Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy lehet...

Mit csináljak? Hogy lehet ennyire önző? Anya nem akarja, hogy elköltözzek, mert ő terhes

Figyelt kérdés

Szeptembertől összeköltözöm a barátommal, már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, tervben volt.

Erre anya most elmondta, hogy terhes és így eszem ágában se legyen elköltözni (így, szó szerint). Mert hogy fogalma sincs, hogy fogja bírni egyedül három kicsivel (van két testvérem, a nagy szeptembertől lesz óvodás, a kicsi meg most lesz 1 éves). És hogy így én tudnám hozni-vinni a nagyobbat, segíthetnék a háztartásban, stb. De könyörgöm, egyetemista leszek. Egy az, hogy tanulnom kell, nem tudom, hogy lesznek még az óráim, előadásaim. A másik, hogy ezek a legjobb éveim, nem pelenkacserével, hisztikkel és takarítással szeretném eltölteni őket. Hozzánk soha nem jöhet senki, mert vagy alszanak a gyerekek, vagy "kupi van és mit fognak gondolni". Már akkor is megy a szájhúzogatás, ha én jövök későn haza, mert hogy "hangosan jövök fel a lépcsőn"...

Mikor felvetettem itthon, hogy összeköltözöm a barátommal, az volt a feltételük, hogy legyek önállóbb. Az lettem, mindent egyedül csinálok, megtanultam főzni, takarítani, megszereztem a jogsimat, dolgozom is. És most anya ezt úgy közölte, mintha azt mondta volna, hogy holnap pizza lesz ebédre. Ja, és mellé azt is pedzegette, hogy talán a nagyobb öcsémet velem teszik egy szobába, mivel a kisebb még ébred éjszakánként, viszont három kiságy nem férne be a hálószobájukba... Vagy választhatok és leköltözhetek a nappaliba...

Nagyon kiborultam, másfél órája csak sírok konkrétan. Nem értem, hogy lehet ennyire önző.

2017. aug. 6. 01:00
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
79%
Biztos, hogy nem érdekelne, ő vállalta, oldja meg. Te majd neveled a sajátodat, ez nem a te dolgod. Költözz el!
2017. aug. 7. 10:24
 42/50 anonim ***** válasza:
30%

# 39

Szinte minden csak felteteles modban meg jovo idoven van.

En pusztan csak azt mondtam, hogy eddig sem vartak tole, hogy cseledkedjen otthon, furcs, hogy hirtelen meg ekkorak lettek az elvarasok.

Szerintem akkor is csak tul van reagalva...

2017. aug. 7. 17:07
 43/50 anonim ***** válasza:
84%
Egy csomóan leírták már előttem, de egyetértek velük és én is csak arra tudnálak bátorítani, hogy költözz el. Ha meg tudod oldani az anyagiakat, akkor menj és ne gátoljon ebben anyukád önzősége. Megértem, hogy rosszul esik neked, hogy ilyen érzelmi zsarolásnak tesz ki téged, de állj ellen, és hozd meg a saját döntésed, mégha nagyon nehéz is. Az életben úgyis hozzá kell majd szoknod a nehéz döntések meghozásához. Nem baj, ha ezzel fiatalon is szembesülsz párszor. :)
2017. aug. 7. 18:24
 44/50 anonim ***** válasza:
59%

#42 Mivel a gyerek még nem született meg, így nem meglepő.

Az elv a visszataszító az egészben. A kérdező helyében nekem is a hátamon a szőr felállna, pedig én kifejezetten szerettem a tesóimmal foglalkozni. Nem a nagyobb gyerek feladata anyu ingyen bébiszitterének lenni. De legalábbis ne zsarolja, ha ő nem akar ebben részt venni, pláne ha oka van rá (egyetem, munka, párkapcsolat).

2017. aug. 8. 05:59
 45/50 anonim ***** válasza:
6%

#44-es, valoban nem szultett meg meg....es a tobbivel mi van?

"van két testvérem, a nagy szeptembertől lesz óvodás, a kicsi meg most lesz 1 éves"

Errol nem szol a fama, hogy ezekkel mennyit, kell vagy kellett a kerdezonek foglalkozni....pedig gondolom akkor sem volt keves dolga az anyanak, mikor a bolcsis melle megerkezett az ujszulott 1 evvel ezelott...

Ne haragudj 44-es, de neked hany gyereked van? Tisztaban vagy azzal mennyi energia 2 kicsit nevelni?vagy akar 1-et is?

Vagy tinikent osztod a kinek a felelossege gyereket nevelni dumat?

Csak mert a kerdezo egyaltalan nem irta, hogy neki eddig is szaros pelenka cserebol allt volna ki az elete, es hogy ezt mar mennyire nem birja!

Tovabbra sem allitom azt, hogy nagylanyt jatszo hiszterika dolga a testverek ellatasa, de meg a haztartas vezetese sem (mondjuk minimalis dolgok belefernek, mert neha meg lehet fogni a porszivot, vagy a mosogato szivacsot, de errol tovabbra sincs szo, hogy ezt elvartak volna tole! nem emlitette) en azt mondom, hogy a kerdezo kicsit tultolja a hisztit a 1,5 Oras bogesevel egy ilyen beszelgetes miatt....

