nehogy elkapkodd a dolgokat. Talán azért is, mert ő hibázott fiatal korában.
Szóval, persze meglepődnék, de nem foglalkoznék ezzel a témával a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!