Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány évesen költöztél el a...

Hány évesen költöztél el a szüleidtől? Hány évesen ideális?

Figyelt kérdés

Tanultál még vagy már dolgoztál amikor elköltöztél?

Milyen volt megszokni hogy most már külön élsz?

Egyedül laktál vagy lakótárssal esetleg a pároddal?

2017. aug. 10. 22:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%

23 voltam, dolgoztam és örültem, hogy végre leléphetek, akkora szar volt a helyzet, gyűlöltem.

Imádtam, hogy végre nem azt csinálhatok, amit és amikor akarok, nem pfáznak az életembe és nem oktatnak ki, még ha tojásfőzésről van is szó.

Most 28 vagyok, és 1000km-re élek, félévente pár órára hazamegyek, és ennyi bőven sok belőlük, még így is képesek simán megalázni a párom előtt.

2017. aug. 11. 09:32
 12/15 flora08 ***** válasza:
81%

21 évesen kezdtem dolgozni, a diplomaosztó után. Akkor még otthon laktam én is és a párom is (az ő szüleinél). A szüleim nem kérték, hogy szálljak be a költségekbe, ezért majdnem a teljes fizetésemet félre tudtam tenni. Így be tudtuk rendezni a lakást, ahová költöztünk (hűtő, ágy, szekrény, kanapé, mikró, mosógép...stb.), mert pl. a szobákban -a radiátorokon kívül- semmi nem volt.

Ebben a lakásban laktunk 2 és fél évig, addig szépen gyűjtögettünk tovább. (Mára sajátunk van.) Minimális bérleti díjat fizettünk, mert önkormányzati tulajdonú volt, pályázni kellett rá, hogy beköltözhessünk, melynek feltétele volt a lakástakarék számla nyitása (és persze fizetése), mindkettőnk részéről. (Nem szociális bérlakásra kell gondolni, egy jó állapotú, 40 négyzetméteres lakás volt.)

Az elején izgultam, hogyan fogok tudni minden feladatot ellátni, nem is volt könnyű, hogy mindig legyen ennivaló, tiszta ruha, rend, de végülis hamar belerázódtam. A párommal közösen végeztük/végezzük ezeket, nem szakadt rám minden.

Nagyon megszerettem az önállóságot, őszintén szólva már el sem tudom képzelni, hogy otthon lakjak. Félreértés ne essék, nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel, nem ez a gond, sokszor találkozunk, de megvan a saját életritmusunk, és az övéké is.

2017. aug. 11. 10:18
 13/15 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem elsősorban az életkortól függ, hogy mikor ideális, hanem a körülményektől. Én például elég sokáig, 28 éves koromig laktam anyukámmal. A BSc-t 26 évesen fejeztem be, ekkor kezdtem el dolgozni főállásban (előtte csak részmunkaidős állásaim voltak), illetve párhuzamosan csináltam az MSc-t. A páromnak ekkor már megvolt az MSc-je is, ő is dolgozott. Aztán kb 1,5-2 év alatt sikerült összeraknunk 4-5 millió forintot, amiből már tudtunk hitelre lakást venni. Így sikerült 28 évesen saját lakásba összeköltözni a párommal. Nekem elég könnyű volt megszokni, de valószínűleg azért, mert már eléggé vágytam is erre. Szerintem ha sokkal hamarabb költözök el "otthonról", mondjuk ilyen 19-20 évesen, akkor furább érzés lett volna.
2017. aug. 11. 11:28
 14/15 anonim ***** válasza:
A 17 évet tötltöttem amikor el költöztem rossz körülmények miatt. Most 21 vagyok
2017. aug. 11. 15:55
 15/15 anonim ***** válasza:

18 èvesen

Tanultam is ès dolgoztam is

2 hónapig magam laktam, aztán a párommal (azóta már férjem)

Nem igazán èreztem, hogy bármit meg kellene szokni, intéztem amit kell stb

24N

2017. aug. 11. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!