Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ilyen szülők jó szülők?...

Az ilyen szülők jó szülők? Miért kötnek belém állandóan?

Figyelt kérdés
Minden egyes nap belém kötnek valamivel. Ha csokit veszek ki enni magamnak, akkor apám megjegyzi, hogy még szerencse hogy nekem csak ennyi bajom van. Anyámmal ha megyek valahova, és véletlenül valakit nem veszek észre, akkor hangosan megjegyzi hogy miért nem köszönök neki. Azt is mindig megjegyzik, hogy olyan fehér vagyok, egy kis barnulás nem ártana. Ha veszek magamnak valami sminket, ruhát krémet, akkor azt mondja miért, amikor úgy se néz rám senki. A szüleim gyakran mondják rám, hogy fogyatékos vagyok. Szerintük nekem nincs jogom ahhoz, hogy saját szobám legyen, mindig a szobámban ülnek. Szerintük nekem nincs jogom semmihez, mert nem az én házam, így nem lehet saját szobám sem, és magánszférám. 25 éves vagyok, tudom el kellene költöznöm, de szerintük én nem tudnék nélkülük élni.
2017. aug. 11. 10:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, az emberek azért értetlenkednek, mert eléggé rossz a megítélése a mama-hoteleseknek. Az én testvérem is ennyi idős, mint te és otthon lakik, neki áll feljebb, ha valamiért rászólnak, de közben semmit nem segít és nem is dolgozik, nem tanul. Őszinte leszek, ha én lennék a szüleim helyében sokkal szigorúbban kezelném és már lehet kapott volna pofont is a pökhendisége miatt. Nem, nem depressziós, se más baja nincsen, volt pszichológusnál, nem is egynél. Egyszerűen a szüleim annyira elkapatták, hogy életképtelen lett.

Nálad is hasonló lehet a helyzet, én ezt valamennyire átérzem, mivel egyrészt nyomást gyakorolnak rád, mert nem vagy önálló, de emellett az önbizalmad is leépítik/leépítették.

Ebből nehéz kilépni, keress először valami gyári melót, amin nem kell agyalni, aztán kis lépésekben lehet haladni tovább.

2017. aug. 11. 12:09
 22/25 A kérdező kommentje:
Én szoktam itthon segíteni, amire megkapom azt hogy nem jól csinálom.
2017. aug. 11. 12:10
 23/25 anonim ***** válasza:
0%

Igen rám is azt mondták, hogy egy gyökér vagyok aki semmire se foga vinni. Rettenetes volt a viszonyunk, még rosszabb mint amit te leírtál. Úgy éreztem, hogy ha azonnal nem költözöm el akkor egyszer úgy fogok, hogy soha többet nem tárgyalok velük.

A baj az, hogy te elhitted, hogy életképtelen vagy és belesüppedtél ebbe hiszen ez lett a te "szereped". Így nem lehet élni. Nincs benned minimális vágy sem, hogy a magad ura legyél? Kezdj neki egyengetni az életed szép lassan. Még otthon élsz a mamahotelben és etetnek, ez bizony nagy előny hiszen spórolni sosem lesz jobb lehetőséged.

Komolyan nem értem hogy lehet az, hogy valaki inkább hallgatja amiket a fejéhez vágnak és nyalogatja a kis sebeit ahelyett, hogy összekapná magát, elköltözne és jó esetben örökké maga mögött hagyná ezt a kellemetlen szituációt.

Ahelyett, hogy ide írogatsz inkább állásajánlatokat kéne böngészned.

2017. aug. 11. 12:20
 24/25 anonim ***** válasza:
0%

21-es vagyok, akkor elnézést, az utolsó jól írja sajnos.

Egész életedben tutyimutyiztak, aztán várják, hogy hirtelen önálló legyél. :/

2017. aug. 11. 12:38
 25/25 anonim ***** válasza:
79%

25 évesen nem dolgozol, szüleidnél élsz.

Azt nem tudom, ők miért ilyenek, de az nyilvánvaló, hogy neked el kellene menned dolgozni (nem közmunkára), és elköltözni otthonról. Lehet társbérletbe is menni, az olcsóbb, ha csak egy szobát bérelsz. Más megoldás nincs erre a helyzetre.

2017. aug. 11. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!