Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az ilyen szülők jó szülők?...

Az ilyen szülők jó szülők? Miért kötnek belém állandóan?

Figyelt kérdés
Minden egyes nap belém kötnek valamivel. Ha csokit veszek ki enni magamnak, akkor apám megjegyzi, hogy még szerencse hogy nekem csak ennyi bajom van. Anyámmal ha megyek valahova, és véletlenül valakit nem veszek észre, akkor hangosan megjegyzi hogy miért nem köszönök neki. Azt is mindig megjegyzik, hogy olyan fehér vagyok, egy kis barnulás nem ártana. Ha veszek magamnak valami sminket, ruhát krémet, akkor azt mondja miért, amikor úgy se néz rám senki. A szüleim gyakran mondják rám, hogy fogyatékos vagyok. Szerintük nekem nincs jogom ahhoz, hogy saját szobám legyen, mindig a szobámban ülnek. Szerintük nekem nincs jogom semmihez, mert nem az én házam, így nem lehet saját szobám sem, és magánszférám. 25 éves vagyok, tudom el kellene költöznöm, de szerintük én nem tudnék nélkülük élni.
2017. aug. 11. 10:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
58%
És te mit gondolsz? Tudnál nélkülük élni? Van kereseted?
2017. aug. 11. 10:48
 2/25 anonim ***** válasza:
41%

Allj mar a talpadra ember... elmennel dolgozni es nem lognal a nyakukon, akkor berelhetnel hazat. Nincs beleszolasuk, hogy 25 evesen mit csinalj

Elkepeszto

2017. aug. 11. 10:50
 3/25 A kérdező kommentje:
Voltam már közmunkán, de abból meg nem lehet elköltözni.
2017. aug. 11. 10:53
 4/25 anonim ***** válasza:
81%
Oké, de szakmád, végzettséged van? Keresel melót?
2017. aug. 11. 10:58
 5/25 anonim ***** válasza:
95%
Közmunkából tényleg nem lehet elköltözni. Ha nincs szakmád vagy érettségid, akkor érdemes lenne tanulnod. Utána költözni ha találtál egy, a közmunkánál jobban fizető állást.
2017. aug. 11. 11:00
 6/25 A kérdező kommentje:
Van szakmám és érettségim is. De a kérdésemre szeretnék válaszokat kapni.
2017. aug. 11. 11:07
 7/25 anonim ***** válasza:
57%

Épp arra igyekszem válaszolni, te szerencsétlen, csak nem tudok rólad semmit!

Nem, nem normális a szüleid viselkedése. Viszont elég idősek már ahhoz, hogy pont ne lehessen rajta változtatni, úgyhogy az egyetlen esélyed megpattanni otthonról. Ha van érettségid, szakmád, már nem kell tanulnod, elmehetsz dolgozni, gyűjtesz egy kis pénzt és bérelsz egy lakást. Az ilyen nyomasztó környezetből csak így lehet kitörni, változtatni rajtuk nem fogsz tudni.

2017. aug. 11. 11:12
 8/25 anonim ***** válasza:
67%

Mert parasztok és ugyanúgy gyerek vagy a szemükben, mitn 5 évesen. Most boldog vagy?

"tudom el kellene költöznöm, de szerintük én nem tudnék nélkülük élni."

Ilyen kijelentés után te meg még otthon vagy, szóval van sajnos igazság a szavaikban.

2017. aug. 11. 11:13
 9/25 anonim ***** válasza:
30%

Kicsit furcsa olyan mintha utban lennél, de mindig nálad ülnek bent. Lehet hogy segíteni akarnak hogy legyél talpra esettebb csak nem jól adják elő. Végül is lényegtelen de tényleg az lenne a legjobb ha elköltöznél. Ne egy lakást bérelj inkább csak egy szobát elsőnek. Valaki mellé lakótársnak. Kezdj el dolgozni akár egy gyors étteremben annyit megkeresel ott is hogy a szobát meg kaját vegyél magadnak. Aztán persze lehet jobb munkád később.

Vagy beszélj velük hogy ne alázzanak már, de inkább csak adnád a lovat alájuk. Lehet nehéz lesz de inkább önnállósodj mihamarabb.

2017. aug. 11. 11:17
 10/25 anonim ***** válasza:
87%
Hát figyelj, némileg hasonló ill. sokkal rosszabb cipőben jártam/járok, igaz én férfi vagyok. (Gondolom Te lány, nő abból ítélve hogy sminkeled magad) tudom hogy ez nehéz, nem is csak az anyagiak miatt hanem pont azért mert ezekkel az állandó beszólásokkal, csak depresszióssá, és megfelelési kényszeressé tesznek, márpedig a gyenge lélek felettébb motiválatlan, és gyerekes. Hiába 25 éves a kérdező, nem tudott felnőni, mert nem hagytak neki ehhez teret, főleg ha parancsolgatnak is neki, meg sok a veszekedés. Ezt azok miatt írom akik azt akarják tőle hogy egyedül oldja meg ezt. Mindenképpen a legjobb megoldás egy normális állás és a költözés, de ha kell gyere össze valakivel, akihez oda is költözhetsz, neked ez könnyebb azért, mert csaj vagy.:-) Keress neten állásokat, tűzz ki célokat, hétvégente legalább sportolj egy kicsit mert az javítja a közérzetet. Próbáld ignorálni amiket mondanak. Tudom hogy normális EQ-val megáldott emberbek ez is nehéz, de nem lehetetlen.
2017. aug. 11. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!