Mit szolnal ha onallo letedre a szuleid allandoan beavatkoznak az anyagi donteseidbe?
van egy sajat lakasom, amiben lakom
van mellette X osszeg megtakaritasom amibol vasaroltam egy lakast amit masfel ev mulva adnak at (most epitik)
csak atadaskor kell kifizetni a lakast, de ezzel gyakorlatilag lenullaztam a megtakaritasaim
szuleim teljesen felhaborodtak hogy csinalhattam ezt, meggondolatlansag volt, nem beszelunk es ugy tunik teljesen kitagadnak emiatt a dontesem miatt
Ne foglalkozz a szüleid véleményével. Egy lakás jó befektetés, az ingatlanpiaci árak szinte minden városban emelkednek. Szerintem nem csináltál semmi rosszat. Ha kiadod, akkor is jól jársz, hiszen 10-15 év alatt visszajön az ára kb.
Ami a kérdésedet illeti, tanácsot adhat a szülő a felnőtt gyermeke számára, de beleavatkozni nem illik, csak ha irreális döntéseket készül meghozni. A te esetedben nem történt semmi ilyen. Nem kell velük foglalkozni, ha megsértődnek, megsértődnek...
28/F
Van azért néhány pont, ahol hiányosak az információk:
pl. " van egy saját lakásom..."
Ezt teljesen önerőből vetted, vagy a szüleid is segítettek?
Van-e ezen a lakáson lakáshitel (amiben laksz), netán épp a szüleid vettek fel rá - vagy teljesen tehermentes ?
Nem pontosan értem, hogy fizettél-e a majdan átadandó lakásodért előleget és a teljes összeget kell majd az elkészültekor kifizetni vagy az egészet csak akkor?
Szóval nem lehet, hogy azért problémáznak, mert annak idején ők besegítettek Neked és most megijedtek, hogy ha ők idősebbek, betegek lesznek, Te nem fogsz tudni segíteni nekik (anyagilag)?
Meg aztán arra is kell gondolni, hogy ha épp nem tudod kiadni azt a másik lakást, a fenntartását, a rezsijét akkor is kell fizetni.
Mit szólnék, ha ilyen baromságok miatt megsértődnek és kitagadnak, akkor tegyék, nem kár értük.
Édesanyám is így próbált sokáig manipulálni - pedig már rég férjnél vagyok -, de sajnos nálam a lelki terror sosem vált be.
Ha direkt nem hívott, nem bánkódtam hanem én sem hívtam, aztán előbb-utóbb kénytelen volt megadni magát és újra bevágni a jópofát.
Nálunk ez így működik, a véleményét és a tanácsait meghallgatom, de a magam belátása szerint döntök. Az ezzel járó hisztit megtarthatja magának :D
Ajánlom jó szívvel ezt a technikát, a bunkókra magasról tenni kell.
Szerintük jobb lett volna, ha elvered ezt a pénzt az éjszakában egy nyár alatt?
Esetleg nem amiatt problémáztak, hogy előre fizettél, és ismerve a sok csődbe ment építőipari vállalkozást, csöppet sem biztos, hogy valóban fölépül az a ház? Bár ez a kitagadás akkor is abszurd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!