Szerintetek mit csináljak? Hogyan értessem meg anyával?
Az apám egy alkoholista. Balhézott és pár hónapja elköltözött tőlünk, ami után egy jó másfél hónapig csend volt. Aztán amikor nyaralni voltunk, elkezte hívogatni anyát ( meg engem is, csak én blokkoltam a hívását, így csak a hangpostámra tudott beszélni ) és anya mindig fölvette neki. Anya szinte ott se volt sose, amikor beszélgettünk, mert egyfolytában telefonált. Azt mondta, hogy csak azért veszi fel neki, hogy nehogy csináljon valamit a házunkkal vagy a másik kocsinkkal, ami az udvarban volt otthol. ( mert kitellik belőle! Egyáltalán nem beszámítható! )
És így, hogy már egy jó ideje itthol vagyunk ugyanúgy telefonálgatnak. Volt hogy hajnali 2-kor a konyhánkba ült és apával telefonált, miközben hajnali 5-kor kel.
Sőt, amikor tud el is jön.
Tegnap volt itt délután és amikor kimentem WC-re anya szobájából nyögéseket hallottam.. a hányinger elkapott...
Anya egy nagyon kedves, jószívű nő és ezt apa is tudja. Már nagyon sokszor elment tőlünk, de vissza is jött mindig, mert anya megbocsájtott neki, akármit is tett. És elég csúnya dolgokat is. Meg akart ölni minket, ránk akarta gyújtani a házat anyát is jó párszor, majdnem megölte. A tetejébe olyan hazugságokat terjeszt anyáról, hogy ilyen meg olyan qurva. Én nem is értem, hogy lehet egy ilyen embert szeretni... Undorító egy ember!
Nekem akárhogy is az apám, én már nem tudom sajnálni, nem tudom szeretni.. Egyszerűen az évek alatt annyira megutáltatta magát velem, hogy már nem érzek iránta semmit, csak színtiszta gyűlőlöletet.
Tudom, hogy vannak ennél rosszabbak is, de nekem akkor is ez a legrosszabb.
Nem akarom, hogy anya megint megbocsájtson neki, de hiába mondunk neki akármit is, én vagy a tesóim ( 25 és 28 évesek ) mindig az a válasza, hogy nem fogja visszafogadni, de mi is és ő is nagyon jól tudjuk, hogy ez nem igaz. Minden alkalommal ezt mondta.
Ezen a téren a testvéreim és én is mindig csalódtunk anyában.
Hiába próbáljuk neki elmagyarázni, hogy ez sem neki sem senkinek nem jó, és ha így folytatja egyszer a hullazsákban végzi ( mert, ha apát nézzük ez nagyon is lehetséges opció, hisz ő elég agreszzív ember ) nem érti meg. Még anya testvérei is mondták neki, hogy ez nem jó, ne bocsájtson meg neki, sőt még apa testvérei is!
Nem tudom, hogyan mondhatnám el neki úgy, hogy meg is értse. Ha apa itt van, még ha csak pár órára is, nem érzem magam biztonságban. Bármikor elkattanhat valami az agyában ( volt már rá példa ) és akkor kész vége, ennyi volt.
Tudom egy kicsit hosszú lett, de szerettem volna már kiírni magamból.
Légyszi segítsetek, hogyan tudnám megértetni vele, hogy ez nem jó? Sem neki, sem nekem, sem senkinek.
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!