Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy lehet...

Mit csináljak? Hogy lehet ennyire önző? Anya nem akarja, hogy elköltözzek, mert ő terhes

Figyelt kérdés

Szeptembertől összeköltözöm a barátommal, már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, tervben volt.

Erre anya most elmondta, hogy terhes és így eszem ágában se legyen elköltözni (így, szó szerint). Mert hogy fogalma sincs, hogy fogja bírni egyedül három kicsivel (van két testvérem, a nagy szeptembertől lesz óvodás, a kicsi meg most lesz 1 éves). És hogy így én tudnám hozni-vinni a nagyobbat, segíthetnék a háztartásban, stb. De könyörgöm, egyetemista leszek. Egy az, hogy tanulnom kell, nem tudom, hogy lesznek még az óráim, előadásaim. A másik, hogy ezek a legjobb éveim, nem pelenkacserével, hisztikkel és takarítással szeretném eltölteni őket. Hozzánk soha nem jöhet senki, mert vagy alszanak a gyerekek, vagy "kupi van és mit fognak gondolni". Már akkor is megy a szájhúzogatás, ha én jövök későn haza, mert hogy "hangosan jövök fel a lépcsőn"...

Mikor felvetettem itthon, hogy összeköltözöm a barátommal, az volt a feltételük, hogy legyek önállóbb. Az lettem, mindent egyedül csinálok, megtanultam főzni, takarítani, megszereztem a jogsimat, dolgozom is. És most anya ezt úgy közölte, mintha azt mondta volna, hogy holnap pizza lesz ebédre. Ja, és mellé azt is pedzegette, hogy talán a nagyobb öcsémet velem teszik egy szobába, mivel a kisebb még ébred éjszakánként, viszont három kiságy nem férne be a hálószobájukba... Vagy választhatok és leköltözhetek a nappaliba...

Nagyon kiborultam, másfél órája csak sírok konkrétan. Nem értem, hogy lehet ennyire önző.

2017. aug. 6. 01:00
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
91%

Kíváncsi lennék, ha te várnál babát (folytatva az egyetemet ) és te akarnád rábízni (úgyis otthon van a kicsikkel), vajon mit szólna?

Nyilván azt, hogy "magadnak szülted, kislányom"!

2017. aug. 6. 06:22
 12/50 anonim ***** válasza:
95%
Dolgozol, nagykorú vagy, mit tudnak csinálni? Anyukád akarta a babát. Miért is kellne feladnod NEKED a saját életedet? Költözz el, majd megbékül. Vicc ahogy gondolkodik. Te meg sírdogálás helyett tedd amit jónak látsz- költözz. Azért én a helyedben összeraknék egy kis gubát apránként, hogy ha nem jönnek össze a dolgok a pasival se kelljen hazaköltözni.
2017. aug. 6. 06:30
 13/50 anonim ***** válasza:
94%
Anyádnak aztán van bőr a képén azért na. Mondd neki hogy fejezze be a potyogtatást sürgősen,mert te sem most sem a közel jövőben nem akarsz bébicsőszködni. Költözz el sürgösen és éld a saját életedet.
2017. aug. 6. 06:32
 14/50 anonim ***** válasza:
91%

Marha jo fej..hogy simán elvárná hogy maradj otthon mert neki ugy könnyebb lenne!

Felnőtt nőként nem volt annyi esze hogy ne vállaljon több gyereket..?

Én annyit mondanék hogy: sajnálom anya,de én nem fogok maradni.van már sajat életem. Majd néha segitek ha lesz időm!

2017. aug. 6. 07:06
 15/50 anonim ***** válasza:
16%

Azert en kivancsi kennek, hogy a kerdezo hany eves, mit dolgozik, fenn tud-e egyedul vagy parjaval tartani egy alberletet. Meg amellett a munka mellett tud-e nappali kepzesre jarni, vagy ki fogja fizetni a tandijat?

Ha meg tudod oldani a koltozes anyagi reszet onalloan kerdezo, akkor itt be is fejeztem a valaszom, koltozz, hisz valóban nem a te dolgod a testvereidet nevelni! Max idonkent besegitesz neki, ha szukseges, es neked is alkalmas...

Na, de ha anyagilag meg szuloi tamogatasra szorulsz, akkor kicsit mas a keplet...

Csak ezert tett kivancsiva, mert szerintem aki 1,5 oran keresztul azert sir, mert anyu kijelentette hogy nem koltozhet, meg igencsak gyerek agyu lehet....hacsak nem meg valoban gyerek.

Nem akarom anyut vedeni a 4., 5., 6., stb gyerek vallalasa miatt, igen, igazuk van a valaszloknak, O vallalta, O felelossege felnevelni, eltartani stb. Csakhogy a nagylany (aki kb annyit sir mint egy csecsemo) javara sem kell neki lemondani a legkisebb gyermekerol, ha mondjuk a nagylany "onallosodasanak" bizony anyagi oka van, mert az egyedul nem boldogulna.

Azert itt csak az erem egyik oldalat latjuk!

2017. aug. 6. 07:25
 16/50 anonim ***** válasza:
25%
Nézd, ha elmúltal 18, oda költözöl ahova akarsz. Azt azért vedd figyelembe, hogy ha te nem segítesz neki, ő sem fog neked, tehát remélem van valami munkád, amiből finanszírozni tudod majd az albérletet és az egyetemet
2017. aug. 6. 07:27
 17/50 anonim ***** válasza:
88%
Költözz. A többi az ő problémája.
2017. aug. 6. 07:36
 18/50 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván elmúltál 18, és azt írod, dolgozol. Tehát te döntesz, nem ő. Ne a te nyakadba szüljön már, ezt meg kéne mondani neki. Ha a párod is nagykorú és dolgozik, nincs akadálya a költözésnek. A saját életed kell élned, nem anyádét.
2017. aug. 6. 08:09
 19/50 anonim ***** válasza:
93%

Ö dolga, oldja meg.

Igen lesz orditás, hálátlan kis szmét vagy, ezért etettmnk és.társai, de szarni rá.

Attol.mert ö nem védekezik, ne a te életed csssze már el.

Mellesleg én erre mindig csak ennyit mondok: ha babázni akarok, szülök egy sajátot. Pont, a legtisztább érv.

2017. aug. 6. 08:34
 20/50 anonim ***** válasza:
78%
Ez az anya egyvalakit szeret: önmagát.
2017. aug. 6. 08:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!