Itt meg mindenki ugrik az anyara, hogy mekkora szemet, csekednek tartja a gyereket, meg hogy nem tamogatja meg ilyenek... holott ha kicsit tudnatok olvasni a sorok kozott, rajonnetek, hogy amit es amilyen stilusban a kerdezo eloaditt, abban SZÓ NINCS ERRŐL, csak fefujjatok az egeszet!

Koltozik a baratjahoz, ahol neki nem kell albit fizetni, mert a faszie a lakas? Es mi van akkor ha a kerdves parja kib.ssza mint macskat szarni, mert megunja? 18 evesek kb konyorgom, egyetemistak! Valoban nem kene meg nekik papast-mamast jatszani...es ezt nem csak otthon nem, mashol sem!

De menjen, ha akar, engem ugyan baromira nem erdekel mit csinal!

Engen az zavar, hogy egy tini lany hiszije ekkora kozfelhaborodast es kozutalatot valt ki a lany anyja irant ugy, hogy senki sem ismeri az osszes tenyezot, es ugy itelkezik, az anyjan, hogy minek szul?

Mi kozotok van nektek hozza hogy minek szul? Felnott ember, el tudja tan donteni nem? Meg kulonben is, van ennek a lanynak apja is, azzal mi van? Nincs beleszolasa a dolgokba? Mondjuk miert nem huz gumit? Vagy miert nem kottette mar el magat? Vagy miert nem megy el meg 2 masodallast vallani, hogy tudjanak bejaronot, babysittert stb fogadni, ha mar megcsinalta a gyereket....

Vicc az egesz!

Ennel durvabb sztorikat olvasni itt szuloi magatartasokrol, es ez szerintem azert annyira nem brutal...nem ertek vele egyet, de ennyire azert megsem kene...

A lany meg ugyis megy, ha akar...felnott, senki nem tudja otthon tartani ha menni akar. De konyorgom! Orakig bogni az elhangzottak miatt???! Ez felnott?! Nem hiszem!!!!

2017. aug. 8. 07:23
 46/50 anonim ***** válasza:
80%
"18 evesek kb konyorgom, egyetemistak! Valoban nem kene meg nekik papast-mamast jatszani...es ezt nem csak otthon nem, mashol sem!" - jól tetszel lenni? Ha valaki ezt 2 15 évesre írja, azt még megértem... na de szerinted mikor???
2017. aug. 8. 08:32
 47/50 anonim ***** válasza:
87%
Előző! Lehet, hogy neked elképzelhetetlen, de a lány valószínű úgy gondolja, hogy a már megnyugodni látszó családi kapcsolatai most ismét felborulnak. Nem tartom kizártnak, hogy az 1 éves testvére születése előtt még nem gondolt a napi plusz feladataira és most úgy gondolja ebből nem, hogy kilábalna egy megbeszélt elköltözéssel, hanem visszájára fordult az élete és konfliktusok garmada várja ismét.
2017. aug. 8. 08:39
 48/50 anonim ***** válasza:
88%
Nem neked szüli hanem magának. Oldja meg. Költözz és éld az életed.
2017. aug. 8. 17:14
 49/50 anonim ***** válasza:
55%

Lehet csak en nem olvastam, de honnan tudjuk, hogy 18ees a kerdezo? Lehet mar 20 is meg van. Az egyeteme nem tudom milyen messze lenne toluk, ha maradna, de gondolom a baratja kozelebb lakik mimt a csaladja. Es mennyivel jobb harom meg nem is 5eves gyerek mellett tanulni, aludni, maganeletet elni. Ha menni akar menjen. Az apja jol keres majd eltartja a 3kolykot meg az anyjat, es ha jut akkor a (nevelt?)lanyara is kolthet, ha szukseges. Ha meg nem akarna koltozni, akkr az itt megszolalok meg a szuloket vedenek miert nem repul mar ki? Azt nem irta a kerdezo milyen szakra megy, nem tudjuk, hogy a nyugi neki mennyire fontos. Ha most mit tudom en hetvegen besegit azzal nincs baj, de hogy o ugraljon a gyerekert? Oldja meg az anyja, ah ennyire kell a 4. Kolyok. Egy ismeros anyjanak most volt abortusza, mert becsuszott egy 4. Gyerek, es van mar egy egyetemista lanya, egy 18eves fia es egy most 4. Osztalyos kisfia. A harom gyerek melle nem erezte, hogy kene egy 4. Pedig lenne ra penzuk es 40eves sincs, talan fel is tudna rendesen nevelni.

Szerintem koltozz nyugodtan, neha besegitesz, de nem neked szulte, hanem maganak es a ferjenek. Ha te szulnel es mondanad, hogy segitsen o mit mondana? Esetleg megoldodott ez az ugy 6nap alatt?

2017. aug. 12. 12:10
 50/50 anonim ***** válasza:
55%
Ez engem is érdekelne.
2017. aug. 12. 12:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!