Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy lehet...

Mit csináljak? Hogy lehet ennyire önző? Anya nem akarja, hogy elköltözzek, mert ő terhes

Figyelt kérdés

Szeptembertől összeköltözöm a barátommal, már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, tervben volt.

Erre anya most elmondta, hogy terhes és így eszem ágában se legyen elköltözni (így, szó szerint). Mert hogy fogalma sincs, hogy fogja bírni egyedül három kicsivel (van két testvérem, a nagy szeptembertől lesz óvodás, a kicsi meg most lesz 1 éves). És hogy így én tudnám hozni-vinni a nagyobbat, segíthetnék a háztartásban, stb. De könyörgöm, egyetemista leszek. Egy az, hogy tanulnom kell, nem tudom, hogy lesznek még az óráim, előadásaim. A másik, hogy ezek a legjobb éveim, nem pelenkacserével, hisztikkel és takarítással szeretném eltölteni őket. Hozzánk soha nem jöhet senki, mert vagy alszanak a gyerekek, vagy "kupi van és mit fognak gondolni". Már akkor is megy a szájhúzogatás, ha én jövök későn haza, mert hogy "hangosan jövök fel a lépcsőn"...

Mikor felvetettem itthon, hogy összeköltözöm a barátommal, az volt a feltételük, hogy legyek önállóbb. Az lettem, mindent egyedül csinálok, megtanultam főzni, takarítani, megszereztem a jogsimat, dolgozom is. És most anya ezt úgy közölte, mintha azt mondta volna, hogy holnap pizza lesz ebédre. Ja, és mellé azt is pedzegette, hogy talán a nagyobb öcsémet velem teszik egy szobába, mivel a kisebb még ébred éjszakánként, viszont három kiságy nem férne be a hálószobájukba... Vagy választhatok és leköltözhetek a nappaliba...

Nagyon kiborultam, másfél órája csak sírok konkrétan. Nem értem, hogy lehet ennyire önző.

2017. aug. 6. 01:00
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy annyi gyereket vállalok, amennyit meg tudok oldani időben és anyagilag. Amihez hozzátartozik, hogy elindítom őket az életben. Szerintem a kérdező (legalábbis a leírása alapján) bontogatja a szárnyait és halad, nem igazán az a típus, akit itt ki szoktak osztani, mert sír az ájfonért de amúgy a fenekét sem emeli meg. Egy ennyi idős (közel) felnőtt embernél alap, hogy önállósodna. A nagyobb gyerek ha segít, az jó, de semmiképp nem a bébiszittere...

Kérdező: te meg picsogj, hanem szedd össze magad. Azért csinálja, mert felveszed a gyerekstátuszt. Határozottan, nem bőgve megmondod, hogy ez lesz és kész. A felnőtt élethez hozzátartozik, hogy a konfliktusokat kezeljük és nem meghunyászkodunk, még ha az anyánkról is van szó. Igen, tudom, baromi rossz és nehéz, de muszáj, könnyebb lesz az életed.

2017. aug. 6. 08:55
 22/50 anonim ***** válasza:
92%

Anyád ezt vállalta hogy megtartja, felneveli, tudta jól mivel jár, volt már előtte nem egy gyereke. Érdekes titeket felbírt egyedül nevelni, ellátni, akkor ezek után is oldja meg.

Én a helyedben mennék, ne foglalkozz anyáddal felnőtt ember vagy mit tudnak csinálni?

2017. aug. 6. 08:59
 23/50 anonim ***** válasza:
79%
Csak tudnám hogy mi értelme van egyes nőknek halomra szülni a gyereket,gondolom anyád is van már vagy 40..
2017. aug. 6. 09:05
 24/50 anonim ***** válasza:
34%
23-as: A leírás alapján a kérdező kb. 18-19 lehet, a nagyobbik kicsi most lesz óvodás, tehát kb. 3 éves, a legkisebb 1, a negyedik érkezik... Ha jól sejtem, ez egy második házasság és kapuzárási pánik kombó.
2017. aug. 6. 09:18
 25/50 anonim ***** válasza:
44%

Felnőtt vagy, oda mész, ahova akarsz.

Meg kell szépen egyezni:

Ő nem támogat téged egy fillérrel sem, old meg ahogy akarod.

Te nem támogatod őt a gyereknevelésben, oldja meg ahogy akarja.

Így fair.

2017. aug. 6. 09:20
 26/50 anonim ***** válasza:
63%

Fogod a cuccaidat, szépen elköltözöl, amikor hülyeseget mond telefonba, akkor leteszed, amikor hülyeseget ír, akkor ignorálod, 2x eljátsza, hogy baj van gyere haza, közben semmi sincs, harmadjára már nem mész.

Mivel hallgatsz anyukádra és ő rángat, így lassan búcsút mondhatsz a kapcsolatodnak.

2017. aug. 6. 09:23
 27/50 anonim ***** válasza:
87%

#25 Amit leírtál, az minden, csak nem fair. Miért kéne az egyetemistának a hároméves öccsével egy szobában laknia? Miért ne költözhetne el, ha egyébként tanul és valami dolgozik is, DE még nem tudja magát eltartani? Miért ne kaphatna még valamilyen támogatást ehhez? Miért kéne eltűrnie, hogy az anyja gyerekpotyogtató kedve miatt ő hozzon áldozatokat és ugráljon a kedvéért?

Ugye emlékszünk az itteni válaszokra, hogyha valaki 18-19 éves, otthon lakó gyerekként teherbe esik, akkor "ne szülj anyád nyakára"? Tök egyetértek, mindenki MAGÁNAK szüli a gyerekeit, nem az anyjának, a nagyanyjának, a testvérének vagy a nagyobb gyerekének...

2017. aug. 6. 09:38
 28/50 anonim ***** válasza:
80%
Így járnak a CSOK-babák. Nélkülöznek, anyagi és lelki szempontból is, csak mert anyucinak olyan jól hangzott a 10+10 millió. Nem a te dolgod ezt megoldani, anyád felelőssége.
2017. aug. 6. 11:09
 29/50 anonim ***** válasza:
91%

Költözz el! Édesanyád felnőtt nő, magának szül, nem kötelességed segíteni neki!

Sosem értettem az olyan szülőket, akik megszülnek egy focicsapatot, és a nagyobbnak kell vigyáznia a kisebbekre.

2017. aug. 6. 11:22
 30/50 A kérdező kommentje:

Anyagilag nem jelent problémát szerencsére, mert apa sokat keres (nem felvágás, csak valaki írta, hogy emiatt valószínűleg nem fognak támogatni). Apa mondta is, hogy emiatt nem fogok hiányt szenvedni semmiben.

A lakás, ahová költöznék, amúgy a barátomé, szóval bérleti díjat nem kell fizetnem.

2017. aug. 6. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!