Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy lehet...

Mit csináljak? Hogy lehet ennyire önző? Anya nem akarja, hogy elköltözzek, mert ő terhes

Figyelt kérdés

Szeptembertől összeköltözöm a barátommal, már hónapokkal ezelőtt megbeszéltük, tervben volt.

Erre anya most elmondta, hogy terhes és így eszem ágában se legyen elköltözni (így, szó szerint). Mert hogy fogalma sincs, hogy fogja bírni egyedül három kicsivel (van két testvérem, a nagy szeptembertől lesz óvodás, a kicsi meg most lesz 1 éves). És hogy így én tudnám hozni-vinni a nagyobbat, segíthetnék a háztartásban, stb. De könyörgöm, egyetemista leszek. Egy az, hogy tanulnom kell, nem tudom, hogy lesznek még az óráim, előadásaim. A másik, hogy ezek a legjobb éveim, nem pelenkacserével, hisztikkel és takarítással szeretném eltölteni őket. Hozzánk soha nem jöhet senki, mert vagy alszanak a gyerekek, vagy "kupi van és mit fognak gondolni". Már akkor is megy a szájhúzogatás, ha én jövök későn haza, mert hogy "hangosan jövök fel a lépcsőn"...

Mikor felvetettem itthon, hogy összeköltözöm a barátommal, az volt a feltételük, hogy legyek önállóbb. Az lettem, mindent egyedül csinálok, megtanultam főzni, takarítani, megszereztem a jogsimat, dolgozom is. És most anya ezt úgy közölte, mintha azt mondta volna, hogy holnap pizza lesz ebédre. Ja, és mellé azt is pedzegette, hogy talán a nagyobb öcsémet velem teszik egy szobába, mivel a kisebb még ébred éjszakánként, viszont három kiságy nem férne be a hálószobájukba... Vagy választhatok és leköltözhetek a nappaliba...

Nagyon kiborultam, másfél órája csak sírok konkrétan. Nem értem, hogy lehet ennyire önző.

2017. aug. 6. 01:00
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
93%
És mégis mit gondol, meddig akar ott tartani? A gyerekekkel csak egyre több a gond, még amíg otthon van gyesen addig oké, de amint jön a logisztikai nehézség, hogy a nagy már iskolás, a kicsik ovisok, anyádnak meg mennie kell dolgozni, na majd akkor hogy oldja meg? Ha most nem költözöl el akkor sosem fogsz szabadulni
2017. aug. 6. 11:48
 32/50 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, költözz, és ennyi. (esetleg ígérd meg, hogy a szülés körüli pár hétre tényleg odamész segíteni)
2017. aug. 6. 11:48
 33/50 anonim ***** válasza:
89%
Anyád hülye, te pedig költözz el nyugodtan. Ő vállalta a gyereket, egye meg amit főzött és ne az új életet kezdő lányára akarja lőcsölni a gyereket.
2017. aug. 6. 17:42
 34/50 anonim ***** válasza:
88%

Felnőtt ember vagy, költözz el! Anyád nem neked szüli a gyereket, hanem magának, oldja meg. Ha babázni akarsz majd szülsz magadnak és ezt meg is mondhatod neki. Biztos, hogy nem fog neki tetszeni és veszekedés lesz belőle, de ne hasson meg. Éld a saját életed, koncentrálj a tanulmányaidra, dolgozz, légy a pároddal.

Az hogy nálad legyen a 3 éves tesód... azért az durva, vagy költözz a nappliba = magánélet nulla. Ne tolj ki magaddal, most legyél te az önző és szépen költözz el.

2017. aug. 6. 18:57
 35/50 anonim ***** válasza:
46%
# 27 Pont azt írtam neki, hogy oda megy, ahova akar, magyarul költözzön el! Te meg nekiállsz pampogni, hogy miért kéne otthon maradni az öccsével! Húzzál vissza általános iskolába, mert az olvasott szövegértésed egy ötévesével vetekszik, aki még az ábécét sem ismeri, szerencsétlen!
2017. aug. 6. 20:05
 36/50 anonim ***** válasza:
86%

#35 ne vedd magadra...

Néhányan nem tudnak olvasni a sorok között, csak kiragadnak 1-1 félmondatot, és aztán azon rugóznak, meg höbörögnek.

2017. aug. 6. 20:13
 37/50 anonim ***** válasza:
75%

#35 "Ő nem támogat téged egy fillérrel sem, old meg ahogy akarod."

Ergo ultimátumot adtál az anyja nevében, hogy vagy bébiszitterkedik, vagy pedig mint az itteni GyIK prolitól tudjuk, utcára kell csapni a hálátlan egyetemistát.

2017. aug. 6. 20:41
 38/50 anonim ***** válasza:
5%

De itt szo nincs arrol, hogy az utcara akarja csapni az egyetemista gyereket! Sot, attol fuggetlenul, hogy van meg 2 kissebb testvere is a kerdezonek, eddig sem volt sem hazi cseled, sem babysitter. Erre nem panaszkodott, tehat azert annyira csak nem szar neki...

Szerintem ez a szituacio akkor is nagyon ki van sarkitva!

Ha valaki felnotteset akar jatszani, akkor viselkedjen felnottkent, ne pedig csak a siras-rivasban meruljon ki a hatalmas onallossaga. Nekem ugy jon le, hogy a kerdezo csak megsertodott, hogy anyu nem engedi osszekoltozni a pasijaval, ezert idejott kicsapni a hisztit. Ebbol is latszik, hogy eretlen meg. En amikor 18 eves koromban menni akartam, akkor mentem is, 70km-re egyetemre. Akkor is, ha nem akartak engedni, es ha nem akartak tamogatni. Sajat dontest hoztam...nem csaptak ki az utcara, elobb utobb elfogadtak.

De eszemben sem volt a netre jonni picsogni, hogy kozosen szidjuk az onzo anyamat!

2017. aug. 6. 22:15
 39/50 anonim ***** válasza:
34%

"így eszem ágában se legyen elköltözni"

"fogalma sincs, hogy fogja bírni egyedül három kicsivel"

"így én tudnám hozni-vinni a nagyobbat, segíthetnék a háztartásban"

"talán a nagyobb öcsémet velem teszik egy szobába"

"választhatok és leköltözhetek a nappaliba"

Tényleg csak picsogás, valójában szó sincs bébiszitterkedésről. Ha a fele igaz, már gáz...

2017. aug. 7. 06:15
 40/50 anonim ***** válasza:
79%

Cuccokat összepakolni és lelépni.

MAGÁNAK szüli a gyerekeket, oldja meg maga. Te pedig légy szíves, okulj a helyzetből, te ne így csináld.

2017. aug. 7. 06:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!